|
Online Книги? |
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Автор | |
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
FALA TI MNOGU STAR
|
|
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема проблем,јас се навлеков,симнав огромен број книги иако не сакам да преседам пред компјутерот,поубаво ми е кога читам и го чувствувам мирисот на книгата,но сепак...Сега баш го читам Карл Саган
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A MOJATA POEZIJA SHTO JA BARAV....
OD VAPCAROV???????NESHTO KONKRETNO??? |
|
star
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 260 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ништо мамма,само на бугарски најдов,за секој случај еве ти го линкот
http://slovo.bg/showauthor.php3?ID=17&LangID=1 |
|
star
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova veke go listam poodamna,a za drugovo,blagodaram star,... ni jas ne uspeav nishto na makedonski da najdam od Vapcarov |
|
star
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А еве и една песна на хрватски
Nikola Vapcarov OPROŠTAJNA Svojoj ženi Dolazit ću tebi u snove ponekad ko gost izdaleka, slučajan… Ne ostavljaj me vani da te čekam i vrata ne zaključavaj! Ući ću tiho, k tebi ću da sjedam, da te vidim pogled u mrak ću uprti. I kada se nasitim da te gledam, poljubit ću te i van se uputit. Prepjevao: Dalibor Brozović |
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Star....eve ja istata na makedonski....i iskreno...poubavo zvuchi
Nikola Jonkov Vapcarov Proshtalno na zena mi Ponekogash ke idam v tvojot son ko nechekan i dalek gost... Ti,ne me ostvaj na patot, von, Od porti istaj go lostot! Ke vlezam tivko,krotko ke si sedam Kraj tebe,v mrakot vtrenchen,da te gledam sam I koga nasiten,ke zapram da te gledam Ke mi te baknam i.........ke zaminam |
|
star
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма знам ја,ама интересна ми беше.Инаку,иако повеќе сакам да читам на српски(навика од детството,кога немаше доволно преводи на македонски),сепак оригиналот е оригинал,за поезијата посебно,се губи убавината на песната во преводот.
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Chitam jas se...i sekako e podobro koga se chita originalna verzija
vo posledno vreme chitam dosta i na angliski,pa koga ke sporedam so nekoj prevod...navistina bedno zvuchi.... Изменето од mamma - 01.Март.2008 во 00:38 |
|
star
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леле си се изнасимнав, само кога ќе прочитам се?
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
star
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E ima vreme,natenane,iako jas preferiram knigi...i ova ne e losho
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A бе боље е книга каде каде, и мене ми е боље книга... ама сепак барем да си ги имам... како и да е добредојдени се :)
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Внеси реплика | страница <12345 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |