|
Ислам религија на Мухамед? |
Внеси реплика | страница <12345 12> |
Автор | |
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ромче стварно е доста, појма немаш околу Исламот и Мухаммед а.с. не дебатирам со тебе како што забележуваш (ако забележуваш), бидејќи не заслужуваш, само ти давам на знаење, да не добиеш впечаток дека си во право
|
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
rome1
Група Регистриран: 16.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ABE ZNAM SUM VO PRAVO DE SAMO AJ PRODOLZI SI PO TVOE VAZNO TI KAZAV I SEGA SUM OSLOBODENA OD BOG NE SUM KRIVA AKO PRODOLZES KAKO STO SI HAHA
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro, dobro aj, odi sega
|
|
|
rome1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
me fati.
|
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЧИСТОТА (ЕЛ-ИХЛАС) Кажи, Он Аллах еден е! Аллах засолниште. Не родил и не е роден, и никој нему не му е равен. |
|
|
rome1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ALLAH E ZBOR ZA BOG AMA IMETO STO MU E?
A KAKO DA NE ZNAETE KOGA k*rANOT POLATA E OD TORA I TAMU PISE IMINJATA NA VISTINSKIOT BOG? |
|
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izvini da te prasam, Koga posleden pat ste se razbrale sebesi??? Spored vasite postovi moze samo da zaklucam deka ve pregazilo vremeto, ,za takvite nebulozi mozes na drug da mu popuvas, ako mozes da najdes nekoj da bide na toa nivo za da te razbere Изменето од ZlatniLiljan - 07.Март.2008 во 14:27 |
|
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rome, za zhal, od start kje moram da te opomenam, zatoa shto direktno uspea da navredish 2-3 religii, onaka popatno... Prorazgledaj go forumov, prochitaj gi malce pravilata za odnesuvanje tuka, posle pishuvaj.
Veroispoved e mnogu osetliva tema. Lichna e za sekogo i mnogu lesno mozhesh da navredish nekogo. Zatoa - mora da sme umereni vo nash*te izjavi, shto i da mislime za drugite. Idejata deka "si samo iskrena" ovde ne vrshi golema uloga, zatoa shto nema da imaat cel tvoite postovi ako samo navredish nekogo. Bi te zamolil vo idnina da bidesh so malku povekje respekt kon muslimanite i vo nikoj sluchaj da ne velish deka nivnata religija e izmislena ili deka Muhammed ne e prorok, zatoa shto toa e mnogu golema navreda... Istoto se odnesuva za tvoite komentari za katolichkata crkva, ili koj i da e drug... Ovde sme za da se informirame edni za drugi, za da istaknuvame sprotivstaveni stavovi, duri i da se raspravame... ama seto toa mora da go pravime izbegnuvajki navredi i omalovazhuvanja. Istovo se odnesuva kon muslimanskite chlenovi, ima nekolku novi forumdzhii poslednive dva dena, koi gi opomenuvam za istite raboti. |
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Greska!!!
Toa znaci deka priznavajki go posledniot Pratenik se priznavaat i onie pred nego!
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci vie veruvate i vo Isus???
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пратениците Лот, Јаков, Мојсеј, Арон, Давид, Соломон и Јов, нека е Божјиот мир над нив, биле чесни Божји веровесници, и спомнати се во к*ранот и во Библијата. Верувањето во овие пратеници е еден од Шестте столбови на исламското верување. Муслиманите имаат големо почитување кон нив и веруваат во нивната вистинољубивост и добрите манири, кои никогаШ не биле доведени во сомнеж. Додека к*ранот ги спомнува со многу доблести кои Што тие ги заслужуваат, Библијата ги обвинува за големи гревови, како Што се: мамење, прељуба, инцест, предавство, обожување на идоли и пцуење. Муслиманите се зачудени поради тие лажни обвинувања на пратениците. Ако нормалните луЃе не ги прават овие гревови, колку далеку се тогаШ пратениците од правењето на тие гревови! Пратениците биле специјално спремни и одбрани од Бога да ја достават Неговата порака и да бидат добар пример за луЃето кои Ќе ги следат. Пратениците биле олицетворение на своите говори, изврШувајЌи го учењето кое го проповедале. Дали пратеникот може да им наредува на луЃето да Го обожуваат само Господ, додека неговото срце е свртено кон други богови? Дали може да им наредува на луЃето да прават добро и да го избегнуваат лоШото, додека тој прави големи гревови? Дали тој може да му нареди на човека да не гледа во жена со страст, додека тој врШи прељуба? Ова е незамисливо! Да се обвинуваат пратениците за овие големи гревови е директна навреда кон Бог, Кој Што ги избрал и ги спремил за да ја достават Неговата порака и да ги упатат луЃето кон вистинскиот правец на верување, обожување и однесување. Обвинувањата дека пратениците ги изврШиле тие големи гревови значи дека Бог сака луЃето да ги изврШуваат тие гревови бидејЌи на луЃето им е наредено да ги изврШуваат наредбите од пратениците и да го следат нивниот пример! Тие измислени приказни за Божјите веровесници, Шират расипаност и лоШи дела на Земјата. Ако Божјите веровесници ги направиле овие големи гревови, тогаШ како слабаШните луЃе можат да бидат казнети или пак обвинети за изврШување на такви гревови? На муслиманите срцата им се полни со тага, гледајЌи како Тората, книгата Божја која Што била објавена како светло и упатство, била изменета во книга полна со измислени приказни, обвинувајЌи ги веровесниците Божји за големи гревови. |
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A koj rece deka ne |
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na sto potocno e zasnovano vaseto veruvanje vo Isus?
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Внеси реплика | страница <12345 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |