IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Индивидуи на изминатите 2 милениуми
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Индивидуи на изминатите 2 милениуми

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8384858687 217>
Автор
Порака Обратен редослед
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 21:53
Fala,kolega,намигнување...jas se poznav vo treta...i petta... трепкање

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 20:26
zena i MDZh
среќа

Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:16
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 16:52
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

KIM WILDE

Angliska pop rok pejacka rodena na 18 noemvri 1960 godina.

Se pojavi so pesnata "Kids in Amerika" koja vednas se iskaci na vrvot na angliskata top lista. Sledea "Water on glass" , "Love Blonde" , Dancing in the dark" , The touch" .... i sekako za mene nejzinata najdobra pesna "Cambodia" koja koga ke odevme na nekoja eksk*rzija ili izlet, znaevme od nekolku kasetofoni istovremeno da ja pustime .... uzivancija...

Posle kratkata pauza od nekolku godini , vo megjuvreme se mazi i go ragja sinot Harry Tristan, dve godini podocna kerkata Eose Elisabeth.

Vo toj period pocnuva da se zanimava so gradinarstvo , studira holtikultura i otkriva deka e golem talent za toa. Na baranje od Channel 4 raboti kako dizajner vo nivnite emisii a 2005 ja dobiva nagradata Gold aword od Royal Horticultural Society's. Ima izdadeno 2 knigi "Gardening with Children" i "The First-time Gardener" prevedeni vo nekolku zemji.

Na muzickata scena povtorno se vraka 2001 i megju drugite singlovi tuka e " Born to be wild" kakva sto vsusnost sekogas izgledala , tolku nezna i ubava a sepak diva .

Браво за ова! Многу ја сакав на времето, така се шишав и цела соба ми беше излепена со нејзини постери. Добро е што еве разбрав, што правела во меѓувреме...
Убава-преубава, нежна а дива како што кажавте, глас-мерак, песни-рај....големо%20гушкање

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 16:07

RENE od serijata ALO, ALO

stalno se snaodjase ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 14:51

David Jason и Nicholas Lyndhurst
попознати како Del Boy и Rodney

и нивната серија Only Fools and Horses

Не забавуваа со своите згоди и незгоди од 1981 до 1991 год., и уште некои дополнителни специјални изданија до 2003 год.
Прекрасен англиски хумор на браќата Trotter, заедно со нивниот дедо, звани Grandpa, лик подоцна заменет со Uncle Albert. На почетокот оваа хумористична серија, колку што јас се сеќавам, ја гледавме на ноќната програма, на некои од телевизиите на бившата ни YU, а подоцна е репризирана и на некои од нашите приватни телевизии.
Браќата чиј сон беше да станат милионери, мислам дека достојно го заслужуваат местото во оваа наша тема!

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 16:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 11:14

Бутел, ако немаш ништо против, јас би сакал да ги додадам уште нејзините огромни хитови:

You Keep Me Hangin' On
You Came
Four Letter Word

...кои мислам дека мораат да бидат споманати овде!

Kim беше успешна во најубавите години на музиката, а многу ми е драго што повторно ја гледам на сцената, повторно со добра музика, и мислам дека изгледа супер, дури и поубава од порано!

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 16:30
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 09:40

KIM WILDE

Angliska pop rok pejacka rodena na 18 noemvri 1960 godina.

Se pojavi so pesnata "Kids in Amerika" koja vednas se iskaci na vrvot na angliskata top lista. Sledea "Water on glass" , "Love Blonde" , Dancing in the dark" , The touch" .... i sekako za mene nejzinata najdobra pesna "Cambodia" koja koga ke odevme na nekoja eksk*rzija ili izlet, znaevme od nekolku kasetofoni istovremeno da ja pustime .... uzivancija...

Posle kratkata pauza od nekolku godini , vo megjuvreme se mazi i go ragja sinot Harry Tristan, dve godini podocna kerkata Eose Elisabeth.

Vo toj period pocnuva da se zanimava so gradinarstvo , studira holtikultura i otkriva deka e golem talent za toa. Na baranje od Channel 4 raboti kako dizajner vo nivnite emisii a 2005 ja dobiva nagradata Gold aword od Royal Horticultural Society's. Ima izdadeno 2 knigi "Gardening with Children" i "The First-time Gardener" prevedeni vo nekolku zemji.

Na muzickata scena povtorno se vraka 2001 i megju drugite singlovi tuka e " Born to be wild" kakva sto vsusnost sekogas izgledala , tolku nezna i ubava a sepak diva .

Изменето од butel2 - 08.Март.2008 во 09:41
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 01:21

И НЕИЗБЕЖНА ДЕКОРАЦИЈА НА ЅИДОТ ОД СПАЛНАТА СОБА...

...ЕЕЕЕ,ЗОШТО ВО СПАЛНАТА СОБА????ИДОЛ,ОВОЈ ЧОВЕК НА СВОЕТО ВРЕМЕ ДУПЕШЕ 22 000 000 ЛУЃЕ(читај дваесет и два МИЛИОНИ луѓе)..ЕЕЕЕЕЕЈ И ТОА ЦЕЛИ 40-50ГОДИНИ...ПАПААААА..

Изменето од zagor - 08.Март.2008 во 01:33
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 22:31
Billy Idol

Billy Idol

Rock легенда! Еден од најголемите фраери, дечко со стил, супер музичар..., творец на прекрасни песни, меѓу кои и незаборавните:
Sweet Sixteen
White Wedding
Eyes Without a Face
Rebel Yell
Flesh for Fantasy
Speed
Shock to the System
Scream
... и многу, многу други...

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 16:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 20:15
Paul Dirac

"Откривачот" на антисветот!

Британски теориски физичар (1902-1984), професор по математика на Cambridge универзитетот и еден од основачите на квантната механика. Добитник на Нобелова награда во 1933 год. за откривањето на нови продуктивни видови атомски теории.

Неговото генијално предвидување на постоењето на античестици (антиматерија), подоцна е потврдено со експерименти.

Инаку тој бил многу интересна личност. (Да сме сите како него светот би бил многу поинаков). Бил познат по својот професионализам и научно размислување.

Има една интересна приказна за него: Eден човек (професор по историја), сакал да стапи во контакт со Paul Dirac, па бидејќи не знаел како да му пристапи, помислил дека најдобра прилика за тоа е да му пријде во факултетското бифе, за време на пиењето чај. Додека Dirac седел на својата маса, овој му пришол и му рекол: "Денес е ужасно ветровито, зар не професоре?" А овој мртов ладен, без да каже ништо, станал, тргнал кон излезната врата (додека овој гледал зачудено), ја отворил, погледнал надвор, ја затворил, се вратил на местото и рекол: "Да!"
Петнаесет год. подоцна, кога веќе добро се запознале, историчарот го потсетил Dirac на случката и го прашал: "Зошто тогаш ми направи така?" А Dirac рекол: "И јас кога доаѓав надвор беше ветровито. Но може*и додека седевме внатре во бифето времето се променило."

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 16:32
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 20:07
BRAVO majstori ste
se raduvam sho inessx ja potrefi temata
i brza sho znae deka treba da ja pofali
i ova tema individui nemase da bide toa so e ako se drzevme site prema dosadnite principi
se jadam ziv so ne mi tekna na samovila individua i baknez na petar pan

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 18:29

MILENA I DRAGAN

Nema koj ne gi znae, nema koj ne gi saka, nema koj ne saka ga gi gleda filmovite i seriite so niv dvajca.

Partneri vo mnogu filmovi, i pokraj faktot deka taa e postara 7 godini, i pokraj toa sto nemaat deca, partneri i vo zivotot poveke od 30 godini , slavni a obicni , kako vo nivnite reklami za Grand kafe

Nema da gi nabrojuvam filmovite i seriite vo koi glumele bidejki se premnogu, no mora da go spomnam muzikoto sou " OBRAZ UZ OBRAZ " koe pocna da se emituva dalecnata '72 godina , ednas mesecno , prvo od takov vid na ovie prostori, koga glumci bea voditeli a vo koe gostuvaa plejada muzicki i filmski artisti.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 18:14
Originally posted by inessX inessX напиша:

SAMOVILA.... isto poznata kako Vila ili Fairy.Isprovocirana od nekogo koj najverovatno gi saka samovilite malku  prolistav po internetot i najdov mnogo interesni raboti  za niv  koi bi sakala da gi podelam so vas.
Se nadam deka ne se lutite ako toa napravam tuka.Tie ipak ne se individui,pogotovo ne od 2milenium.

Vo juznoslovenskata mitologija natprirodni sustesva koi se nakloneti na ludjeto.Toa se ubavi devojki so zlatna kosa i krila,obleceni vo dolgi prozirni fustani koi ziveat daleku od ludje vo planinite pa se taka i vikaat planinki,nekoi ziveati pokraj voda-vodeni samovili,nekoi vo oblacite.
....................................
  kakvi se kreaturi ne se spomnati ovde,( mislam ,...od ova podnebje),....da mu se zgadi na chovek od niv,....tvoive samovili ....bash se kako za tuka! среќа
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
inessX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Ноември.2007
Поени: 405
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај inessX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 12:39
SAMOVILA.... isto poznata kako Vila ili Fairy.Isprovocirana od nekogo koj najverovatno gi saka samovilite malku  prolistav po internetot i najdov mnogo interesni raboti  za niv  koi bi sakala da gi podelam so vas.
Se nadam deka ne se lutite ako toa napravam tuka.Tie ipak ne se individui,pogotovo ne od 2milenium.

Vo juznoslovenskata mitologija natprirodni sustesva koi se nakloneti na ludjeto.Toa se ubavi devojki so zlatna kosa i krila,obleceni vo dolgi prozirni fustani koi ziveat daleku od ludje vo planinite pa se taka i vikaat planinki,nekoi ziveati pokraj voda-vodeni samovili,nekoi vo oblacite.
Po veruvaneto na ludjeto se radjaat od rosata na nekoj cvet koga vrne i vo isto vreme gree sonce i koga pri toa se pojavi vinozito na oblaci.
Svoite kukji koi se mnogu raskosni i ubavi gi gradat tocno tamu-na oblacite.
Se pretvaraat vo rzni zivotni najcesto vo lebedi,konji ili volci no najcesto koga odat vo lov javaat na konji ili eleni.
Se zaljubuvat vo junacite i igraat vo oro svojot samovilski ples.
Sekoj narod,sekoe podnebje ima svoja vrsta na Samovila,pa zatoa postojat mnogu so razlicni nazivi i iminja vo zavisnost od mitologijata na narodot vo site tie podnebja.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8384858687 217>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.