|
Не за НАТО, да за Уставното Име |
Внеси реплика | страница <1 34567 33> |
Автор | |||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I ako ne ja priznava ete ti uste eden argument plus za potrebata od vleguvanje vo Nato. Toa znaci deka sme opkoleni od neprijateli i deka Nato ni e neophodno ako sakame da ostaneme vo ovie granici. Togas kako ke ni pomognat Rusija i drugite. Ako ne ne vlece Amerika ovie "nasi" braka od grcija srbija i bugarija pa i Albanija -sekako ke ne rasparcat kako volci.
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nema sto da se odgovara i samata anketa kazuva jasno 3 glasa protiv a ne treba da se kaze civi se . . . fuj fuj fuj
|
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nikoj ne se povikuva na Rusija, megutoa ako taa tvoja Amerika saka da ne zastiti ke ne zastiti kako Republika Makedonija.
ova mi lici kako vicot Bate ne me brani veke, taka i nas Amerikancite ne stitat. Neli do vcera imeto bese bilateralno prasanje kako sega odednas ovoj stav na Amerika. |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i ne mora da se povikuva .... samata ce se ponudi koga ce vidi deka treba a ce treba a koga vece nabrojuvate koj se ne priznal pod ustavnoto ime , ne zaboravajte da e spomenete i rusija ... a ovie nasi " prijateli " amerite , tie kako ce duvne vetrot
|
|||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
abe site "golemi demokratii" gledano niz istorijata napravile golemi promeni vo svoite sistemi a nekoi do den denes i ne se bas tkvi demokratii kako sto se kazuvaat. Jas vo nieden slicaj ne ja branam Amerika i ja razbiram nezjinata pozicija tuka na balkanot. NI rusija ne e dobra za nas zatoa sto ne se ni trudi da ne zastiti. Zatoa vo ovoj slucaj ovaa vlada a i site ostanati prethodno ja imaat Amerika na svoja strana zatoa sto site ovie godini i se naslonuvaa na nea(mozea da bidat privrzok i na rusija isto kako srbite no ete vidovte kako zavrsija vo Kosovo). Sega ne e vreme da se vrakame nazad i da gi menuvame igracite. Ova e moment kog trebna da se razmisliuva maku poinaku od dosega. Vreme e da go svrtime rezultatot vo nasa koris i da godobieme ona sto ni treba za da se borime protiv site neprijateli. Sto mislite vie na kogo mu odgovara Makedonija da bide slepo crevo na Balkanot? PA na site komshii. I sto ke napravime ako i pokazeme na Amerika i na NAto deka ne ni trebaat? Ke im vlezeme vo usta na volcite koi edvaj cekaat da ne snema za da si gi isperat svoite istorii. Epa za toa jas sum da se "smeni" imeto t.e. da se dodade demokratska pa i nezevisna do drugoto. em si stoi makedonija so sto jasno se znae za koja nacija stanuva zbor em ke se pritisnat Grcite a i site drugi vednas da ne priznaat. Ako mislite poinaku togas toa e vase pravo.
|
|||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Drugar mnogu si greska deka Rusite ni se prijateli, procitaj ja istorijata na Makedonija od 1878 pa navaka, se ke ti bide jasno. Inaku nekoj kazal: "Nepostojat vecni prijateli, postoi samo vecen interes" Zatoa ne se potpiraj mnogu na prijatelstvo. Znaes li zosto na volkot mu e debel vratot? |
|||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nema vrska .. ionaka resiv da ne polemiziram povece .... barem ne denes ostanete srecni , jas si odam
|
|||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ubavo da si pomines vecer. P.S. Aj razmisli vo slobodno vreme zosto Rusite gi stitat Srbite? Zatoa sto gi sakaat ili zatoa sto se bojat da ne im se sluci ista sudbina vo oblastite koi edvaj cekaat da se odlepat od niv. A moze i da razmislis zosto koga im frlija nekoja milijardicka gi zatvorija ocite i usite koga NATO ja bombardirase Srbija. Zatoa drugar se e interes , nema tuka prijatelstvo i ljubov. |
|||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nemam jas zastareni svakjanja, samo ti ja analiziram realnata sostojba na standardot i ziveackata vo EU i USA.Sto mislis zosto USA e pred recesija i cenata na nedviznostite drasticno im opagja? Bidejki imaat problem so kreditite vo samata zemja, i bankite,vo srzta na ekonomskiot model. Globalizacijata kako proces go marginalizira covekot kako edinka i osnovna kjelija na opstestvoto, nasproti interesite na moknite biznis korporacii(vo koi spagjaat i bankite). Denesniot prosecen Evropeec, nema svoj stan(ako ne go nasledil od svoite roditeli so generacii), i svojot zivot go zivee od mesec za mesec,po terkot na Yugoslovenite i SFRJ, koga gragjanite ziveeja na kredit!Kupuvaa stanovi na kredit, odea na odmor na kredit, kupuvaa televizori na kredit..A od toa profit imaa kreditorite, a vo isto vreme se obvrzuvase rabotnata sila da nema prostor za izbor... tuku da bide "rmbaj da ne ostanes bez stan, ili avtomobil"....Nus pojava na toj sistem e i samata otugjenost na lugjeto kako posledica na sistemot koj vladee vo EU i USA. Nekoi ke recat "Lugjeto vo Makedonija se gostoprimlivi, topli, srdecni, iako nemaat" znae zosto go imame toa kako Makedonci,zatoa sto uste ne sme navlegle dlaboko vo tie procesi, koga covek nekogas nema vreme da im posveti ni na svoite deca, poradi pritisok ,rabota, kariera???? Mozes preku google da procitas mnogu ubavi analizi za Ekonomijata vo EU...nema da elaboriram tuka bidejki begame od temata... sekoe Dobro.. Изменето од Neonic - 21.Февруари.2008 во 19:53 |
|||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kazi mi ti dali Grcija i Turcija kako povekedeceniski NATO clenski si gi resija megjusobnite sporovi???I zosto recisi sekoja sedmica ima krsenja na teritorijalnite vodi, i neboto? Prelet na avioni, provokacii? Recisi zamrznati odnosi? Vo 1998 bea na rabot na proglasuvanje VOJNA!!! Dali ti iskreno mislis deka NATO ke gi resi site vnatresni problemi na Makedonija,vo pogled na sosedite???? P.S Ako Makedonija ne vleze vo NATO, i Albanija ke ja povlece so sebe.... |
|||
VE007MK
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Најубаво ке биде да одглумиме конструктивност,демек не ги отфрламе сите предлози,а официјално никој не ги соопштил,па да добиеме покана за НАТО,ако Амерот решил-решено е.Второ,битката да ја посветиме на другите работи,идентитетот,да остане името со тие што не признале под уставното име,и да се искористи Турција колку што може во поглед на архиви,катастари итн.Зошто Егејците како слободни граѓани да можат да покренуваат постапки за враќање или обесштетување со 60годишна камата за имотите,,,зошто да не?Мора да има црвена линија,но ако мора да се става некоја придавка сто не е суштинска на пр.Демократска да не се става во лични карти или пасоши и под ОН ке бидеме на пр.ДР Македонија и во ЕУ И НАТО евентуално,ние пак ке бидеме Мекадонци,на дресовите пак ке пишува Македонија и ред други работи.
|
|||
Мудриот човек не го кажува сето она што го мисли,но го мисли добро она што ке го каже!
|
|||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Limitiranosta na brojot na bukvi me spreci da go postavam prasanjeto posoodvetno, t.e podolgo. "Dali ste za vlez vo NATO po cena na Ustavnoto Ime na Republika Makedonija... " Megjutoa nemozev da go ispisam celo prasanje kako topic. Inaku anketava ne e NATO ili Republika Makedonija, tuku...Dali koga bi moralo NEMINOVNO da se bira pomegju Ustavnoto Ime-Republika Makedonija ili NATO, sto bi odbral sekoj poednec! |
|||
VE007MK
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Вештината на политиката е да се извлече бенефит за својата земја и својот народ во времиња кога се кројат карти и интереси,додека си важна карта во играта на големите да се издејствува максимум за својата земја,а не ако не си во играта не големите да служиш како нешто со кое ке се порамнуваат сметките...дали ние го правиме вистинското?
|
|||
Мудриот човек не го кажува сето она што го мисли,но го мисли добро она што ке го каже!
|
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се знае интересите на НАТО се за да си створи простор за работа. Да има вечно полициско- надзорно дежурство. Затоа брза, уценува, пркоси, наметнува режими и што ли не. Затоа на сака и нас ама ние ќе ги и така натаму.... |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |