|
Macromedia Flash 8 tutorials |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Компресија
Постојат два типа на компресија кои можат дса се применат кај дигителните записи : просторна и временска. Времанската компресија ги птрепознава разликите помегу последователните слики од видео записот и како информација ја чува само разликата .Преостанатиот дел се повторува од претходната (interframe) Просторната компресија се користи на слика од записот независно од останатиот дел. Таа може да биде lossless каде не се отвараат податоци од од сликата или lossy каде податоците од сликата селективно се отфрлаат (interframe) Soren Spark користи и временска и просторна компресија . Просторната се користи за референтните слики .Овој коделк секогаш започнува со слика која понатаму е референтна за interframe сликите кои следат. Кога скедната слика значително се разликува од предходната тогаш се поставува нова референтна слика. |
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kако да компресираме??
Начинот на кој го компресирате видеото зависи од енговата содржина.Видео запис на некој што стои во место и на некој што зборува се компресира различно.затоа во Феш ке мора посебно да се обрне внимание на динамиката на сликите кои се движат. меѓу другото ке мора секогаш да се зимаат во предвид: - ако видеото има брза промена на кадри тогаш нема побрзо да се компресира - ако користите видео записи на интернет треба да користите помал проток н аинформации - вo зависност од корисниците ги користите следниве димензии: модем: 160 x 120 ISDN 192 x 144 Кабел 320 x 240 |
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Внесување на видео
за да внесете видео запис во работната околина на флеш кликнувате: File -Import to Libary Откако се наоѓа во вашата библиотека ке опдберете соодветна датотека се појавува import Video дијалог прозорец. каде што се појавуваат повеќе опции во зависност од видот на датотеката. Ако кликнете за Next Освен понудените можности за компресија на видео записот во Compression profile можете и само да едитирате на edit. Потоа се јавува прозорец со Compression Setings во кој самите ја дефинирате компресијата Изменето од Tattoo Beauty - 27.Февруари.2008 во 11:17 |
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нивото на компресија ја дефинирате преку Quality ili Bandwidth.
Висок број значи мала компресија и подобра слика додека помала вредност дава мали датотеки на сметка на квалитетот на сликата. Keyframes го означува интервалот во кој се дефинираат кличните слики Доколку е одбрано Sinchronize to Macromedia Flash documents rate Со кликнување на Ок добивате прашање дали сакате да ја проширите временската линија за да во неа се собере целиот запис. Ако одберете No мжете подоцна сами да го додадете потребните слики брзината на видео записот ке се изедначи со Flash филмот. Изменето од Tattoo Beauty - 27.Февруари.2008 во 11:17 |
|
TIGAR
Група ТИГАР Регистриран: 06.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A daj ako napravil nekoj nes da go vidime...
|
|
Happy new year
Be CarEfUl you don't now me |
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ова се мои туторијали амои дела у линкот и у профил
|
|
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tatoo kako ne te mrzelo?!
Me intersira imash raboteno so ActionScript? |
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да |
|
чаир
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 950 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DownloadLink: http://rapidshare.com/files/96935791/MULTIMEDIA.rar
na makedonski |
|
Нова заповед ви давам да се љубите еден со друг како што Јас ве возљубив така и вие да се љубите еден со друг.По тоа ке ве познаат сите дека сте мои ученици, ако имате љубов меѓу себе (Јов. 13-34,35)
|
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дечки ај те молам не ми мешај у темава за симињање!
Овдека се само туторијали или прашања |
|
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tatoo ja instalirav Macromedia Flash 8 pa sakav da te prasham dali mozesh da mi preporacash dobri knigi koi bi mi pomognale pri sovladuvanje na tehnologijava.
Thanks in advance! |
|
KGB
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tattoo kazi kade da najdam knigi za Flash
|
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ај те молам по пп сеа ја разбирам македонски синдром ама ова бе 2 поста пиши пп ее |
|
Saso91
Нов член Регистриран: 13.Април.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj uploadiraj edna tvoja animacija.... ko klipce da vidime so imas napraeno
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |