IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 58>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Февруари.2008 во 19:47
Dali si crnka, crvenka, nosis prevez ili maska preku lice, ti si istata, onaa sto otsekogas ja ocekuvav i posakuvav. Onaa sto mi e vrezana i sudbinska uste pred da pocnam da postojam, ma kolku i da se obiduvam da gi socuvam mojot Peter Pan i Konfucije koi mi govorat istovremeno grgorejki kako brza reka vo koja go gledam tvojot lik...onoj vistinskiot so hipnotiziracki oci od koi se vitkam kako zmija vo taktot na melodijata koj mi go nametnuvas i od kogo ne paga na pamet da izbegam i koj so nevidliva raka mi ja gali dusta sto vozdivnuva...belo zname...se vijori visoko do oblacite...
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2008 во 01:36
Со повлечени чекори тргна во пресрет со мракот. Ја прегрнуваше тамата, а го следеше немиот глас на ноќта. Како да се пронаоѓаше себеси во тие неосветлени улици мокри од попладневниот дожд, осветлени само од месечината и сенките од дрвјата-распоредени од двете страни во правилен ред. Веќе не ни размислуваше, болката беше поголема од среќата иако не постоеше битен удар за тоа. Иако ударот беше само тап, во празно. Веќе беше само школка во која внатре се криеја милион зборови, а ретко некое дарувачко чуство. Сите тие зборови толку знаеја да усреќат повеќе луѓе, но чуствата беа толку ретки што премногу влијаеа кога ќе надојдеа. Талкаше по улицата, веќе на поголема надморска височина и кога стигна пред наглата кривина, застана.  Постоја гледајќи низ просторот барајќи го времето ..........а кое време го бараше, ни самата не можеше да си објасни. Воздухот беше со зголемена влажност што не и дозволуваше грлото да и се исуши. Косата и беше ладна и помалку мокра од капките кои ветрот ги слеа од дрвјата. И повторно тама! Ни разиграни дрвја, ни неопределените ноти на ноќните птици. Залудно е...!!!!
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 19:54
Откако се покри со своето омилено кебе остана будна уште некое време. Во темнинатата навлезена во собата, само малата сива светлина што продираше некаде од ролетните беше единственото нешто што можеше малку да осветли. Го гледаше своето минато и го препозна во собата таа ноќ. Беа исти. Мрачни и само по некоја малку посветла мрачна нота на светлина беше светлост. Свесно не се саможалуваше, туку своите лоши спомени од минатото ги сметаше за испит на зрелоста и жиботни лекции. Се стремеше кон радост и среќна иднина. Не дозволуваше минатото да ја зароби и да и биде пречка во тоа. Порано не зборуваше за минатото-ја депримираше. Сега се може да си каже и на крај ќе се насмее зашто сето тоа е минато. Додека соговорникот се вчудоневидува како се смее. Возот вечерва испушта чуден звук.Иако не е патнички, секоја вечер во точно време кај неа близу поминуваше. Интересно беше како мала колку го поздравуваше мафтајќи со двете раце, додека благото ветренце и ја лелееше долгата коса, а на глава носеше плетено венче диви виолетови цвеќиња кои некогаш ги заменуваше до бели. Баба убаво знаеше да ги исплете. Сега само се сеќаваше, не и беше тажно што тоа остана горе во полето.....знаеше дека кога ќе посака може да се врати на истото тоа место и да биде повторно тоа девојче. 
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 21:26
   Дојде ДЕНОТ кога Месечината и Сонцето повеќе не можат да се погледнат ЕДЕН во ДРУГ,не поради денот и ноќта кои ги оделува вековно,не поради далечината која ги оделува со години на светлината,туку од немоќта Сонцето   
да зрачи Светлина онаква како во минатото, како во сегашноста.
   Дојде денот кога ни Месечината веќе не е ВИЗИР и ОРИЕНТИР во Универ-
зумот,полн со сјајни ѕвезди во своите соѕвездија,изгубена во КОСМОСОТ,светла но без сјај.
   Дојде денот кога веќе и водата застана,реките престанаа да течат во своите корита,само по некоја капка, ладна како мраз, можеше да се истисне од каменот со предвулканско потекло,но не доволно да се продолжи ЖИВОТОТ.   
   Дојде за ТЕБЕ долго очекуваниот ДЕН ,ДЕН во твоите мисли ,ДЕН без НОЌ, но НОЌ со само еден единствен СОН.
Сон како на јаве,јаве од СОНОТ како голема ВИСТИНА. Но јавето секогаш не може да се задржи без СОН.А СОН повеќе нема,само нокна смена на темнината се движи низ ДЕНОТ и НОЌТА.Завладеа мрак и темнина во Твоето срце и Твојата мисла.
   Безнадежно се обидуваш да заспиеш,за да го сониш повторно СОНОТ, но залудно
се обидуваш,бидејќи СОНОТ не се повторува,не бар дотогаш додека не и погледнеш на ВИСТИНАТА во очи, а ВИСТИНА има само ЕДНА , далеку од тебе и Твоето срце кое е изгубено во силните Космички ветрови,ВИСТИНА која знае за своето ПОСТОЕЊЕ,за своето општење,која ќе се провлекува низ времето се додека не биде ПОВИКАНА да го осветли денот и да ја најави ноќта.    
   Дојде денот кога ОГНОТ ја замени ЉУБОВТА.А ТАА, изгоре ,без обид да биде спасена од пламените јазици кој ја проголтуваа секој ден се повеќе и повеќе.
Прегоре како огнот во најголемиот свој замав.Не се потруди да го сопреш ОГНОТ што ја ПРЕГОРЕ нашата ЉУБОВ. Tаа ПОСТОЕШЕ,ВЕРУВАЈ во тоа,иако Ти не сакаше ниту да ја видиш , ниту да ја почувствуваш ,не сакаше да ја откриеш од превезот на ТАЈНАТА.Затоа не веруваше во нејзината моќ и постоење,затоа се дружеше со темната НОЌ и мрачниот ДЕН ,проткаени со Демонски сили и Самовилски танци.А ТАА беше тука на дофат до Тебе, но ТИ ја препушти на ОГНОТ да прегори,на времето да се заборави како да НИКОГАШ не постоела.Но се лажеш!ТАА си најде засолниште во ВИСТИНАТА, која ја чувам ЈАС од забот на времето и злите јазици на ветровите!
ЗОШТО СЕ СЛУЧИ ОВА? Зарем не беше доволно она досега!Зошто дозволи
да се заборават убавите работи и убавите нешта.Ги имаше, но и нив не ги виде како другите убави работи.Гледаше само низ ТВОЈОТ ПРОЗОРЕЦ каде што не се гледаше ништо убаво,туку само лоши настани и мисли!Сакаше да владееш со ОНА што не беше само ТВОЕ,со ОНА што МИ припаѓаше и на МЕНЕ!Успеа ,но за кратко да го тргнеш она што ТИ сметаше дека ќе ти создава пречка во остварување на твоите ЛУДИ идеи,но нема да успееш да го избришеш од времето на постоење.Газењето преку НЕВИНИ и ЧИСТИ ДУШИ не се најдобриот избор сто го направи.ЛАГАТА спроти ВИСТИНАТА.НЕЧИСТИ души се повеќе на овој свет,за жал!Не дозволувај да владее демонот со ТЕБЕ.Не ја проширувај ја ТВОЈАТА омраза према МЕНЕ     ,врз невините околу себе, затоа што не се’ што е покрај тебе е и ТВОЕ!.Праведните ќе ја слушнат и видат ВИСТИНАТА.Што тогаш?Си се запрашала ли НЕКОГАШ што тогаш да се направи?
Не веруваш во она што ЈАС го кажувам! Ги почитуваш повеќе другите отколку МЕНЕ!Ме ставаш на маргините на случувањата и одлучувањата,
Сакаш да ги решаваш работите по споредниот пат. Пат кој ЈАС одамна сум ти рекол да не поаѓаш по тој пат.ПАТ кој не доведе до овде ,на самиот почеток и на самиот крај,-на ПОЧЕТОКОТ без КРАЈ!!!Не сакаше ЗАЕДНО да го изодиме тој пат.ТИ, се изгуби во маглата,добивајќи помош од НОЌТА,ПРОПАДНА во бездна ,
којзнае по којпат досега,но сега многу тешко ќе излезеш од НЕА.Оваа е ЈАМА без дно и ТИ сама знаеш,иако се обидуваш да се увериш дека тоа не е така, но се ЛАЖЕШ,се ЛАЖЕШ САМА СЕБЕСИ за да ТИ БИДЕ ПОЛЕСНО!НЕ САКАШ да и ПОГЛЕДНЕШ на ВИСТИНАТА од ВИСТИНСКИ АГОЛ! Сеуште сакаш да си гледаш ВО,а не НИЗ прозорецот!

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2008 во 17:32
САТИР И НИМФА

со нежен поглед ме прекоруваш:
„Зошто ме тераш ова да ти го правам?“
ги лижеш моите белези и тие исчезнуваат,
и после пак одново се`.
Ме мразиш што ме сакаш,
ме убиваш и оживуваш
оти ти се може.

Изменето од filmadzijka - 15.Март.2008 во 19:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 23:07
Веќе одамна сонцето зајде. Се скри зад планините и отиде на друго место да изгрее. Можеби некого ќе му донесе радост со тоа изгревање а можеби тага. Можеби и ја радува што зајде а можеби и пак греши. Можеби ја теши чуството што има некого, а можеби и тоа ја прави да се чуствува виновна. На моменти се губи и се прашува што од тие две е. Дали утре кога повторно ќе изгрее сонцето ќе се радува или пак ќе и донесе тага, а воопшто не се запраша дали ќе го дочека и воопшто сеуште не се помоли за да го дочека. Осети нежно скокоткање по вратот, исто како облак да ја бакна, толку слатко и моќно истовремено и страстно.Се сврте а немаше ништо. Беше чиста фантазија. Лесниот ветрец и охрабреноста направија цветови од нејзините образи. Очите и блескаа по скаликите додека се симнуваше на ненадејната месечева светлина спуштена меѓу улиците.  Поминуваше покрај дрвјата, нога пред нога, а секој чекор и беше исполнет со  чекање и копнеж да ја довикне да застане. Ја премина улицата и пак се прошета по неа, овој пат запирајќи се пред зелената врата на старата книжарница каде што ја остави претходниот пат. Постара госпоѓа, дотерана, во години ја отргна од мислите со една реченица-убаво време вечерва, нели? Рече “да„ и си замина.....! 
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2008 во 13:31
Da ti priznaam ili ne?
Da ti pokazam kolku mi znacis ili da te izgubam zasekogas?
Da ti dozvolam da me zapoznaes ili da ostanam stranec zasekogas?
Da ti priznaam deka te sakam ili ne?
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
Сандански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јануари.2008
Поени: 343
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Сандански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2008 во 20:42
Се разбуди послем силниот тресок од надворешноста,мамурен и исцрпен ги натна своите стари панталони.Иташе кон стрмните скали како мува без глава,не беше битно каде, само да го фати изгревањето на сонцето.Tаа прекраснa глетка, природна убавина,спектар на најразлични бои. По долгото шетање, по скопските улици во раните часови сретна една старица со студен поглед.На нејзиниот лик можеше да се прочита страв,изгладнетост,разочараност, таа го запраша дали има да и даде нешто. Тој ги изваде последниоте пари од својот џеб и и ги даде . Таа најискрено му се заблагодари за тоа,но тој како да не ја слушаше, како да не му беше битно што говорат другите.Како што чекореше по асфалтот на соседниот sид здогледа мозаик кој го вчудоневиди со својата специфична монументалност.Најпрвин изгледаше како цвеке кое никогаш не ја изгубило својата свежина,никогаш не ja истрошило неговатта нежност.Таа прекрасна    творба на   мозаик како да криеше нешто необично во себе како да му даваше искра, за она вистинското, за кое цел свој мизерен живот се молел, само тоа го посакувал, после сите лизгања и сите препреки кoн целта. Беше осипан со радост,радост која не можеше да се измери со ниту еден мерен иструмент.Мислеше дека тоа чувство    со самиот допир на мозаикот ке го има до самиот крај, за вечност.Повторно како и секое утро го разбуди досадниот петел Мирко со своето карактеристично кук*рикање, кое на некој свој начин си носеше своја специфика во себе.Се разбуди   во својот суров свет со претходно научените лекции кои си ги повтори уште еднаш во својата глава. Сфати дека ова беше само уше еден од оние лоши   соништа и ништо повеке.Слатко се насмеа и   си помисли во својата глава -Зар е можно барем мал дел од ова да е јаве??????? Дали воопшто постои таков мозаик кој тој толку го посакува и предизвикува восхит кај него ?????????
If you dont live for something youll die for nothing
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2008 во 23:25
Мојата вселена ме плаши
со своите безброј галаксии
но знам дека не ќе се изгубам
оти ти си најсјајната ѕвезда
Кон врв
beckham Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 08.Март.2008
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај beckham Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2008 во 01:39
Kolku li e zagadocna ljubovta......?????
Dali moze da se definira ili barem malku da se stavi vo nekakva ramka.....Da bide barem malku svatliva i razbirliva.......Kako samo intenzivno se razgoruva.....Od kade seto toa?????
Dali e:Potreba,sozaluvanje,pronaodjanje na izgubeni vrednosti ili identifikacija na sopstvenata persona vo nekogo.
I toa vo neznaen moment,vo nikoe vreme.Docna vo nokta,rano izutrina,tocno na pladne....????? Koga.....Nema odgovor.....Ljubovta e ista.....No poinaku se dozivuva a i vrednuva vo podocnezniot period....Dobro rekoa starite:"Bidi ziv i zdrav i docekaj si" Ova e univerzalna recenica.....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2008 во 01:37
Racete mi se tresea kako na alkoholicar sto gi provocirase pogledite na slucajnite minuvaci...cigarata mi ispadna od racete...gnevno ja zgmeciv cela kutija so peticata...opcuv...pred ovoj lokal trebase, valjda ne sum smotan do tolku...more sum...trgnav do bliskata trafika...tri pati morav da povtoram kakvi cigari sakam zosto mumlav so suva usta...sozalivo mi ja pruzi kutijata...se svrtev...taa bese...se vrtese...betonot pod mene pocna da se nisa i se potprev na vesnicite koi nabrgu popagaa so tresok...zad mene vikanici...nozete mi bea kako od guma...
 - Zdravo
Pogledna kon mene...izmesani cuvstva na nesigurnost i ljubopitnost...siroki zenici koi me analiziraa...soncevi zraci se odbivaa od nejzinata kosa...sakav da ja dopram...lice...mi snema vozduh, a usnite pocnaa da me golicaat vidlivo treperejki i na liceto mi se pojavi nesto sto trebase da lici na nasmevka...go vdisuvav nejziniot miris kako da ja vdisuvam nejzinata dusa...

Prodolzuva ...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2008 во 12:56
kazi mi nesto ubavooo, makar i lagaaa

Изменето од zbunet - 17.Март.2008 во 12:57
Кон врв
topsexy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
10-K-H-HOT

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 3022
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај topsexy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2008 во 17:12
se cuvstvuvam nikako......kako nesto potrosno....kako nisto.........
a sepak vredam,no vo tvoite oci izgleda deka ne.........
te gledav i stoese tamu,sekogas barajki poveke od mene,a jas se trudev se da ti dadam...
se trudev da bidam podobra i podobra za da me sakas uste i uste poveke...no,ne bev nikogas dovolno dobra,neli?
a sto barase....pa lugje sme....gresime...i ziveeme za da gresime i da prostuvame.....
no dosta mi bese od zborovi prazni i zaludno izreceni zborovi dva-TI PROSTUVAM
me ubi svesno,a go znaes toa i ne znam kako pak ke me poglednes vo oci...
se ti dadov,a nisto izgleda dovolno ne ti bese....
nikogas da go dobijam najdobroto od tebe,nikogas da go izvleces najdobroto od mene....
ne dobiv nisto za vozvrat,osven bolka....od koja ne mozam da izbegam...sekade e okolu mene.........nema potreba da prasuvam zosto,znam.......dovolno e da sfatam.......ima nekoja.......steta sto ne znaese da me cenis.....se sto e ubavo kratko trae.......
mozebi ke mi bides se seuste i nema da naucam da ziveam bez tebe,no pak te sakam......
nikogas nema toa da go znaes,veruvaj.......
zaluden e sega sekoj zbor,zaludno e sekoe kaenje.......ne ti prostuvam,ne me baraj,ostavi me vo svojot svet na tisina i samotija,iako zasluzuvam poveke.....
no zivotot kako i ti se otkazal od mene...ili pak vreme i toa da go stori...
a togas...kojznae????

Изменето од topsexy - 17.Март.2008 во 17:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Март.2008 во 10:45
[QUOTE=zbunet]Racete mi se tresea kako na alkoholicar sto gi provocirase pogledite na slucajnite minuvaci...cigarata mi ispadna od racete...gnevno ja zgmeciv cela kutija so peticata...opcuv...pred ovoj lokal trebase, valjda ne sum smotan do tolku...more sum...trgnav do bliskata trafika...tri pati morav da povtoram kakvi cigari sakam zosto mumlav so suva usta...sozalivo mi ja pruzi kutijata...se svrtev...taa bese...se vrtese...betonot pod mene pocna da se nisa i se potprev na vesnicite koi nabrgu popagaa so tresok...zad mene vikanici...nozete mi bea kako od guma...
 - Zdravo
Pogledna kon mene...izmesani cuvstva na nesigurnost i ljubopitnost...siroki zenici koi me analiziraa...soncevi zraci se odbivaa od nejzinata kosa...sakav da ja dopram...lice...mi snema vozduh, a usnite pocnaa da me golicaat vidlivo treperejki i na liceto mi se pojavi nesto sto trebase da lici na nasmevka...go vdisuvav nejziniot miris kako da ja vdisuvam nejzinata dusa...
Nisto ne se izmeni...ista bese...se fativme za race dolgo gledajki se bez izusten zbor...zvono od velosiped...kletva vo vrska so nasata mladost...obrazot mi se vzesti...od zvucniot samar...ocite i zasolzea kade se pojavija milijarada ogledalca...drugiot obraz sega se vzesti od vtoriot samar...me klocna po cevanica nekolku pati i prodolzi da me udira po gradite so nejzinite malecki i meki tupanici...glasno zaplaka...ja gusnav no solzite ne mozev da gi zadrzam...sonceto mi smetase...ja stisnav silno so liceto kon moite gradi i pocnav da ja baknuvam po kosata...
 - Ti si golemo...gubre, znaes !...toplina od nejziniot zdiv na moeto srce...
 - Shsss...molci...znam mila
Go podigna pogledot kon moeto lice...se podnasmevna...molnja svetna pred moite oci...ne bev veke svoj...divjacki ja baknuvav i zedno gi goltav nejzinite solzi...go izdrza napadot i mi vozvrati so ista merka...vremeto zastana...pocnav glasno da se smeam, skokotliv plamen mi go gorese teloto...sarmantna busavost...razmackan karmin...obrazot me pecese...vdlabnatini od zapcinja pod prstite pocuvstvuvav...gusnati se nisavme vo takt so nekoja melodija koja ecese vo nasite misli koi poleka gasnea ...
 - Ajde da odime...denes si moj...denes se e vo red.
I bese...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 58>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.