|
Приватни професори |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | ||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Февруари.2008 во 14:43 |
|
дали овие приватни професори си заработуваат на маката ( читај мрзата ) на учениците.... зошто одиме на школо,... ако некој треба и плус,.... да ни го објасни материјалот ?? значи,... прашање е,... што всушност ние учиме на школо,... ??? зошто некој се нафаќа за 100ден да напише состав по македонски јазик,... за да му го подвали на свој колега, професор по македонски јазик.... или зошто оние што ,,спремаат,, по математика,... им ги наоѓаат тестовите што треба да се прават.... и што сме научиле..... ништо,...
добро е да се побара помош,... не може се да се знае,... ама професорите што ни предаваат во школо се должни да ни објаснат се што не знаеме,... а не да трошиме пари по приватни професори |
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И БОЛНА И СКАПА ТЕМА.
МЕНЕ ТРИ ГОДИНИ МЕ ОСТАВАШЕ ПРОФЕСОРОТ ПО МАТЕМАТИКА НА ПОЛАГАЊЕ, АМ ГО ЗАФРКНАВ - СЕКОГАШ НА ДРУГ МУ ГИ ДАВАВ ПАРИТЕ ЗА ПОДГОТВУВАЊЕ. А 100 ДЕНАРИ ЗА СОСТАВ ПО МАКЕДОНСКИ Е МНОГУ, ЈАС ГИ ИМАМ СИТЕ ( ОД ДЕДО НОЕ ДО СЕГА) ВО КОМПЈУТЕРОТ И ЌЕ ТИ ОТПЕЧАТАМ КАКОВ САКАШ ЗА 50. Изменето од majstorce62 - 21.Февруари.2008 во 15:49 |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Одам на часови по математика и сум многу задоволна, и можам искрено да кажам дека единственото знаење го добив од тие часови. Да, тажно е што покрај професорка во школо јас морам дополнително да плаќам, но од се она што треба да се научи на час јас сфаќам многу малку. Професорката работи со еден ученик, постојано нешто пишува и брише на табла а не го објаснува а и воопшто не ја интересира колку од учениците ја сфаќаат и следат на час. А што се однесува на состави по македонски, не сум плаќала и немам намера да плаќам, затоа што според мене едно е да ти покажат како правилно се пишува состав, есеј (а тоа сепак може и да се научи од книга ако не од час) а сосем друго е да ти го напишат целиот состав а да си добиеш петка за бубањето напамет.
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nikogas ne sum odel na privatni casovi...ako nesto ne sum naucil na cas...so malku poveke trud domce ili so kolegite malo konsultacija.....btw bi mi pricinilo zadovolstvo koga bi mozel da pomognam na nekoj/a za sto i da e....
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
SummerLove
Сениор verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
TOA NE DOBRO STO VO MKD IMA PRIVATNI CASOVE
NA PRIMER OVDE AKO NEKOJ PREDMET NE TI ODI I NASTAVNIKOT POSLE CASOVITE KE TI DADE DOPOLNITELNO VO NEDELATA EDNAS PO 2CASA NO NIE TOA NE GO PLAKAME |
||
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"ovdeka"... objasni prvo kolku ucenici ste vo klas...kolku traat casovite...dali matematika , makedonski, angliski se bog i nikoj drug...
vo mk, celo vreme zboruvav, ama nikoj ne sakashe da me svati (so isklucok na majstorce) deka 30-40 ucenici vo 1 klas se mnogu, deka 45 min. se mnogu malku da se objasni plkaniraniot nastaven materijal, deka privatni profesori se plakaat zatoa shto ucenicite na cas ne se trudat da ucat tuku si igraat so mobilki, igraat majtap so profesorite...sekoja cest na isklucocite...deka se vrednuva ucenik, a ne znaenje. Pismenite po makedonski se proforma, na dvajca moi vnuci im napishav ist sostav, na edniot mu se stava 5, na drugiot 3.Znaci se vrednuva ucenikot i ocenite shto gi ima, ne sostavot, pismenata.Angliski, odi na k*rs, tamu za mu velat super e, istiot ucenik na cas izleguva drvo. Zoshto? |
||
SummerLove
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OVDE OKOLU 20 UCENICI SME VO MOJOTT KLAS NO SITE UCENICI STO SE ZAPISUVAT SITE SAKAT DA GO NAUCAT TOA BIDEJKI ZNAAT DEKA E TESKO I SITE VNIMAVAT NA CASOVITE KOGA SE PREDAVA LEKCIJA .......CASOVITE TRAT 45 MINUTI NO IMAME PO DVA CASA
Изменето од girl15 - 21.Февруари.2008 во 19:51 |
||
Bidi Neverna, Da Ti Bide Veren,Vrti Mu Go Grbot Ke Trca Po Tebe.Ne Roni Solzi Kolku I Da Boli ,Bidi Hrabra I Toj Ke Te Moli!!!
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МОРЕ ДЕТЕ,ЦЕЛО ВРЕМЕ ВЕЛИШ ОВДЕ, ОВДЕ...КАДЕ Е ТОА овде, на некоја друга планета? |
||
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ САКАШ ДА ТИ ПРОДАДАМ НЕКОЛКУ? |
||
|
||
SummerLove
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
P.S. NE SUM OD DRUGA PLANETA Изменето од girl15 - 21.Февруари.2008 во 20:15 |
||
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
МАЛКУ МИ ФАЛЕШЕ ДА ТЕ СТАВАМ КАКО ТЕМА ВО МИСТЕРИИ.
|
||
|
||
SummerLove
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SE SALAM Изменето од girl15 - 21.Февруари.2008 во 20:27 |
||
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ ВЕНЕРА СИТЕ СЕ ЉУБОВЏИИ, ПА ИЧ НЕ МИСЛАТ НА ШКОЛОТОТО. ПРОФЕСОРИТЕ ИМААТ МНОГУ РАБОТА НА ДОПОЛНИТЕЛНАТА НАСТАВА И СЕ НАЈБОГАТИ СУШТЕСТВА ТАМУ.
|
||
|
||
SummerLove
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |