|
НА МАКЕДОНИЈА ВО 2001, СЕПАК И СЕ СЛУЧИ ВОЈНА |
Внеси реплика | страница <12345 13> |
Автор | |||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa zarem site nie koi ucestvuvame i gi rizikuvavme nasite zivoti i se borevme po razni punktovi i pozicii ne sme od narodot - sto sme togas nie... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa se znaese uste togas deka imaat podrska od Nato inaku koj gi spasi od aracinovo koga vece gi fativme. Pa tie mora da go slavat denot koga se sluci aracinovo da ne bea amerikancite i nato sega aracinovo nemase da postoi...no i nasiot voen vrv bese poln od predavnici...eeeee more no ajde ce dade gospod mora da ima vtoro poluvreme mene taka mi se cini |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa da ama sto mozevme da napravime nie da ideme i so sila da gi sobirame i mobilizirame.Mislam deka i toa probaa ama ne ide na koj tatko mu e direktor na nekogo vujko mu e funkcioner abe sekoj imase vrska nekoja opsta ludnica bese, mada imase sprotivni slucai grupa od mladinci nekade oklu 16-17 dusi se pojavuvaat vo stanica i se prijavuvaat dobrovolno vo koi bev i jas, ne gledaat i ne mozat da poveruvaat deka sakame dobrovolno da se prijavime toa bea prvite denovi nekolku dena pred da ja napdanat branata lipkovo vo kumanovo. I taka toj sto sedel pred televizor na vnucinjata ce im kazuva prikazni deka bil, a jas i mnooooogu drugi ce im ja kazuvame vistinata. |
|||
Give me your secrets
|||
BUGS
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ej pa ti ne si na protest?
Изменето од moira - 27.Февруари.2008 во 23:24 |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vo izvesna smisla na zborot , imase vojna no so odnapred podgotveno scenario .... za zal , bea izgubeni mladi zivoti , proteruvani i kidnapirani , a kosovarite koi bea na ispomos vo lipkovsko - kumanovskiot i tetovskiot region vo eden moment si ja prevzedoa igrata vo svoi race a pomognati od poradikalnite elementi vo ovdesnata ona i se sluci sto se sluci .... kidnapiranje i ubistvo na civili , palenje i rusenje na verski objekti ( manastirot vo lesok ) a se so namera da se predizvika revansizam a so samoto toa radikalizira do taa merka da povece ni scenarioto ne vazi onakvo kakvo sto bese napisano .... za zal , vo celata taa rabota uspeaa da se izvlecat ludje za koi nitu denes ne se zboruva , kako na primer drvosecacot koj bese organizator na ubistvoto na vojnicite kaj karpalak , a nekoi od niv duri i sedat vo parlamentarnite fotelji .... da imase resitelnost a ne servilnost kaj togasnoto makedonsko rakovodstvo koe za zal bese podeleno vo se i sesto a servilno na stranskite prijateli i razuznavaci , lakomo za pari od nabavki na oruzje i sl . , Makedonija mozese i brzo i efikasno da se spravi so celata taa situacija ... no , toa e sto e ... ubijcite i kidnaperite sega ce dobijat duri i penzii za svoite zaslugi za site zlostorstva sto gi storija protiv drzavata vo koja barem pogolemiot del od niv se rodeni , dodeka site onie koi ucestvuvaa vo odbranata , ne dobija nisto osven licenci za rabota kako licaza obezbeduvanje ... zalosno , neli
|
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da samo kazjimi koj politichar beshe ubien? Nekoj te ima izlagano izgleda deka politicar ima ubieno. Pa kazji koj politichar beshe vo vojna? Molam, nemoj protiv маkedonskiot narod- makedonskite borci. Se lutite koga drugite zborat bilo shto za vas. So pravo ti replicirat. |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Види ФАНАТИК.................. |
|||
|
|||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne e vo pozicija da bira. Sakal ili ne toj brgu kje bide tamu. A, mozje i bozjata kazna da go stigne. |
|||
|
|||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па делумно си во право, чедо божје. Кога народот ќе облече униформа, не е народ. Тоа се вика со јазикот на милитаризмот ВОЈСКА. Значи не народот, во војната учествуваше војската, а истата проиазлзе од народот. Сепак беше војна. Иста како и бојата на зборот со кој та е означена. Изменето од orlov - 29.Февруари.2008 во 16:41 |
|||
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ВО 2001г.ВО МАКЕДОНИЈА ИМАШЕ ВОЈНА!!!
СПОРЕД ДЕФИНИЦИЈАТА ЗА ВОЈНА...."....ДВЕ И ПОВЕЌЕ ВООРУЖЕНИ,СПРОТИВСТАВЕНИ СТРАНИ(АРМИИ)ВОЈСКИ...."...-ВОЈСКА ПОСТОЕШЕ,КАКО ОД ЕДНАТА ,ТАКА И ОД ДРУГАТА СТРАНА..!!!...."ВОЈСКА(АРМИЈА)...УНИФОРМИРАНИ ВООРУЖЕНИ ЛУЃЕ..."...-И ТОА ГО ИМАШЕ!!!"....КОНФЛИКТ,ЗАГРОЗУВАЊЕ НА ЖИВОТОТ НА ЛУЃЕТО И ОПШТЕСТВОТО ВООПШТО,ЖРТВИ(ЦИВИЛНИ И УНИФОРМИРАНИ)..."...-И ТОА ГО ИМАШЕ!!!ПОСТОЕА СИТЕ УСЛОВИ И ПРАВИЛА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ВОЈНА!ЗОШТО НЕ СЕ ОКВАЛИФИКУВАА ТИЕ ДЕЈСТВИА КАКО ВОЈНА..НА СИТЕ НИ Е ПОЗНАТО!!! |
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не баш на сите им е познато. Но во целост си во прво. Заедничкиот именител на твоето прашње е: ИНТЕРЕС ПОРАДИ ИНТЕРЕС= НЕЗАКОНСКА МАТЕРЈАЛНА ДОБИВКА ......да, за жл тоа го направија договорно политичарите и дебело се офајдија. |
|||
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mu raskazuva dedoto na vnukot kako vojuval .... i taka veli , nie se borime , vojuvame , se gonime niz sumata i ...... i , veli vnukot ? ... i dojde sumarot i ne izbrka ... taka i nam ... dojde USA i ne sedna na stol ... vo ohrid
|
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
..ДАЛИ МИСЛИШ ORLOV НА ПАРИТЕ ОД ТЕЛЕКОМОТ И ОД ДИЈАСПОРАТА..!ДА НЕ КАЖЕМЕ И ОД БУЏЕТОТ..ЌЕ БИДАТ МНОГУ,ПРЕКУ ФАМОЗНАТА ТАЈВАНСКА МИЛИЈАРДА ДОЛАРИ ЗА КОЈА ВЛАСТ СЕ ДОБИВАШЕ И ГУБЕШЕ...!!
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |