IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Забава, разно, игри, интима
  Активни теми Активни теми RSS - ЕВРОВИЗИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЕВРОВИЗИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 70>
Автор
Порака
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Статус: Офлајн
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 09:54
Originally posted by mamma mamma напиша:

Originally posted by borec borec напиша:

[QUOTE=Dogi]

аплаузаплаузаплауз....ubavo kazano...prekrasna pesna,se slozuvam...ne bash,ona
evroviziska no mi ostavi vpechatok deka avtorot se potrudil......
A ...zirito????Koe ziri?????Na "struchnoto",misleshe??????ма%20ајде

Da, mamma...na niv "struchnjacite" mislev.  смеење

I samo koga ke mi tekne, koga eden "struchnjak" reche;  Deka i dava 12 poeni na pesnata shto DO SOLZI go dovela...a toa e "Zemjo moja" od Lambe.  газење%20од%20смеење

E tolku me nerviraat tipovi koga GLUMAT toa chudo edno.  голема%20насмевка

Nemam nishto protiv Lambe (dobar si e dechkoto i ubavo pee) megutoa ovaa pesna mene poveke mi licheshe na nekoja pesna spremna za nekoj POHOD a ne za "plachenje" ili srceparetelna????  збунетост  Barem jas voopshto NE JA POCHUVSTVUVAV....osven toa shto go slushav textot deka e patiotski.  голема%20насмевка

Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2008 во 10:47
добро кажано. Кутри Ламбе кој ли го излажа дека му треба таква песна. Прво изгледаше како да речитира нешто, а после како некое уплашено детенце што во градинка за прв пат настапува пред публика, па ни глас му се слуша, ни на песна личи. А искрено да ви кажам од патриотски песни на Евросонг ми е преку глава! А и од глупирање на Евросонг ми е преку глава. Па ќе гледате годинава и ќе видите колку фолиранти има. Како да се натпреваруваат кој пoголем идиот ќе испадне!
За мене Евровизија е настан на кој ќе можам да чујам какви песни се слушаат низ земјите од Европа НА НИВНИ ЈАЗИК А НЕ НА АНГЛИСКИ! Но за жал се повеќе тоа личи на копирање на туѓите глупирања.
Гледајте ги Турциве, најдобри се!
http://youtube.com/watch?v=xV0aaiHJrNA&feature=related

Изменето од tofu - 01.Март.2008 во 10:51
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 00:31
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

Jas ova prvpat go slusam i gledam...wow изненадувањеизненадување...koja e maleckava?...zvuci fantasticno,a izgleda jos bolje...ODLICNO...od mene 12 points

Тоа е Јова Радевска...Англичанка со Македонско потекло..
музичар....со десет годишно искуство....на годинашнава
наша евровизија...се појави со стајлинг...ала..Алиса во земјата
на чудата...и отпеа песничка...како за на Златно славејче....
мене лично........ не ми остави впечаток..........тага
Кон врв
Freya Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2006
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Freya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 01:11
Originally posted by blashka blashka напиша:

Jas ova prvpat go slusam i gledam...wow изненадувањеизненадување...koja e maleckava?...zvuci fantasticno,a izgleda jos bolje...ODLICNO...od mene 12 points

Ни мене не ми се допадна ни стајлинг ни песна ни како отпеа, ама кога ја слушнав тука www.yova.co.uk си го сменив мислењето.
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 05:55

Aha....znachi najdovme neshto vo shto NE SE sl*game so Blashka.  тага

Megutoa sepak toa nema da znachi da ne se sakame veke, neli???  намигнување среќа

Toa samo ke znachi deka koga ke dojde red za muzika....ke si "slushame razlichna".  голема%20насмевка  големо%20гушкање

Vo vrska so Jova NEMAM namera da te ubeduvam vo nishto...toa si e tvoj stav i go pocituvam - megutoa mislam deka treba da se pojasnat nekoi raboti vo vrska so nejzinoto "poteklo".  I jas prvin si mislev deka najverojatno e vo najmala raka nekoe 2 generacija od Makedonski iselenici...megutoa, bash vchera na Zvon (detskata emisija) beshe gostin...i reche deka NEJZINITE RODITELI seushte si ziveat vo Makedonija (mi se chini deka e od Bogdanci) taka da NEMOZE VO NIKOJ SLUCHAJ da bide Anglichanka od Makedonsko poteklo - tuku Makedonka koja IMA i Anglisko drzavjanstvo. Znachi, kolku shto JAS SUM AVSTRALEC ili Englez (zatoa shto ziveam vo Avstralija i imam Avstralski patni ispravi). смеење

A kako taa se nashla tamu..ke ostavam na nekoj drug shto znae poveke, da doobjasni.  среќа  Moja predpostavka e deka e otidena na studii.....pa ostanala da se nadograduva....zatoa shto eden takov talent (spored mene) teshko deka ke imala golem napredok vo Makedonija, osven kako shto i spomna; ke ja pratele na Zlatno Slavejche.  голема%20насмевка

големо%20гушкање  љубов

Изменето од borec - 02.Март.2008 во 09:31
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 16:42
pesnata na malata Jova Radevska bese navistina neverojatna...a i devojceto bese bombona...taka e toa sekogas kaj nas Makedoncite...otposle se znaeme,najubavi sme,najpametni
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 17:42
[QUOTE=borec] 

Aha....znachi najdovme neshto vo shto NE SE sl*game so Blashka.  тага

Megutoa sepak toa nema da znachi da ne se sakame veke, neli???  намигнување среќа

Toa samo ke znachi deka koga ke dojde red za muzika....ke si "slushame razlichna".  голема%20насмевка  големо%20гушкање

Vo vrska so Jova NEMAM namera da te ubeduvam vo nishto...toa si e tvoj stav i go pocituvam - megutoa mislam deka treba da se pojasnat nekoi raboti vo vrska so nejzinoto "poteklo".  I jas prvin si mislev deka najverojatno e vo najmala raka nekoe 2 generacija od Makedonski iselenici...megutoa, bash vchera na Zvon (detskata emisija) beshe gostin...i reche deka NEJZINITE RODITELI seushte si ziveat vo Makedonija (mi se chini deka e od Bogdanci) taka da NEMOZE VO NIKOJ SLUCHAJ da bide Anglichanka od Makedonsko poteklo - tuku Makedonka koja IMA i Anglisko drzavjanstvo. Znachi, kolku shto JAS SUM AVSTRALEC ili Englez (zatoa shto ziveam vo Avstralija i imam Avstralski patni ispravi). смеење

A kako taa se nashla tamu..ke ostavam na nekoj drug shto znae poveke, da doobjasni.  среќа  Moja predpostavka e deka e otidena na studii.....pa ostanala da se nadograduva....zatoa shto eden takov talent (spored mene) teshko deka ke imala golem napredok vo Makedonija, osven kako shto i spomna; ke ja pratele na Zlatno Slavejche.  голема%20насмевка

големо%20гушкање  љубов
 И така значи конечно најдовме нешто во што не се согласуваме...
 но тоа нее музиката...кога ќе дојде ред да слушаме музика ние пак
 ќе слушаме иста...Македонско девојче...море сокол пие вода на
 Вардарот...Крушево абер пристигна...Бисер балкански...среќа
 Разликата е Јова...но и тоа не значи дека сега нема да се сакаме...
 напротив...сега уште повеќе љубов заради тоа што...спротивностите
 се привлекуваат повеќе..нели  намигнување ..сега нема веќе водење на
 дијалози кои се сведуваа само на климање на глава...трепкање ..сега се
 отвора простор за дискусија...каде што нема да се убедуваме за
 спротивните ставови...туку взаемно ќе ги почитуваме...среќаголема%20насмевка
 За Јова Радевска...кога напишав...Англичанка со Македонско
 потекло...идејата не ми беше да го анализирам нејзиното потекло
 туку дека за неа прв пат слушнавме сега...и мене ЛИЧНО тоа што
 го видов и слушнав прв пат не ми се допадна...што не значи и дека мора така да остане...знам само дека десет години живее и работи
 во Лондон и дека соработува со познати музички имиња...и има
 издадено еден албум...и толку...
 Оној момент кога ќе слушнеме и разбереме повеќе за неа...тогаш
 ќе зборуваме за Македонката со Англиско државјанство...
 Јас сум вечен оптимист...и САКАМ да верувам дека нејзиното
 време допрва доаѓа...среќа
                                                      големо%20гушкањељубовголемо%20гушкање

Кон врв
jelen4e Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 51
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jelen4e Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 17:46
Sto mislite za pesnata na Bojan 13 i Big mama.Mislam pesnata ne e losa samo da ja peese nekoj po normalen.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 02:48
Originally posted by jelen4e jelen4e напиша:

Sto mislite za pesnata na Bojan 13 i Big mama.Mislam pesnata ne e losa samo da ja peese nekoj po normalen.

A koj beshe toa??? збунетост  Ova ne e shtos....stvarno ne se sekavam. намигнување

E sega, mozesh da zamislish koe e moeto mislenje...chim  ne se sekavam voopshto.  голема%20насмевка  големо%20гушкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 03:04

[QUOTE=borec] 

И така значи конечно најдовме нешто во што не се согласуваме...
 но тоа нее музиката...кога ќе дојде ред да слушаме музика ние пак
 ќе слушаме иста...Македонско девојче...море сокол пие вода на
 Вардарот...Крушево абер пристигна...Бисер балкански...среќа
 Разликата е Јова...но и тоа не значи дека сега нема да се сакаме...
 напротив...сега уште повеќе љубов заради тоа што...спротивностите
 се привлекуваат повеќе..нели  намигнување ..сега нема веќе водење на
 дијалози кои се сведуваа само на климање на глава...трепкање ..сега се
 отвора простор за дискусија...каде што нема да се убедуваме за
 спротивните ставови...туку взаемно ќе ги почитуваме...среќаголема%20насмевка
 За Јова Радевска...кога напишав...Англичанка со Македонско
 потекло...идејата не ми беше да го анализирам нејзиното потекло
 туку дека за неа прв пат слушнавме сега...и мене ЛИЧНО тоа што
 го видов и слушнав прв пат не ми се допадна...што не значи и дека мора така да остане...знам само дека десет години живее и работи
 во Лондон и дека соработува со познати музички имиња...и има
 издадено еден албум...и толку...
 Оној момент кога ќе слушнеме и разбереме повеќе за неа...тогаш
 ќе зборуваме за Македонката со Англиско државјанство...
 Јас сум вечен оптимист...и САКАМ да верувам дека нејзиното
 време допрва доаѓа...среќа
                                                      големо%20гушкањељубовголемо%20гушкање

Aaa...za toa peenjeto na; More sokol pie....pa Makedonsko devojche...pa Chemrej goro chemrej sestro (ovaa e tipichno Prilepska pesna-odnosno verzija)...i mnogu drugi shto sum OBOZAVAL da gi peam (i seushte sum REMEN) uz dobro drushtvo..so gitarche....vo Prilep....MERACI PUSTI... љубов  Nezaboravni migovi se toa Blashka...mada i vo Skopje si pravevme takvi gezminja...

Tuka imame zaednichki stav.  смеење (Kako go kazav ova, taka politichki nekako...ochigledno deka non-stop sum na TIE temi poveke) смеење

A za on "klimanje glava" ne veruvam deka NEKOJ Prilepchanec e takov.  Tie dodeka ne si go kazat svoeto mislenje...ne biva...  голема%20насмевка  I kako shto reche TOA E ONA "CHALLENGING" shto predizvikuva....shto te tera da razmisluvash i drugo neshto...podobro..poveke...

A za Jova...jas veruvam deka ke ja proshiri nejzinata popularnost i deka ke bide SOLIDEN Makedonski predstavnik na svetskata scena.....za koj i posakuvam mnogu sreka...taa pred se e seushte mnogu mlada i vremeto e pred nea.  намигнување 

Pozdrav  големо%20гушкање  љубов

Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 10:34
Не ме чуди што Блашка има лошо мислење, т.е. нема никакво мислење за Јова, затоа што таа и не размислува. Како може безмозочно суштество да размислува и да створи мислење?
Песната на Бојан 13 е ТАПА! СРАМ ЖИВ! А сигурен сум дека на Блашка ќе и биде хит на годината!
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 11:11
Originally posted by tofu tofu напиша:

Не ме чуди што Блашка има лошо мислење, т.е. нема никакво мислење за Јова, затоа што таа и не размислува. Како може безмозочно суштество да размислува и да створи мислење?
Песната на Бојан 13 е ТАПА! СРАМ ЖИВ! А сигурен сум дека на Блашка ќе и биде хит на годината!

Tofu...NE PRETERUVAJ...odma brishi gi tie uvredite tamu za Blashka.  лутина

Sekoj si ima pravo na svoe mislenje za se - a pak koga stanuva zbor za muzika ushte poveke ima sloboda na izbor.  Muzikata e neshto lichno...personalno....i ne sekoj isto ja dozivuva.  Znachi muzikata NE E ZA RAZMISLUVANJE, tuku za DOZIVUVANJE.  голема%20насмевка  намигнување

Изменето од borec - 03.Март.2008 во 11:11
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 11:38
Originally posted by tofu tofu напиша:

ЛИГАВ ПОЛЖАВплазење...ЛАЗИ ПРЕКУ ЦВЕЌЕ...среќа

П.С.ТОФУ...ОДИ УЧИ АРАПСКИ...АМА ИЗГЛЕДА НИ ЗА ТОА
   НЕ ТЕ БИДУВА...плазењеплазење
                                                            мафтање
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 11:51

Jova Radeska bese nesto pomegju Bjork i Tori Amos,... ama so unikaten shmek. Mnogu mi se dopadna, nastap so stil, odlicno peenje so emocija голема%20насмевка
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 70>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.