|
Биста на Александров во Велес??? |
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Автор | ||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не се срамиме од Тодор Александров, ама таа биста е крената од човек кој ја негира македонската нација. И што е најтрагично, натписот на бистата е на бугарски јазик.. Бистата оди во неповрат во понеделник |
||||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ни видим разлика во изписването: Тодор Александров (Bg)= Тодор Александров(Mk) |
||||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
STAJ SI NAOCHARI!
|
||||
дуле
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
По повод урването на бистата еве што е казал Божидар Димитров: Много жалко. Не знам кой провокира всичко това. Но такава масирана и озлобена антибългарска кампания не е имало през последните 15 г. На 1 март в Струмица имаше организиран концерт. Но определени кръгове тръгнали да заплашват българите. И от 3000 нашенци на концерта се появиха около 200. Имаше хора, които записваха с видеокамери кой влиза в залата. А Тулевски тръгнал да пише срещу България. Много жалко. Съдържател на публичен дом има по-интелигентен език от македонския журналист! И в тази ситуация на 5 март македонският президент идва в България и ще се моли на българския си колега да подкрепим страната му за членство в ЕС! Македония да се прекръсти на Югозападна България. Тогава гърците ще я признаят, без да настояват за прилагателно като Горна или Демократична. http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-03-03&article=224075 |
||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Мене ич не ми е гајле што кажал Божидар Димитров.... Го поздрави Васко Ефтов, му ја еба мајката татарска во Софија..... А овој копуков што ми го цитираш, знаеш колку е полн со омраза спрема македонците, тоа е едно чудо..... Кога го гледав, кога имаше интервју со него, во очите можев да му го видам тоа.... |
||||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
VLADE...SREKA SHTO I OVIE TUKA SHTO SE MAFTAAT NEMOZEME DA GI VIDIME - inache ke bevme "prijatno" iznenadeni, kolku se "fini".
|
||||
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Турко-монголиве креваат споменици само за еден ден да стојат (или два)...криво ми е што не бев викендов во Велес,ке пробав да организирам некаков напад да ја демолираме бистата или нешто слично (сепак,велешани се мирен народ,затоа блгариве се фураат таму)
Ај да го видам шупакот к*ракачанов да дојде во Скопје и да го прави тоа... |
||||
|
||||
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Слушам свршена била работата ....сепак Велешани не биле толку мирни
|
||||
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Знам делфин,слушнав и јас,ама тоа беше закажано уште од саботата од Аце Коцевски.Сепак попаметно ке беше да биднеше демолиран уште истиот ден,но бидејки не се урива нели во сабота и недела (или нешто така беше) криво ми е што не се организирале млади да го урнат насила,а за насобраните во дворот на бугароманот...хммм...ланскиот рецепт од Скопје кога дојдоа татарите за Мара Бунева ми изгледа идеален...им организиравме “достоен пречек“
|
||||
|
||||
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Во право си
|
||||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Srusena e Sramnata Bista
|
||||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Побарав на Интернет и видете што се најдов..за оваа личност историска личност..
Значи ..тој бил Македонец по род..а понатаму пишува се..или пак скоро се... Па ..ајде да се продискутира овде..дали сево искажано и напишано е точно..или е сепак само делумично точно..??? http://www.britannica.com/eb/article-9042560/Internal-Macedonian-Revolutionary-Organization#29293.hook http://listserv.buffalo.edu/cgi-bin/wa?A2=ind9605c&L=makedon&P=1595 http://www.gate.net/~mango/Aleksandrov1.html http://acelav.tripod.com/id2.html http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%B2 |
||||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тоа требаше повеќе од сигурно да се случи, но има една друга работа. Тоа никој не се сети да запраша, дали властите ќе удреа по нашите или по бугаите, или пак ќе дозволеа ќуќата на екстремистот Каров да лета во воздух што во овој случај е повеќе од реално. Да, на чија страна ќе беше власта???????????? |
||||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Непознати сторители ја урнале бистата на Александров03.03.2008 12:43 - МИА Во текот на минатата ноќ непознати сторители ја урнале вчера поставената биста на контроверзниот револуционер Тодор Александров. Локалната самоуправа претходно најави дека уривањето на постаментот и бистата е закажано за утре со асистенција на полицијата. Како што е познато Здружението на Бугарите од Македонија, Македонската патриотската организација од САД и бугарската ВМРО-БНД, вчера во дворот на велешанецот Драги Каров организира свеченост, на која со бугарски и партиски симболи беше откриена бистата на Тодор Александров. Вчерашниот настан предизвика револт меѓу велешани кои побараа од градоначалникот да бидат преземени итни мерки за отстранување на овој, како што изјавија, „голем срам за Велес“. Градоначалникот Коцевски информираше дека во текот на денов надлежната приватна фирма избрана на тендер за уривање и органите на општината треба да ги обезбедат потребните документи и дозволи за интервенција на приватен имот, а во текот на утрешниот ден со асистенција на полицијата и постаментот и бистата ќе бидат отстранети. |
||||
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |