IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 242>
Автор
Порака
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2008 во 17:30
Грешка среќа роденденот ми беше вчера намигнување а кадаиф правев поради празникот денес. тоа ми е традиција. фала за честитките
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2008 во 17:31
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Originally posted by efendija efendija напиша:

Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

фалааа голема%20насмевка

Рецептот за Кадаифот обавезно по ЛП да ми го испратиш.Да ја зарадувам домаќинкава.

Brat i Cestita na Blue pryer Rodendenot!???

Rodenden i bese pred 2 dena!!!

Sega ke prasat od kaj jas znam za toa!!???

Blue Srken Rodenden

Sigurn Kadaifot go praila za Rodendenot!!???

Не,бе не сум знаел.Ако е така,тогаш Блу среќен роденден,и уште многу родендени да си славиш,
И многу Кадаифи и Баклави да ни правиш.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2008 во 17:34

Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

[QUOTE=blueprayer] фалааа голема%20насмевка

Рецептот за Кадаифот обавезно по ЛП да ми го испратиш.Да ја зарадувам домаќинкава.

Brat i Cestita na Blue pryer Rodendenot!???

Rodenden i bese pred 2 dena!!!

Sega ke prasat od kaj jas znam za toa!!???

Blue Srken Rodenden

Sigurn Kadaifot go praila za Rodendenot!!???

Не,бе не сум знаел.Ако е така,тогаш Блу среќен роденден,и уште многу родендени ,да си славиш
И многу Кадаифи и Баклави ] да ни правиш.[/FONT] [/QUOTE

Brat Jako Rimuvano!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2008 во 17:37
јоу  фала ви само не ме бива за рима мене голема%20насмевка
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2008 во 19:50
Efendija brate, stom ti se dopaga kadaifot, zemi recept i ti zaraduvaj ja hanumata. Sunnet e!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2008 во 20:12

Jas kadaif samo vo Ti Amo si jadam!

О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2008 во 22:11
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Efendija brate, stom ti se dopaga kadaifot, zemi recept i ti zaraduvaj ja hanumata. Sunnet e!

Ќе земам рецепт,и ќе ја зарадувам на тој начин што самиот ќе го направам.Се надевам дека нема да потфрлам.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 00:13
InsaAllah da izeleze Ok!
Vnimavaj so serbetot, i so sadovite vo kujnata.....

Daija ti samo prodolzi da jades vo Ti Amo, zs da ti se maci zenata da pravi, moze i ona samata ne jade kadaif!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 01:53
Ako proba moze kje i se bendisa, oti nekoj mora da go nasledet tradicionalnoto pravenje i pred se jadenje kadaif za specijalni prigodi!!!!

uf uf uf, prsti da ...плазење
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 08:27
Едвај чекам да ми каже Ефендија што направилнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 14:14
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Едвај чекам да ми каже Ефендија што направилнамигнување

Вака:Зедов готов кадаиф од продавница,го донесов дома,ги измив рацете,ги засукав ракавите ,со бадемите малце се помачив додека ги излупив,но некако успеав,ги поставив внимателно во кадаифот,во меѓувреме сомлев ореви(малку повеќе),во тенџере ставив литро млеко и 1кг шеќер,2 минути мешав,после го оставив да зоврие,откако зовре,внимателно го полеав(попарив) кадаифот со млекото,па внимателно (на мој својствен начин-ептен мајсторски) и внатре и одозгора ги ставив мелените ореви,го оставив така покриен да се лади кадаифот,отидов на пладневната молитва,се вратив назад и што ќе видам:ЛЕЗЕТ,ја израдував ханумата(домаќинката) со кадаифот кој навистина,навистина беше прекрасен и многу сладок. Ти благодарам blueprayer за рецептот,кој воедно им го препорачувам и на останатите членови.
Обидете се да направете кадаиф по ваков рецепт,ќе видете што е вкус.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 18:35
Прашање до модераторот: Зошто го банира Даија,колку што јас видов и прочитав немаше потреба од банирање?
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 19:07
Imashe efendija... prvo ti ne gi chitash porakite shto gi izbrishav od nego... vtoro - beshe mnogu kratno opomenat za edna ista rabota i vo site temi go otvori istoto prashanje... za na kraj - da postavi epten gruba navreda vrz hristijanstvoto i hristijanite.
Da ne go imav opomenato, samo kje go opomenev... ama barem edno 5-6 pati za istoto neshto go opomenav...
Istoto go napraviv i so onie koi pishuvaa navredi za islamot i se ismevaa vo temata za islamska ubavina... mora site da vnimavame na ovoj forum, zatoa shto kaj site e kratok fitilot...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 19:13
Ефендија баш ми е мило што ти се допадна рецептот и што ја израдува домакинката.среќа
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.