|
Италијанска музика |
Внеси реплика | страница <1234 13> |
Автор | |
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sai
nascono così fiabe che vorrei dentro tutti i sogni miei e le racconterò per volare in paradisi che non ho e non è facile restare senza piu' fate da rapire e non è facile giocare se tu manchi aria come è dolce nell'aria scivolare via dalla vita mia aria respirami il silenzio Non mi dire addio ma solleva il mondo sì portami con te tra misteri di angeli e sorrisi demoni e li trasformerò in coriandoli di luce tenera e riuscirò sempre a fuggire dentro colori da scoprire e riuscirò a sentire ancora quella musica aria come è dolce nell'aria scivolare via dalla vita mia aria respirami il silenzio non mi dire addio ma solleva il mondo aria abbracciami volerò aria ritornerò nell'aria che mi porta via dalla vita mia aria mi lascerò nell'aria aria com'è dolce nell'aria scivolare via dalla vita mia aria mi lascerò nell'aria еве го и тексот, за мамма, ќе пробам да го преведам подоцна Изменето од Monuska - 07.Март.2008 во 17:32 |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prevodot i mi beshe problem,Monushka,tEkstot veke go imam,no sepak ti blagodaram shto se potrudi.Kolku mozam da razberam pesnava bi trebalo da ima ubava sodrzina,zatoa,ako se potrudish so prevodot,ke sum..vakva
Изменето од mamma - 07.Март.2008 во 18:46 |
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Italijanska muzika=kvalitet..ne sum cula nesto so ne e dobro,bar do sea..
|
|
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу ми се допаѓа италијанската музика.Си ја слушам често иако повеќе сакам латино музика,која ја разбирам.Песната што убедливо најмногу ми се допаѓа е Gente di mare-Umberto Tozzi&Raff(баш сега ја слушам).Меѓутоа меѓу италијанските изведувачи си ги сакам и Zucchero,Nek,Tiziano Ferro,Eros Ramazzotti,Gianna Nannini,Laura Pausini,Anna Tatangelo,Giggi D'Alessio,Raffaela Carra...
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sakam italijanska muzika, od toa do sega shto go imam chueno se e odlichno
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Арија
Знаеш Тие се родени вака Би сакал бајки Во секој мој сон И ќе им кажам Можам да летам во рајот што го немам И не е лесно да се остане без да се крадат самовили И не е лесно да се игра ако си исчезнат Арија, колку е пријатно во воздухот Да побегнам од мојот живот Аријата вдахнува тишина во мене Не вели збогум, туку издигни го светот Да Однеси ме со тебе Меѓу мистерии и ангели И ѓаволски насмевки И јас ќе ги сменам Во конфети на блага светлина И секогаш ќе успевам да избегнам во бои што треба да се откријат И секогаш ќе успевам да ја слушнам таа музика Арија, колку е пријатно во воздухот Да побегнам од мојот живот Аријата вдахнува тишина во мене Не вели збогум, туку издигни го светот Арија, прегрни ме И ќе летам Арија, ќе се вратам во воздухот Тоа ме оттргнува од мојот живот Арија, ќе се предадам себеси на воздухот Арија, колку е пријатно во воздухот Да побегнам од мојот живот Аријата вдахнува тишина во мене Не вели збогум, туку издигни го светот овој превод го најдов на интернет, само не знам зошто арија не е преведено како воздух, најверојатно од истата причина што гарванот не е гавранот... и да се радувам што мојот превод колку-толку беше точен |
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Monushka......te sakam
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лаура Паушини не пее - песната прости извира од нејзиното грло. Како капки вода кога се откинуваат од сидовите на некоја акустична пештера и одѕвонуваат во вирчето на дното.
Лековити капки за душата. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу ја сакам италијанската музика...таа е како мелем.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Обожавам италијанска музика, отсекогаш сум ја сакала... песните им се толку убави, особено текстовите - веројатно е тоа заради јазикот, толку ми е романтичен, и некако со малку зборови може да се каже толку многу...
|
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Inaku i jas bi sakala da ucam italijanski,samo nemam vreme,se nadevam za vo bliska idnina.Toa e eden od moite omileni svetski jazici,posle spanskiot....Zatoa ce si slusam italijanska muzika...
Изменето од star - 10.Март.2008 во 21:48 |
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=WXMbhGY7Sag
Mojata ...omilena....Gianna Nannini - Meravigliosa Creatura.... |
|
star
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemam jas nishto protiv,nema potreba od menuvanje,si ja sakam muzikata,ne e vazen jazikot na koj e izvedena,zatoa ja postaviv drugata pesna...Pozdrav za temata,a mozebi treba povece vakvi temi za muzika od neanglisko govorno podracje,koja zaradi mediumite nekako najmnogu ja slusame...Neme vrska so temava,ama jas si ja obozuvam Cesaria Evora,taa pee na portugalski
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
obozavam portugalski jazik i pesni epteeeeeen |
|
Внеси реплика | страница <1234 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |