IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Не за НАТО, да за Уставното Име
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Не за НАТО, да за Уставното Име

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 33>
Прашање: priem vo NATO ili Ustavno Ime-Republika Makedonija
Одговор Гласови Статистика
81 [75,70%]
26 [24,30%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Статус: Офлајн
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 06:40

свиркање

Кон врв
kurtesi Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Февруари.2008
Локација: Austria
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kurtesi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 07:10
ZOSTO MALODUSNOST
OD ISKUSTVO OD ISTORIJATA NE NE BIVA
AKO SAMI NE SE PREKRSTIME KOJ KE NE PREKRSTI
SE E VO NASI RACE EDINO POLITICARITE MOZAT DA NE
PREDADAT SAMO MISLAM DEKA NA NAREDNITE IZBORI AKO
NE PREDADAT SKAPO KE GI KOSTA
NATO E ORGANIZACIJA AKO IM TREBAAT VOJNICI ZA VOJUVANJE
KE NE PRIMAT A NIE OTSEKOGAS SME SE BORELE ZA TUGJI INTERESI - IMETO E NAJVAZNO NE TREBA DA GO PRODADEME ZA NATO-I TURCITE SE 50 GOD VO NATO AMA VO EU NE GI PRIMAAT
PA NISTO NE IM FALI MAKEDONIJA E SVETO IME I NIKOJ NEMA
PRAVO DA GO PRODAVA ,NIMIC E PROTIV REFERENDUM ZA IMETO
KAKO I NASITE POLITICARI SATO STO NAJMALKU 85% OD NASELENIETO KE SE IZJASNI ZA MAKEDONIJA TOA IM SMETA
AKO NEMAS IDENTITET TOGAS SE E DJABE NEMAME NISTO
BRAKA MAKEDONCI.
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 10:22
Ne mi e jasno zosto politicarite se gluvi na sovetite koi doagat od strana na ekspertite pa duri i od obicnite gragani.Zosto pravdata ne ja barame na megunarodnite sudovi i zosto bez potreba se donesovme vo vakva situacija.

„Нешто што е преседан, нешто што е невидено во светската пракса, нешто што не го пишува во повелбата на ОН, меѓутоа ние со нашата лоша совест, како лоши ученици што не го почитуваат меѓународното право во ниту еден момент не се ни обидовме спорот да го дефинираме низ правни термини“, изјави Биљана Ванковска, универзитетски професор.

„Да излеземе пред меѓународниот суд на правдата во Хаг, па да побараме на база на повелбата и мислењето на меѓународниот Суд искажани веќе пред овој случај, да си ја бараме правдата на тој начин“ додаде Ванковска.
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 10:30
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Ne mi e jasno zosto politicarite se gluvi na sovetite koi doagat od strana na ekspertite pa duri i od obicnite gragani.Zosto pravdata ne ja barame na megunarodnite sudovi i zosto bez potreba se donesovme vo vakva situacija.

„Нешто што е преседан, нешто што е невидено во светската пракса, нешто што не го пишува во повелбата на ОН, меѓутоа ние со нашата лоша совест, како лоши ученици што не го почитуваат меѓународното право во ниту еден момент не се ни обидовме спорот да го дефинираме низ правни термини“, изјави Биљана Ванковска, универзитетски професор.

„Да излеземе пред меѓународниот суд на правдата во Хаг, па да побараме на база на повелбата и мислењето на меѓународниот Суд искажани веќе пред овој случај, да си ја бараме правдата на тој начин“ додаде Ванковска.

DA!  I jas sum za toa.  Neznam zoshto chekaa (i seushte se status-qwo) tolku vreme, od 1992 pa do denes.  Partiski se pukaa i prepukuvaa, mesto naporedno so site drugi raboti da si ja brkaa i ovaa rabota.  Sepak toa ke bea struchni lica, nepolitichari se razbira.....taka da ke im ostaneshe sepak vreme i da si prodolzat so nivnoto prepukuvanaje - dodeka drugite si ja brkaa rabotata.  голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 10:43
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Originally posted by borec borec напиша:

Originally posted by Neonic Neonic напиша:

[QUOTE=Neonic]
Jas vnimaltelno go izanalizirav predlogot Borec, ama licno odbivam da bidam del od tvoite paranoicni somnezi.

MNOGU MI E ZHAL STO ISKRENO VERUVAV DEKA "OVOJ PAT SI SE IZMENIL" i ti ja pruziv taa shansa na "prijatelski razgovor".

TI VOOPSHTO NE JA ZASLUZUVASH!!!

Zalam za moeto potrosheno vreme na predavnichki tipovi.

OVA E MOJ POSLEDEN POST UPATEN DO TEBE!!!! мафтање

Tvoe pravo stom taka, mislis, megjutoa mislam deka vo site ovie postovi TI bese toj sto vnese somnez, i ja diskutirase namerata na promocijata na ovoj protest, veruvajki deka ima nekoja politicka zadnina, da se urne Vlada, ili ne znam sto... Zatoa jas i toa go narekov paranoicno, bidejki nema nikakva osnova a ni interes sega bas vo ovoj moment Makedonija da ostane bez rakovodstvo. Tie stravovi ti se nesomneno neosnovani, i nema nikakvi teorii na zagovor... Slucajot e krajno ednostaven, Narodot se svesti deka nema pregovori za toa sto bile so vekovi, za toa kako se vikale so vekovi, za toa kolku lugje gi polozile svoite zivoti da go zacuvaat toa ime i identitet..Narodot se svesni deka veke 17 godini i Vlasta i Opozicijata si IGRAA so Identitetot i Imeto, koi ne sakaa, ili ne bea vo moznost da go RESAT, i ZATVORAT EDNAS ZA SEKOGAS,a dozvolija toa da se resava sega koga Makedonija e vo sendvic pomegju ucenite na Grcija, i kazanot koj vrie narecen Kosovo, koi Grcite mosne umesno go koristat, za da dobijat ona sto sakaat! Narodnite masi sakaat jasno da im se cue glasot vo Vlasta a i vo Opozicijata(neli Branko e od SDSM a ne od VMRO,a protestot ke se odnesuva za dvete institucii, pretsedatel i vlada),deka NEMA PAZARENJA za IDENTITETOT i IMETO! Ovoj Miting ako veke se organizira nesto takvo treba da e organiziran od drzavata- Vlasta i opozicijata zaedno, organiziran so prevoz, za da ja ima cela Makedonija na noze vo Skopje, samo takov poteg moze da bide zabelezan od Megjunarodnata Zaednica, se drugo "Mladi ova, mladi ona" e gola voda.. Ne se zacuvuva ime so 3000-4000 lugje koi protestitiraat!

Te podrzuvam vo stavot deka ako se organizira protest terba da bide masoven i organiziran od site pratii i so moznost da dojde sekoj koj go cuvstvuva toa, samo taka bi pratile poraka do svetot deka so imeto nema igranje, se drugo e smesno, gubenje rejtig i vreme, zosto protestot pred Grckata ambasada ne go preikaza ni edna televizija vo Evropa. Isto taka e vazno da nema nasilstvo ,tuku kako sto rekov so dostoinstvo i golema masa na luge da se brani naseto ime MAKEDONIJA
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 12:03
има
Avtobuski prevoz:
Bitola 15:00 Hotel- Epinal

Prilep 15:30 Gradski stadion- Goce Delcev

Kavadarci 16:00 Stara avtobuska stanica

Stip 17:00 Gradski stadion.

Strumica 15:00 Spomenik-Goce Delcev

Kicevo 15:00 Avtobuska stanica

Napomena:

Od pomalite gradovi sekoj sto ke ima grupa od nad 30 osobi da se prijavi na forumot kaj milenko najdocna do utre, Vtornik 26.02.2008 do 22 cas.so ostavanje na tel.broj za kontakt.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 12:25
Ima prevoz ama nikoj ne znae za toa.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 13:12

Професорката ...која претендира (скоро секојпат) да биде (насекаде и за сенешто..нели) експерт ..заборавила на читателите ..да им ги појасни разликите помеѓу правото и правдата..односно дека помеѓу нив постои и нешто кое се дефинира како сила..
А пак... со чија помош се прави да... од правото да се направи правда..но и спротивното..од правда да се направи и (нечие) право.
Типичен пример за ова беше и одлуката на Владата на САД ..која успеа да ги „убеди„ судиите во Хашкиот Суд на Правдата ..да ги изостави одсекакаво гонење и негова ингеренција само граѓаните на САД.За сите останати важи не-правдата..
намигнувањеголема%20насмевка

Изменето од novace - 26.Февруари.2008 во 13:14
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 14:37
НАТО - НЕ НЕ НЕ

МАКЕДОНИЈА и само МАКЕДОНИЈА
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 19:13
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.
Какво нато,
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 19:41

Ima prevoz ama nikoj ne znae za toa.

a prevozot bezplaten li e ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 19:45

A sto li beshe voopshto kratenkata na NATO, znae li nekoj????  голема%20насмевка

za ova ce te tuzam poradi plagijat газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 19:55
Originally posted by inessX inessX напиша:

Prikaznata okolu Kosovo se
odviva po veke napisanoto
scenario taka da e se jasno
Zal mi e sto e taka
zal mi e sto se e vrzano so pari
zal ke mi e ako ne smogneme sila
site nie da dokazeme deka ne sme
za prodavanje

a zarem nekoj nas ke ne prasa? pa nie VECE SE PRODADOVME NA AMERITE I EU ... a posledovatelno na toa , imajki predvid deka imaat hipoteka na nasata drzava , ce ne prodadat komu sakaat i kako sakaat ... dobro bre ludje , kade ste ziveele do sega ? koj ve laze deka ce ne primat vo nato ? ova e samo dokusuruvanje na vece zapocnatoto vo 2001 ... potpisavme ramkoven dogovor , ne go menuvame imeto = NEMA NATO !!!! nema NATO = referendum za samoopredeluvanje na albancite , pripojuvanje kon kosovo i SRECNO големо%20гушкање големо%20гушкање големо%20гушкање големо%20гушкањеsto mislite vie , ramkovniot dogovor bese za jazici i administrativci ? BUHAHAHAHAHAHAHA ..... ocigledno e deka nie , Makedoncite podolgo vreme sme izigruvale NOEVI големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 20:16
dodeka nasite " vrli " politicari smisluvaa nacini kako pobrgu i povece da se obogatat , nekoi drugi imaa " sabar " .... rabotea poleka no sigurno ..... ama epten sigurno ... i sega se ni e cudno i sekoj ni e vinoven ... de ovie sovinisti , de onie nacionalisti , de ednite crkvata , de drugite znameto , de ednite ova , de drugite ona , i na kraj dojde ONA .... i grupa primitivci sednaa na pregovaracka masa so nasite " eksperti " i zavrsija rabota i to telefonski ... kako sto pisuvase pred nekoj den , dodeka " sir " robertson igral golf gi resaval problemite so krizata vo Makedonija ... ete kolku sme svateni kako seriozen partner od strana na nasite " prijateli " , gospodata vo nato paktot na koi za da si gi zasluzat parite od albanskata kauza im ostana uste da ne primoraat da si go smenime imeto i identitetot лутина лутинаa kako trgnale rabotite , nim sekako im odgovara лутиналутина ne barajte neprijateli vo sosedstvoto , da gi barame vnatre , vo Makedonija ... od 91 - ta pa se do denes ... ne gledate li deka nikomu ne e jasno koj , zosto i kade da pravi miting ? edni " eksperti " velat DA a drugi predupreduvaat deka toa ce bide kontraproduktivno za nas .... za Makedonija ... PA KOGO OVOJ NAROD DA SLEDI ? SLEPI LI CE NE VODAT ? .... " slepi tumaraju u gomili , svima su kicmu polomili " ( andjele , corba sovinistot ) голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.