IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Не за НАТО, да за Уставното Име
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Не за НАТО, да за Уставното Име

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 33>
Прашање: priem vo NATO ili Ustavno Ime-Republika Makedonija
Одговор Гласови Статистика
81 [75,70%]
26 [24,30%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Red`Black Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 845
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Red`Black Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 13:30
I toa Republika New Macedonia ne e loso
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 13:33
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

Да, Izzie,
голема%20насмевкаСАМО УСТАВНО ИМЕ!!!големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Јас највеќе од се го сакам само името МАКЕДОНИЈА.
Другите додавки на името се само придавки кои означуваат и покажуваат на другите нешто..што мене ми е од раѓање јасно..
намигнувањеголема%20насмевка

Сите тоа го посакуваме.
Но за да биде само македонија ќе мора Уставот да се менува.
Затоа добро ни е и постојнотоголемо%20гушкање РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.намигнувањеголема%20насмевка

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 14:04
Glasav,normalno-za imeto,ne komentiram zatoa shto nema
shto da se komentira-se e jasno,prosto ne mi se veruva deka
ima dvoumenje kaj nekogo,ednostavno nema mesto za komentari
ime-imame i toa e toa.

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 14:19
pederska organizacija
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 14:48
Edno ime imame vo dushata go nosime.
Тоа е МАКЕДОНИЈА.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 16:44
Луѓе, ја гледал ли некој Мирка Велиновска синоќа на ТВ, била гостинка кај Миленко...зборувала во врска со темава.
Знаете кога даваат реприза на емисијата?

Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 17:27
Originally posted by Kali Kali напиша:

Луѓе, ја гледал ли некој Мирка Велиновска синоќа на ТВ, била гостинка кај Миленко...зборувала во врска со темава.
Знаете кога даваат реприза на емисијата?

И јас суминтересиран..да ли и кога ќе има реприза..оти сите велат дека било кажано нечуено досега кај нас..односно целосна анализа на состојбата , а пак која „посветените„ ја кријат..велат како змијата нозете..
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 17:30
По се изгледа ќе се организира уште еден митинг....
Пред влада..

Миленко ќе го организирал...

Изменето од Vladimir88 - 23.Февруари.2008 во 17:31
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 19:10
Originally posted by Kali Kali напиша:

Луѓе, ја гледал ли некој Мирка Велиновска синоќа на ТВ, била гостинка кај Миленко...зборувала во врска со темава.Знаете кога даваат реприза на емисијата?

jas ja gledav, repriza na emisiite na Milenko nema, edinstveno na negoviot sajt www.milenko.com mozebi ja ima emisijata.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 19:13
Originally posted by anakin anakin напиша:

pederska organizacija

nato = Nova Albanska Teroristicka Organizacija
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 19:18
НАТО секогаш била и ќе остане најголема терористичка организација, само на некои луѓе им требало повеќе време да го сфатат тоанамигнување
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 19:50
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Interesno intervju....

Грција се заканува дека ќе го блокира приемот на Македонија во НАТО. Очекувате ли да се случи тоа?

Не. Тоа нема да се случи. Грците ќе се закануваат, но нема да стават вето на приемот на Македонија. Грција има свои проблеми, но Грција е одговорна држава, можеби не од ваша перспектива, но од наша секако, која одигра позитивна улога визави Србија и Балканот. Тие се многу чувствителни по прашањето за името, но Грција ќе ја стори вистинската работа. Јас верувам во нив како наш сојузник во НАТО. Ќе прават врева, ќе бидат незадоволни, но не можам да верувам дека под овие услови на Балканот тие ќе блокираат покана за нова членка на НАТО. Прво, тоа ќе биде без преседан во историјата на НАТО, и второ ќе биде многу негативен знак, а Грција нема да си стори никаква услуга со тоа.

Дали приемот во НАТО би ставил крај на стравувањата за иднината на Македонија?

Ќе помогне, но нема да им стави крај. Погледнете ја „кутрата“ Белгија, на пример. Тие го имаат и НАТО и ЕУ таму, но земјата се' уште може да се подели. Но, тоа е друго прашање. Вистинската опасност за Македонија ќе заврши кога земјата ќе влезе во ЕУ. Влезот на Македонија во НАТО ќе биде добар почеток. Можеби потоа нема да морате да ги слушате оние лингвистички и културолошки „идеи“ кои доаѓаат од Бугарија, но тие сигурно нема да исчезнат.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D3048831D03284458D4A1065F1FC3BAC

Spored ova, Grcija blefira, i odi na SE ili NISTO...

Samo treba da se istrae...i nepodlegne na pritisokot!

И јас би сакал да ја имам твојата визија и да го споделам со тебе твојот очебиен оптимизам за нашиот соосед..почитуван колега..
Ама ...не бадијала грците си имаат поговорка за некои други грци-Данајци биле..а која (и ден-денес) е актуелна:

НЕ ВЕРУВАЈ ИМ НА ДАНАЈЦИТЕ И КОГА ДАРОВИ НОСАТ...

И кај нас слично велат дека:
 Кога некој ќе се попари ..со вруќо млеко..дува и на (ладно) кисело млеко...

Pa vidi sega, kolega.. Ako Grcija navistina stavi VETO za priemot na Makedonija vo NATO, jas licno ke i ispratam eden email na Dora Bakojani, CESTITAJKI I, na novata funkcija...
  ----VRHOVEN KOMANDANT NA NATO SILITE----, I GRCIJA -PRVA ZEMJA NA NATO, svojstveno na mokta na donesuvanje na odluki od strana na Grcite..(koga mozat da ja pogazat voljata na Amerikancite, i oko da ne im trepne, ke ja imaat mojata pocit!)

A za Makedonija, Vetoto vo NATO ke znaci, Republika Makedonija vo UN i nasekade vo svetot.
 Potoa Makedonija ke treba da napravi eden bilateralen voen Sojuz so edna pogolema zemja, koja ke se obvrzi da go cuva i pocituva Teritorijalniot integritet na Makedonija, a za vozvrat Makedonija bi i ponudila nekoi beneficii(bazi,  besplatni nafovodi, ekonomski zoni i slicno).Ako ne samata USA, ili Rusija, mozebi Kinezite ke bidat zainteresirani da otvorat fabriki, preku koi ke uvezuvaat vo EU, spored olesnetite trgovski uslovi i benefiti sto gi ima Makedonija so EU, opredeleni so Spogodbata za stabilizacija i Asocijacija.
 Ionaka samite tie imaat poteskotii za probiv na Evropskiot pazar, penetrirajki go direktno od Kina..

Изменето од Neonic - 23.Февруари.2008 во 19:53
Кон врв
VE007MK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 99
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај VE007MK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 20:01
Ах да фати едно цунами од Средоземно море па се да збрише до Солун,да се прочисти земјата од гадотија и копилиња!!! ГРК=мал,калеш,грд,влакнест човек ,збор кој Римјаните му го дале на локалното население после навлегувањето на територијата на Тесалија и јужно од неа после третата Римско-Македонска војна и тоа име служело за к*рташак=подбив,затоа они самите се нарекуваат HELLADA-колку педерастично!!!!
Мудриот човек не го кажува сето она што го мисли,но го мисли добро она што ке го каже!
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 22:42
NE MI TREBA NATO BEZ MAKEDONIJA
MAKEDONIJA E EDNA I EDINSTVENA KUMOVI NE NIYREBAAT
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.