|
Пробната матура неуспешна!! |
Внеси реплика | страница <1 910111213 14> |
Автор | |
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да,но и факултетите се уште лутаат со листата на предмети што ги бараат.Ја видовте?Ај сега разберете што сакаат од сите тие предмети
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И......?
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И тоа,сакаат матура а уште ништо не се знае точно...Катастрофа...Никој не е доволно информиран,освен дека матура мора да има...Каква-таква...
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa toa e najsmesnotomso oni baraat od nas cuda da praime,a koga ke gi prasas za nekoja informacija banalna so treba da ja znaat oni poima nemaat..i matura ke sproveduvaat..treba site da svatat deka ako ucenicite padnat so toa automatski pagaat i profesorite(ne vazi za site,ama pretezno e taka)
|
|
star
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ama profesorite ne se vinovni za maturata,nitu za toa kolku se informirani.Informaciite treba da im se dostavat,a kolku i da se zainteresirani da pomognat,ne e mozno zatoa sto ministerstvoto uste ne znae sto ce bide konecno...osven deka ce ima matura i ce se polagaat 5 ispiti
|
|
LOST MAN
Нов член Регистриран: 19.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe jas mislam de malce im se kacivme na glava na ova vladava. Ako razgledas po razvienite zemji ce vidis deka segde se polaga drzavna matura. Ako sakame da gi sledime standardite ce mora malce i na ovie raboti za se zaangazirame
|
|
star
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Потполно се согласувам.Ама нека го направат и образовниот систем по нивни терк.Нека има по 2-3 задолжителни предмети,а уште 3-4 да си изберат учениците,тие предмети да ги учат со застапеност 4-5 часа неделно,со пола часови за нови настани содржини,а пола часови за вежби или повторувања,со паралелки до 15 ученици и со нормални услови за работа...Не може да сеприфаќаат условите по секоја цена,зошто нема да има ефект...
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hm ovaa maturata ne ja razbiram mnogu ni sto tocno se polaga ni kako se polaga.koga ja zavrsuvav sredno(pred 4 godini) se polagase makedonski jazik i eden izboren predmet, a sto e celta na ovaa matura i sto se saka da se postigne navistina ne znam slusam na vesti vaka onaka ali navistina ne ja razbiram i moeto mislenje tuka bi bilo : ako treba da se polaga matura toa da bide po 2 predmeti makedonski jazik i eden po sloboden izboren predmet od uchenikot.
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fala Bogu nekoj ubavo da razmisluva..nikoj ne moze da ja sfati maturata,ne samo ti..i neka ne sfakaat site pogresno deka ne treba vo nasava zemja da postoi matura,treba ama da se vovede vo sklop na dobra organizacija i informiranost..vo niedna druga zemja kade so se polaga matura,nemaa vakvi problemi ucenicite zatoa so bea izvesteni na vreme i spremani od profesoriite vo sekoj pogled..ete so e razlikata
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Случајно ми дојдоа в рака едни документи за семејна пензија на лице кое работело во германија. Според формуларите заклучив дека таму уште на почетокот на годината знаат кој ден и до колку до колку часот ќе се одржуваат одредени испите од матурата`.Чудни се овие Германциве... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Eli
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe ko svicarski casovnik,znaci se si znaat..epa poarno taka nego vaka kako so e kaj nas..niso ne se znae,lutame ko izgubeni u prevodot..Germanija si e Germanja sila bre!!
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Germanija si e Germanija sila.......aaa Makedonija si e Makedonija cudnata zemja!!!
|
|
|
|
Eli
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A nie site sme kako Alisa u zemjata na cudata..samo cuda ni se desavaat
|
|
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da da....ali onie negativnite chuda...
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |