IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Ислам религија на Мухамед?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ислам религија на Мухамед?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 12>
Автор
Порака
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 10:58
Ромче стварно е доста, појма немаш околу Исламот и Мухаммед а.с. не дебатирам со тебе како што забележуваш (ако забележувашзбунетост), бидејќи не заслужуваш, само ти давам на знаење, да не добиеш впечаток дека си во правонамигнување
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
rome1 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Февруари.2008
Поени: 55
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 11:00
ABE ZNAM SUM VO PRAVO DE SAMO AJ PRODOLZI SI PO TVOE VAZNO TI KAZAV I SEGA SUM OSLOBODENA OD BOG NE SUM KRIVA AKO PRODOLZES KAKO STO SI HAHA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 11:11
dobro, dobro aj, odi sega
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 11:14
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

dobro, dobro aj, odi sega
AJDE DE STO ME BRKAS NE TI SE PISE?ILI POSTO NEMAS STO DDA SE BRANES NE ZNAJS KAKO DA SE ODBRANES HAHA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 11:15
me fati.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 11:23
ЧИСТОТА (ЕЛ-ИХЛАС)
Кажи, Он Аллах еден е! Аллах засолниште. Не родил и не е роден, и никој нему не му е равен.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rome1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 11:25
ALLAH E ZBOR ZA BOG AMA IMETO STO MU E?
A KAKO DA NE ZNAETE KOGA k*rANOT POLATA E OD TORA I TAMU PISE IMINJATA NA VISTINSKIOT BOG?
Кон врв
ZlatniLiljan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Февруари.2008
Поени: 346
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZlatniLiljan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 14:24
Originally posted by rome1 rome1 напиша:

ALLAH E ZBOR ZA BOG AMA IMETO STO MU E?
A KAKO DA NE ZNAETE KOGA k*rANOT POLATA E OD TORA I TAMU PISE IMINJATA NA VISTINSKIOT BOG?

Izvini da te prasam, Koga posleden pat ste se razbrale sebesi???    Spored vasite postovi moze samo da zaklucam deka ve pregazilo vremeto, ,za takvite nebulozi mozes na drug da mu popuvas, ako mozes da najdes nekoj da bide na toa nivo za da te razbereнамигнување

Изменето од ZlatniLiljan - 07.Март.2008 во 14:27
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 15:08
Rome, za zhal, od start kje moram da te opomenam, zatoa shto direktno uspea da navredish 2-3 religii, onaka popatno... Prorazgledaj go forumov, prochitaj gi malce pravilata za odnesuvanje tuka, posle pishuvaj.
Veroispoved e mnogu osetliva tema. Lichna e za sekogo i mnogu lesno mozhesh da navredish nekogo. Zatoa - mora da sme umereni vo nash*te izjavi, shto i da mislime za drugite. Idejata deka "si samo iskrena" ovde ne vrshi golema uloga, zatoa shto nema da imaat cel tvoite postovi ako samo navredish nekogo. Bi te zamolil vo idnina da bidesh so malku povekje respekt kon muslimanite i vo nikoj sluchaj da ne velish deka nivnata religija e izmislena ili deka Muhammed ne e prorok, zatoa shto toa e mnogu golema navreda... Istoto se odnesuva za tvoite komentari za katolichkata crkva, ili koj i da e drug...
Ovde sme za da se informirame edni za drugi, za da istaknuvame sprotivstaveni stavovi, duri i da se raspravame... ama seto toa mora da go pravime izbegnuvajki navredi i omalovazhuvanja.
Istovo se odnesuva kon muslimanskite chlenovi, ima nekolku novi forumdzhii poslednive dva dena, koi gi opomenuvam za istite raboti.
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 15:14
Originally posted by tofu tofu напиша:

Па ако Мухамед бил пратен само до "вас" (а објасни ми кои сте тоа ВИЕ), еве ќе сметам дека велиш дека Мухамед им бил пратен само на Арапите, тогаш тоа би значело дека исламот треба да биде религија само на Арапите.
А зошто не велите "Верувам во Алах, Мухамед последниот пророк, и сите пророци пред него". Вака испаѓа како Мухамед да ви е омилен и некако над другите пророци.
Greska!!!
Toa znaci deka priznavajki go posledniot Pratenik se priznavaat i onie pred nego!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 15:16
Znaci vie veruvate i vo Isus???
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 15:17

Пратениците Лот, Јаков, Мојсеј, Арон, Давид, Соломон и Јов, нека е Божјиот мир над нив, биле чесни Божји веро­ве­сни­ци, и спомнати се во к*ранот и во Библијата. Верува­њето во овие пратеници е еден од Шестте столбови на исла­мското ве­ру­ва­ње. Муслиманите имаат големо почитување кон нив и ве­руваат во нивната вистинољубивост и добрите манири, кои ни­когаШ не биле доведени во сомнеж. Додека к*ранот ги спо­мнува со мно­гу доблести кои Што тие ги заслужуваат, Би­бли­ја­та ги обви­ну­ва за големи гревови, како Што се: мамење, пре­љу­ба, инцест, предавство, обожување на идоли и пцуење. Мусли­маните се зачудени поради тие лажни обвинувања на прате­ни­ците. Ако нормалните луЃе не ги прават овие гревови, колку да­леку се то­гаШ пратениците од правењето на тие гре­во­ви!

Пратениците биле специјално спремни и одбрани од Бога да ја достават Неговата порака и да бидат добар пример за лу­Ѓето кои Ќе ги следат. Пратениците биле олицетворение на своите говори, изврШувајЌи го учењето кое го проповедале. Да­ли пратеникот може да им наредува на луЃето да Го обожуваат само Господ, додека неговото срце е свртено кон други богови? Дали може да им наредува на луЃето да прават добро и да го избегнуваат лоШото, додека тој прави големи гревови? Дали тој може да му нареди на човека да не гледа во жена со страст, до­дека тој врШи прељуба? Ова е незамисливо! Да се обвинуваат пратениците за овие големи гревови е директна навреда кон Бог, Кој Што ги избрал и ги спремил за да ја достават Неговата порака и да ги упатат луЃето кон вистинскиот правец на ве­ру­вање, обожување и однесување. Обвинувањата дека пратени­ци­те ги изврШиле тие големи гревови значи дека Бог сака луЃе­то да ги изврШуваат тие гревови бидејЌи на луЃето им е наре­дено да ги изврШуваат наредбите од пратениците и да го сле­дат ни­вниот пример!

Тие измислени приказни за Божјите веровесници, Шират расипаност и лоШи дела на Земјата. Ако Божјите веровесници ги направиле овие големи гревови, тогаШ како слаба­Шни­те луЃе можат да бидат казнети или пак обвинети за извр­Шу­ва­ње на та­кви гревови?

На муслиманите срцата им се полни со тага, гледајЌи како Тората, книгата Божја која Што била објавена како светло и упа­тство, била изменета во книга полна со измислени приказни, обви­нувајЌи ги веровесниците Божји за големи гревови.

О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 15:20
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Znaci vie veruvate i vo Isus???

A koj rece deka ne
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 15:21
Na sto potocno e zasnovano vaseto veruvanje vo Isus?
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,090 секунди.