IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Не за НАТО, да за Уставното Име
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Не за НАТО, да за Уставното Име

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 33>
Прашање: priem vo NATO ili Ustavno Ime-Republika Makedonija
Одговор Гласови Статистика
81 [75,70%]
26 [24,30%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 23:14
E OVA GRCIVE STVARNO PRETERAA, AMA SAMI SME KRIVI. I JA DA VE VIDAM DA IM ODITE NA ODMOR,SHOPINGлутина
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 23:29
Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

DENESNATA KOLUMNA NA MOJOT DRAG PROFESOR DR.DZORDZE MARJANOVICH..OBJAVENA VO SPIC..NA 04.03.2008

И јас јунак и коњ јунак, а сепак...

Ѓорѓи Марјановиќ

Кога на мојот сват Славе Палчевски ќе му се случи нешто несообразно со неговата психо-физичка кондиција, тој има обичај да се вади со уникатната Лазоровска смисла за автоиронија: „и јас јунак и коњ јунак, а, ете, ми се случи тоа и тоа“. За она што мене ми се случи минатиот вторник, некаде пред осум часот изутрина, додека итав да стасам на седницата на Советот на град Скопје, на кој требаше да избереме нов претседател на местото на незаменливо шармантната Болгарка од незаборавниот „Женски оркестар“ на Драмскиот театар од Скопје, во целост се однесуваат тие автоиронични зборови на мојот сват. Обидот што е можно побргу да станам од едвај половина метар високата брачна постела заврши со тоа што загубив рамнотежа и со сета сила акнав со главата во ноќната масичка со извонредно остри рабови. За прекрасно чудо и покрај пословичната цврстина на мојата личка глава, на ноќната масичка не се гледа никаква трага од жестокиот удар. Напротив, јас петнаесетина минути сум лежел наземи тешко бревтајќи. Докторите, отпосле констатираа мозочен удар до кој дошло поради непрестаните нервози и стресови на кои со месеци наназад ме изложуваа Грчиштата со својата безочна дрскост во нападите врз на нашето име. За оние што не знаат ќе спомнам дека тие успешно војувале против нашето име уште од времето на отоманската империја и им успеало ПОРТАТА ДА ДОНЕСЕ УРЕДБА СО КОЈА БИЛО ЗАБРАНЕТО ДА СЕ КОРИСТИ ИМЕТО Македонија.
Фактот дека Александар ги поробил го докажува и неговата титула; крал на Македонија, хегемон над Грците кои изгледа дека се уште ги боли и денешните ѓоа Грци, за кои пред една или две години едно холандско генетичко истражување на ДНК, докажа дека биле племе од субсахарско потекло и немало никаква генетска врска со старите Хелени.
Дека Грција паднала под македонско ропство сведочи и тоа што врз гробот на големиот противник на Филип, политичарот - македономрзец Демостен пишува:
„Да беше толку силен колку што беше умен, немаше да умре како роб“. Јасно? Појасно здравје! Подобар доказ за тоа кој кого освоил и кој бил чиј господар одвај е потребен. Крадејќи им го идентитетот на античките Грци, не само што не умее да размислува туку ни да чита, инаку и надгробниот споменик на Демостен, јасно кажува дека Елада била македонска, а не обратно, како што тие денес тврдат. А субсахарските ѓоа Грци сметаат дека ова ќе можат да го поништат со натписите врз сметките по супермаркетите во кои пишуваат Македониа итан ќе ине елсиники (Македонија беше и е грчка), инаку вистината е сосема поинаква: „Елада итан македоники“.
Инаку, правото на Грција на вето сведочи дека НАТО е организација со конгинитални слабости. Некаде прочитав дека учеството на Македонија само во Авганистан е 40 пати поголемо од тоа на Грција. Во нормални организации членката што има 40 пати поголем удел во дејностите на организацијата би морала да има и 40 пати поголеми права од неа, а не обратно. Наместо генералниот секретар на НАТО да отпатува во Атина за да ги убедува тамошните генијалци да не стават вето на приемот на Македонија, подобро е да им навести дека е лесно да се најде правно решение една толку неконструктивна држава да биде исфрлена од членството.

Човекот си беше и остана принципелен..односно заложник на се што го кажа во првата јавна ТВ дебата во 1990 година....дека :
Македонците ке имаат Влада и Председател како(в)ва што и ја/го заслужуваат..
Времето само го потврди сето кажано од овој ептен умен професор...
намигнувањеголема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 10:47
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

istorijata se povtoruva збунетост

Немоооој...
Ако уште еднаш ни ја поделат Македонија, што ќе остане од неа??
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 20:44
Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

istorijata se povtoruva збунетост

Немоооој...
Па ако нацијата се сплоти..има шанси и да работи на макотрпно обединување..формите за тоа сега се многу разновидни..и не е потребна само сила..повеќе ни треба стрпливост но и разум...но и секкао доста пари..
За време не коментирам..
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 20:48
neli  e pobitno da vlezeme vo EU ,otkolku vo NATOзбунетост
ILI SAMO OSTAVAME OTVORENA VRATA ZA DA MOZAT DA NE UCENUVAATтага
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 21:32

Istorija....toa ke ostane....i dosta veke so patetika...
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 01:55
Originally posted by borec borec напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

Originally posted by ntg2003 ntg2003 напиша:

Назад са биле Македонци - бежанци след Креснеското востание...Ама са биле и бугари.. абе таа е за историjа. Тука е политика..Па и нема от што да се срамим ..Jа сум си jа..

Види сатана.
Се да ти оди наназад.лутина

A shto te chudi Orlov....PA TIE SE IZMISLENA NACIJA ISTO KAKO GRCITE - ZAREM IM OSTANUVA NESHTO DRUGO OSVEN DA FALSIFIKUVAAT, SHIRAT LAZHNI PROPAGANDI, I MESTAT ZAMKI I PODVALI????  намигнување голема%20насмевка

MEGUTOA SE ZNAE DEKA SEKOJ KRIMINALEC...MOZE DA BEGA AMA NEMOZE DA SE SOKRIE - KE IM DOJDE I NA NIV DENOT...KOGA KRV KE PROPLUKAAT ZA ZLODELATA SHTO NI GI IMAAT NAPRAVENO I SEUSHTE GI PRAVAT!!!   лутина  намигнување

Абе Јас го разбирам, ама тој самиот неможе да е разбере.намигнување
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 13:28
Originally posted by moira moira напиша:

Историја си имаме доволно. Дури и премногу. Од Перддика, па до Црвенковски, само историја. Прашање е како да го зачуваме името. Инаку поголемиот дел од МАКЕДОНИЈА веќе е во НАТО.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 19:39

Историја си имаме доволно. Дури и премногу. Од Перддика, па до Црвенковски, само историја. Прашање е како да го зачуваме името. Инаку поголемиот дел од МАКЕДОНИЈА веќе е во НАТО.

Сакаш ли да (ми) кажеш дека иднината ни е ....Македонија од Црно преку Бело па се до Јонското Море..а?.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Март.2008 во 16:07
Originally posted by novace novace напиша:

Сакаш ли да (ми) кажеш дека иднината ни е ....Македонија од Црно преку Бело па се до Јонското Море..а?.

Би можело и така да се свати, но доколку ние обичниот народ (а не политичарите) се избориме за тоа.

Изменето од orlov - 11.Март.2008 во 15:19
Кон врв
mornar Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mornar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 11:04
So ste se fatile za nato i imeto, tie koi se okaskaa so imeto sega neka vadat zeski kostani. Nie samo moze da im napadneme doma i da im vratime za toa sto ja upotrebija policijata protiv nadot koj zastana vo odbrana na imeto.
,,ALEA JAHTA EST,,
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 11:51
a,....lebot?!,....go zaboravivte?!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Март.2008 во 16:56

Не. Од реката Места до Бело Море, Бистрица, Шара, Родопи.

Изменето од Паланчански - 10.Март.2008 во 16:57
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Март.2008 во 15:21

Не. Од реката Места до Бело Море, Бистрица, Шара, Родопи.

За среќа, така е. Тоа е правата вистина.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.