IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Демаркација на границата со Косово
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Демаркација на границата со Косово

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 24>
Автор
Порака
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Статус: Офлајн
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 16:59
Оф, кутра Македонија. Изгледа уште ја распарчуваат, а ние не знаеме.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 19:54
Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Оф, кутра Македонија. Изгледа уште ја распарчуваат, а ние не знаеме.

znaeme Palancanski.... del od makedoncite sami ja rasparcuvaat, drugiot del gledaat , ama kako da ne sakaat da si priznaat sto gledaat , a samo poedinci vaka ovde kako crni ovci si pisuvaat
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 20:46
Jasno deka prvo treba da se priznae Kosovo pa da se razgranici.
Nemoze da se razgranicuvas so nekogo ako voopsto i ne go priznavas
kako drzava намигнување
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 20:54
a koj voopsto i kaza deka se raboti za drzava ? da cudis ... ja cudim ... mnogu cudim ....
Кон врв
CROATIA Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Февруари.2008
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CROATIA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 09:30
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

a koj voopsto i kaza deka se raboti za drzava ? da cudis ... ja cudim ... mnogu cudim ....

dokolku nekoi se zanimavat so imeto nekoi stvarat drzavi, ti sigurno si gi pratil pregovorite so posrednikot Nimic koga Kosovo stanala Drzava.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 11:15
Originally posted by CROATIA CROATIA напиша:

Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

dokolku nekoi se zanimavat so imeto nekoi stvarat drzavi, ti sigurno si gi pratil pregovorite so posrednikot Nimic koga Kosovo stanala Drzava.

Tachi samo si zamisluva deka napravil drzava
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 13:59
Ако сакаме НАТО, мораме да го дадеме името.
Ако сакаме демаркација, мораме да го признаеме Косово.
Не сфаќајте ме погрешно. Тоа не е моја желба.
Тоа е зацртано од САД и останатите. Ние сме принудени да бираме...
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 14:51
POREALEN KOMENTAR VO KRATKI CRTI NE SUM PROCITAL DOSEGA......
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 14:56
БЛАГОДАРАМ.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 15:00
Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Ако сакаме НАТО, мораме да го дадеме името.
Ако сакаме демаркација, мораме да го признаеме Косово.
Не сфаќајте ме погрешно. Тоа не е моја желба.
Тоа е зацртано од САД и останатите. Ние сме принудени да бираме...

Како прво,
зошто би морале во НАТО?- не сакаме.

Како второ,
за демаркацијата толку време чекавме ќе почекаме уште малку, па потоа ќе видиме. Значи Косово не го признаваме од причина што тоа ќе ни донесе поголеми главоболки од овие кои си ги имаме.

Како трето,
желбата на народот и не е толку голема за сите овие работи. Народот сака работа, стандатрд, живот.
Значи: ,,не мораме ништо,,.

Изменето од orlov - 12.Март.2008 во 15:41
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 00:14
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Jasno deka prvo treba da se priznae Kosovo pa da se razgranici.
Nemoze da se razgranicuvas so nekogo ako voopsto i ne go priznavas
kako drzava намигнување

Не може(ш) да признаваш „држава„ без меѓународно обележени и признати од непосредните соседи граници..
Затоа:
ПРВО ОБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ГРАНИЦИТЕ па потоа и „признавање„ на „државата„...
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 01:18
I mojot stav e prvo da se razgranicime so Kosovo, a vremeto ni istekuva za da se zavrsi celata ovaa rabota. Ne treba da se povikuvame na nekoi si do sega ustanoveni megjunarodni prava okolu razgranicuvanje pomegju dve drzavi, zatoa povikuvanje na istite ne ni odgovara. Zosto?

Zatoa sto za da se izvrsi razgranicuvanje so nekoja drzava treba da imas so kogo da se razgranicis...taka li e?
Spored ova treba da postoi teritorija, a taa fakt postoi, no treba da postoi i Drzava na kojasto pripagja taa teritorija....a toa e Kosovo. Znaci treba da ja priznaeme taa drzava pa da se izvrsi razgranicuvanjeto.

No nie vo sekoj moment imame pravna osnova da se povikame na validniot dokumentot na onoj nesreknikot Ahtisari, kade sto e navedeno i obvrzuvacki za novosozdadenata drzava pod ime Kosovo da izvrsi obelezuvanje na veke postoeckata granica so R. Makedonija i toa vo rok od eden mesec od proglasuvanjeto na nezavisnost.

I ne mi e jasno zosto nikoj od nasata Vlada i Pretsedatelot ne pritiskaat razgranicuvanjeto da se izvrsi. Ispratile dopis i cekaat odgovor......no po se izgleda liniite na Kosovo im se vo prekin.... ili pak ako go prakjale dopisot po gulab, nekoj svadbar go pogodil....slucajno...
Namesto da se rasetuva presednikot po zemjite od bivsiot Istocen blok i da slusa "lekcii" od istorija, da deli ordeni i pomiluvanja na zatvorenici, a Premierot da ni sadi drvca, oblecen vo odelo, popametno ke im bese da se rasetaa po zapadnoevropskite zemji i Brisel za da go aktueliziraat ovoj gorlliv problem. No, sekako ima vreme.....toa raboti za niv....a nie ke cekame....samo sto cekame ne znam!
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 09:48
Vo site normalni zemji vo svetot ili site normalni politicari vo svetot se sluzat so dokumenti.
Znaci nema muabeti pusteni preku mediumi vo stil e aj ako sakate demakacija na granica da na pravime.
Za toa si ima dokument podpisan od Kosovskite vlasti i gotovo kraj na prikaznata. Vo nego jasno stoi se :
sostavuvanje na Komisii i pocnuvanje na demarkacijata vo rok od 120 dena, a samata demarkacija treba da bide zavrsena vo rok od 120 dena i tocka.

Neznam sto im e problemot na nasite politicari da se sluzat so dokumenti i fakti, koi i nie obicnite smrtnici gi znaeme.

Istoto se slucuva so sporot za imeto samo prazni muabeti i najsilen adut im e Makedonia faktor na stabilnost.
Mesto da se raskopaat po arhivite , sto se slucuvalo 1913 i 1948 vo Egejska Makedonija, iskreno se somnevam deka gi koristat ovie fakti.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Март.2008 во 11:17
Vladata e tamu kade sto e bidejki narodot ja izglasal. Vladata sekogas treba da bide pozadi narodoto , a ne da go ostava narodot zad sebe.

Cel ovoj mesec, osven albancite vo Makedonija , koi se odnesuvaat kako tie da dobija svoja nova drzava , ne slusnav drug makedonski gragjanin da kaze da se priznae Kosovo. Isto taka cel mesec ne slusnav ( pak osven albancite) nekoj drug da rece deka NATO mu e povazno od sopstveniot identitet.

Cij glas treba da slusne vladata i cii stavovi treba da gi zastapuva? Na narodot od kogo e na toa mesto ili na nekoi drugi lugje od nadvor?

Jas ne sakam vo NATO i ne mi gajle dali Amerika ke gi vlosi odnosite so Makedonija.Jas ne mozam da go prifatam Kosovo za drzava koga se se kosi so site normi i pravila. Jas ja sakam Makedonija na sopstveni noze, a ne potprena na necii bastuni. I ne sakam nikoj so uceni da mi iznuduva sve.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.