IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Судбина или случајност?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Судбина или случајност?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 30>
Автор
Порака
M*A*C*A Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 53
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај M*A*C*A Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 21:09

Gospod mozel so nas se dodeka covekot ne go izneveril(adam i eva) toj se uste  e so nas,no negovite zborovi kako ke "od denes ke nastane golem haos" bidejki ne se pocituva negoviot zbor  se posledica na denesniov svet sto e vo katastrofa.

Mislam,znaci postojam
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2007 во 23:57
Originally posted by M*A*C*A M*A*C*A напиша:

Gospod mozel so nas se dodeka covekot ne go izneveril(adam i eva) toj se uste  e so nas, no negovite zborovi kako ke "od denes ke nastane golem haos" bidejki ne se pocituva negoviot zbor  se posledica na denesniov svet sto e vo katastrofa.

Се сложувам со тебе маца, Господ беше во заедништо со нас се додека ние (нашите прародители) не ја злупотребивме слободната воља и му свртевме грб на Бог. Тој денес е со нас, но ние не сме со Него. Нашата врска со Него е прекината, а на тој прекин цврсто стои гревот на човекот и не разделува од Него со огромна бездна. Но сметам дека постои начин како да се премости таа бездна - тоа е Христос!
Зборовите што ги наведувап "од денес ќе настане хаос" не се содржат во Библијата, освен ако не парафразираш нешто. Сепак сметам дека иако светов денес е во катастрофа, сепак не е баш тотален хаос, бидејќи Бог цврсто ја држи целата ситуација под контрола.
Поздрав!

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2007 во 18:05

Sudbinata ne e napisana ...
vo toa sum poveke od siguren ...

slucajnosta ...
da e edna rabota uspesna ke kazam slucajno ...
ama mnogu raboti vo serija uspesni napraveni ...
veke ne e slucajnost ...

inaku slucajnosta e ako frlame kocka ...
da padne bilo koj broj od 1 do 6 e ednakva ...
i iznesuva 1/6 ...

ama site zarovi vo bilo koj pravec da padnat...
na toa sto ni e dobitna kombinacija ...
veke tuka nema slucajnost ...
tuku Neogranichenata kreativna mok na Bog !

no sepak ...
mnogu raboti ni se nadvor od nasata zelba i moznosti ...
pa moze za moment da kazeme sudbina ...
ili da kazeme slucajno bese ...

inaku ima raboti koi se iluzija ...
kako sto e fudbalot ...
Nie gledame fudbal ...
so meze i pijachka ...
no fudbalerite ne gledaat fudbal ...
tuku zarabotuvaat za opstanok ...

Nie kako gledachi nemame nikakvo vlijanie na rezulatotot...

no edno e sigurno ...
sme izgubile nepovratno del od naseto vreme ...
za nesto sto rezultatot ne zavisi od nas ...

samo kolku toa kosta ?

neka se presmeta ...
pa ke vidite deka ...
premnogu toa ne kosta ...

za zal ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Mishell_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Јуни.2007
Локација: Sweden
Поени: 575
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mishell_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2007 во 12:30
Do ne mnogu odamna mislev deka se sto se slucuva e slucajnost ili sudbina, kako sakate nareceto go. No svrtev nov list i odluciv da prezemam malku poveke inicijativa i da ja naditram sudbinata намигнување. Mesto da cekam taa mene da me najde, ke ja predizvikam jas nejze da me odvede tamu kaj sto jas sakam da odam голема%20насмевка. Za ishodot ke ve informiram naskoro задоволство.

Изменето од Mishell_G - 26.Ноември.2007 во 16:13
Кон врв
Diki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 00:59
spored mene, ne postoi slucajnost i sudbina, sekoj covek sam si ja kroi sudbinata.
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 01:06
nisto nema slucajno!se si ima svoe zosto  i svoe zatoaнамигнување
Кон врв
EmIIIjA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Декември.2007
Поени: 186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EmIIIjA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 23:11
nekogas mislev deka samite si ja kroeme sudbinata i cvrsto stoev zad taa izreka...denes mislam deka nikoj sam ne si ja kroe sudbinata nego deka taa e veke skroena i nie samo odime po patekite koi nam nesvesno ni se pripisani i za zal kasno svakame koja e vistinata
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 01:03
There is no fate ,but the one we make.
Ne veruvam vo sudbina i vo ona -ako e sudeno-ke bide.Voopshto i
idejata da jas ne sum kreator na svojot zivot ne mi se dopadja.
Toj koncept e nastanat oddamna,koga chovekot mnogu raboti ne razbiral
i nemozel da gi kontrolira.
Da ni e se odredeno i zapishano kako sudbina-zoshto togash ziveeme??

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2007 во 01:04
Originally posted by mamma mamma напиша:

There is no fate ,but the one we make.
Ne veruvam vo sudbina i vo ona -ako e sudeno-ke bide.Voopshto i
idejata da jas ne sum kreator na svojot zivot ne mi se dopadja.
Toj koncept e nastanat oddamna,koga chovekot mnogu raboti ne razbiral
i nemozel da gi kontrolira.
Da ni e se odredeno i zapishano kako sudbina-zoshto togash ziveeme??

аплауз
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 13:31
Dajte malku...vkluchete se ubava e temata...големо%20гушкање

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 19:09
Не ми се допаѓа идејата да немам контрола врз мојот живот, сама донесувам одлуки и сакам да одговарам за своите постапки затоа што се мои а не однапред смислени, напишани или пак судбиносни... Верувам во волја а не во судбина.
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
star Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 260
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај star Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 20:51
Не верувам ни во креацијата на човечката слабост,незнаење и средство за контрола и манипулација наречена господ,ни во судбина,вреувам дека сите ние сами го одредуваме текот на нашиот живот со своите постапки и одлуки...
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 21:09

За оние што мислат дека сами си ја креираме судбината да ги прашам: Дали, на пример, ако ви падне метеор на глава сами си ја креирате судбината? Ај немојте со такви коментари, ве молам!

Сé се случува random!

Изменето од james dean - 06.Февруари.2010 во 14:16
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 21:19
СЕ Е СУДБИНА,А КОЈ ЌЕ МОЖЕ ДА СИ ЈА СПОЗНАЕ...ВЕРУВАЈТЕ ПОЛЕСНО ЌЕ МУ БИДЕ...
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,516 секунди.