![]() |
|
Не за НАТО, да за Уставното Име |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 33> |
Автор | |
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Сега вреди да од нас, децата на таа криминогена нато алијанса- група гинат, за да се запрат во еуфоријата. Ред е ние да им демострираме сила, а некој ќе рече како? Нема потреба од прашања. Одговорот е едноставен. Сојузнички- здружено, па макар и со Путин................. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
se nadevam deka gi sledese dnevnicite na site TV stanici , kako makedonski taka i svetski ... Vladimir Kutuzin , stalen pretstavnik na Rusija vo sedisteto na nato dade edna nimalku ohrabruvacka izjava za nato zlostornicite ... nekoi velat deka e toa odmeruvanje na muskuli , no koga e Rusija vo prasanje , vakva kako sega a ne kako za vremeto na jelcin , jas ne bi go svatil samo kako odmeruvanje na muskuli ... nikako ... vprocem , toa go pokaza i primerot so cecenija ... ili mozebi gresam ? kade bese taa cecenija ?
|
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Земја со претседател од редовите на разузнавачките, поготово од КГБ круговите, само еднаш опоменува.
Така оноа кое денес е изречено во седиштето на НАТО е и те како дебела опомена. Во изјавата нема мускули. Во неа има лад и суровост- но правична како што знаат да бидат обавештајците од калибарот на Путин. Па и не треба сега повеќа што да се мисли. Кажано е се. |
|
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
gresis , Tovaris ... ova ne e opomena ... ova stanuva oficijalen STAV
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
samo , i den denes , celi 9 godini od " POROBUVANJETO " ( od denes oficijalen termin ) na kosovo , ostana edna enigma ..... STO BARAA I NAJDOA A I PORADI TOA POBRZAA DA DOJDAT PRED SITE NA PRISTINSKIOT AERODROM RUSITE ?
|
![]() |
|
Ама тоа е за нив само официјален став, а инаку работата е свршрна со самата опомена.
Инаку јас кажувам дека тие ид ковот на Путин само еднаш опоменуват. НАТО/ вси се среќни што досега неколку пати Путин со пробите ненајавените проби им прати остри опомени. ![]() Грешно си ме разбрал, товаришч......... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
vo red |
|
![]() |
|
Тивко, но сигурно идеме до саката цел.
Така и треба. |
|
|
|
![]() |
|
Izzi ![]() Сениор ![]() ![]() BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
УСТАВНО ИМЕ!!!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Neonic ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Interesno intervju....
Грција се заканува дека ќе го блокира приемот на Македонија во НАТО. Очекувате ли да се случи тоа? Не. Тоа нема да се случи. Грците ќе се закануваат, но нема да стават вето на приемот на Македонија. Грција има свои проблеми, но Грција е одговорна држава, можеби не од ваша перспектива, но од наша секако, која одигра позитивна улога визави Србија и Балканот. Тие се многу чувствителни по прашањето за името, но Грција ќе ја стори вистинската работа. Јас верувам во нив како наш сојузник во НАТО. Ќе прават врева, ќе бидат незадоволни, но не можам да верувам дека под овие услови на Балканот тие ќе блокираат покана за нова членка на НАТО. Прво, тоа ќе биде без преседан во историјата на НАТО, и второ ќе биде многу негативен знак, а Грција нема да си стори никаква услуга со тоа. Дали приемот во НАТО би ставил крај на стравувањата за иднината на Македонија? Ќе помогне, но нема да им стави крај. Погледнете ја „кутрата“ Белгија, на пример. Тие го имаат и НАТО и ЕУ таму, но земјата се' уште може да се подели. Но, тоа е друго прашање. Вистинската опасност за Македонија ќе заврши кога земјата ќе влезе во ЕУ. Влезот на Македонија во НАТО ќе биде добар почеток. Можеби потоа нема да морате да ги слушате оние лингвистички и културолошки „идеи“ кои доаѓаат од Бугарија, но тие сигурно нема да исчезнат. http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=D3048831D03284458D4A1065F1FC3BAC Spored ova, Grcija blefira, i odi na SE ili NISTO... Samo treba da se istrae...i nepodlegne na pritisokot! |
|
![]() |
|
borec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Neznam dali gi gledavte vcherashnite MRTV vesti, vo koi toj nashiot novinar Dushko Arsovski mi se chini deka beshe, praveshe intervju so obichnite gragjani na Atina. Poveketo od niv nesakale javno da se izjasnat....a tie sto se izjasnija....SITE rekoa negativno za Grcija, a megu niv i edna profesorka. Imashe izjavi kako: nema shto Grcija ja izgubi veke bitkata.... treba da se zaboravi istorijata zoshto Makedonija SEGA e nasha (znachi se raboti za Egejskiot del od Makedonija a NE deka Makedonija ili bilo koj del od nea bil istoriski NIVEN SOSTAVEN DEL) i sl.
Taka da stvarno gorniot post ZA GRCHKOTO BLEFIRANJE i odenje na se ili nishto e vistina.
![]() Megutoa sepak mislam deka ke se odluchat barem NA NESHTO podobro nego na NISHTO i ke si ja svitkaat opashkata.
![]() Изменето од borec - 23.Февруари.2008 во 06:59 |
|
![]() |
|
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
И јас би сакал да ја имам твојата визија и да го споделам со тебе твојот очебиен оптимизам за нашиот соосед..почитуван колега.. Ама ...не бадијала грците си имаат поговорка за некои други грци-Данајци биле..а која (и ден-денес) е актуелна: НЕ ВЕРУВАЈ ИМ НА ДАНАЈЦИТЕ И КОГА ДАРОВИ НОСАТ... И кај нас слично велат дека: Кога некој ќе се попари ..со вруќо млеко..дува и на (ладно) кисело млеко... ![]() ![]() |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
|
Да, Izzie, ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Јас највеќе од се го сакам само името МАКЕДОНИЈА. Другите додавки на името се само придавки кои означуваат и покажуваат на другите нешто..што мене ми е од раѓање јасно.. ![]() ![]() |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 89101112 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |