|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 125126127128129 217> |
Автор | |
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MOZE...MALKU POOPSHIRNO DA OPISHESH ZOSHTO GO SPOMNUVASH???NE DRUGO TUKU DA NE GUGLAM SEGA..... |
|
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve,go ima na site mozni i nemozni jazici,ama na makedonskiot "priznat" jazik vo svetot.................go nema!
Stephen William Hawking (Oxford, 8. siječnja, 1942.), britanski je teoretski fizičar. Završio je studij fizike na Sveučilištu Oxford, a doktorsku disertaciju iz kozmologije obranio na Sveučilištu Cambridge. Već 1974. postao je članom Kraljevskog društva iz Londona, jednog od najstarijih znanstvenih udruženja na svijetu. Danas je profesor matematike na Lucasovoj katedri Sveučilišta Cambridge, istoj onoj katedri na kojoj su nekoć predavali velikani poput Isaaca Newtona i Paula Diraca. Poznat je po doprinosima na poljima kozmologije i kvantne gravitacije, osobito u kontekstu crnih rupa, te po popularnim pisanim djelima, u kojima iznosi svoje teorije o svemiru općenito. Tu se ubraja i znanstveni bestseler "Kratka povijest vremena" (A Brief History of Time), koji je zauzeo prvo mjesto na listi bestselera britanskog Sunday Timesa i tamo se zadržao rekordnih 237 tjedana. U mladosti je obolio od amiotrofične lateralne skleroze (ALS), paralizirajuće bolesti koja uzrokuje slabljenje tjelesnih mišića. Potpuno nepokretan, u kolicima, vremenom je izgubio i sposobnost govora, pa s okolinom komunicira jedino uz pomoć kompjuterskog sintetizatora glasa. Srećom, bolest ne oštećuje njegov mozak tako da se uspješno nastavlja posvećivati svom teoretskom radu. |
|
You live only ONCE!
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Frankenshtein
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:12 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E,fala ti mnogu......si se potrudil |
|
bond....james b
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da........................mi otpadnaa prstite dok go napisav!
|
|
You live only ONCE!
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
site kje ve zbrisam BANDO EDNA
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mafija
Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 01:13 |
|
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не проверив дали е спомнат претходно,а и да е-за мене тој е индивидуа на изминатиот милениум! |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MENE OVAA RABOTA SO MAFIITE MI E MNOGU INTERESNA I VOZBUDLIVA.
NE ZNAM DALI DO SEGA IMALO CAPA DI TUTTI CAPI, AMA EVE JAS BI SE KANDIDIRALA ZA EDNA TAKVA POZICIJA. PA STO KOGA MOZE HILARY DA SE KANDIDIRA ZA PRETSEDATELKA, ZOSTO DA NE MOZE KEJT ZA KUMA. SI IMAM I IME SMISLENO. KE ME VIKATE MAMMA KATERINA (ZADRZI NA MM) ZNACI, DOGOVORENO! SE BARAAT MAFIJASI I MAFIJASKI!
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Му благодарам на bond....james b, за објаснувањето што и го даде на Mamma за Stephen Hawking, наместо мене. Јас само уште би додал дека покрај тоа што тој практично стана познат во светот на науката со своите истражувања на црните дупки и неговите докази дека тие всушност и не се "толку црни", тој исто така воведе некои нови револуционерни научни концепти - како што е на пр. имагинарното време и сл. Но најважно од сé е тоа што тој се зафати (се разбира веќе од поодамна), со една многу поголема работа, а тоа е потрагата по конечното обединување на ајнштајновата Теорија на релативност со Квантната механика, во една големата обединувачка теорија - Теоријата на сé, која ќе ги даде одговорите на сите прашања. Инаку, навистина повеќето светски научници сметаат дека тој е најголемиот жив светски ум! Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 17:09 |
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mu blagodaram i jas na bond no ako dobro razgleduvavte nekolku stotici strani nazad ke videvte deka osven copy-paste e pozelno neshto so svoi
zborovi da se napishe.Dali ke bide smeshno,ili samo ke se raskaze istoto od izvorot od kade se doshlo do informaciite voopshto ne e vazno. Ako e vaka togash mozeme samo link da pushtime pa ke si chita sekoj. Ova e najubavata tema na ovoj forum-nemojte da ja rasipuvame tenk ju...tenk ju... Изменето од mamma - 25.Февруари.2008 во 22:07 |
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никогаш на форумов не сум направил copy-paste (освен ова copy-paste сега од тебе Mamma. Па секогаш мора да има и мали исклучоци, нели?) Се шегувам! Се сложувам: copy-paste FORBIDDEN Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 17:08 |
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
joooooj pa jas ne mislev na tebe prijatele.....sorry mozebi trebashe da naglasam za kogo se odnesuvashe ova |
|
Внеси реплика | страница <1 125126127128129 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |