IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Не за НАТО, да за Уставното Име
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Не за НАТО, да за Уставното Име

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 33>
Прашање: priem vo NATO ili Ustavno Ime-Republika Makedonija
Одговор Гласови Статистика
81 [75,70%]
26 [24,30%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
misterX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 18:38
I ako ne ja priznava ete ti uste eden argument plus za potrebata od vleguvanje vo Nato. Toa znaci deka sme opkoleni od neprijateli i deka Nato ni e neophodno ako sakame da ostaneme vo ovie granici. Togas kako ke ni pomognat Rusija i drugite. Ako ne ne vlece Amerika ovie "nasi" braka od grcija srbija i bugarija pa i Albanija -sekako ke ne rasparcat kako volci.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 18:41
Originally posted by moira moira напиша:

Referendum........kakov referendum........nekoi prasanja ne zasluzuvaat odgovor!...........neli?

nema sto da se odgovara големо%20гушкање i samata anketa kazuva jasno големо%20гушкање 3 glasa protiv a ne treba da se kaze civi se . . . fuj fuj fuj голема%20насмевка
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 18:43
Nikoj ne se povikuva na Rusija, megutoa ako taa tvoja Amerika saka da ne zastiti ke ne zastiti kako Republika Makedonija.
ova mi lici kako vicot Bate ne me brani veke, taka i nas Amerikancite ne stitat.
Neli do vcera imeto bese bilateralno prasanje kako sega odednas ovoj stav na Amerika.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 18:48
i ne mora da se povikuva .... samata ce se ponudi koga ce vidi deka treba голема%20насмевка a ce treba голема%20насмевка големо%20гушкање големо%20гушкање големо%20гушкање a koga vece nabrojuvate koj se ne priznal pod ustavnoto ime , ne zaboravajte da e spomenete i rusija голема%20насмевка ... a ovie nasi " prijateli " amerite , tie kako ce duvne vetrot голема%20насмевка
Кон врв
misterX Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2008
Поени: 342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misterX Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 18:51
abe site "golemi demokratii" gledano niz istorijata napravile golemi promeni vo svoite sistemi a nekoi do den denes i ne se bas tkvi demokratii kako sto se kazuvaat. Jas vo nieden slicaj ne ja branam Amerika i ja razbiram nezjinata pozicija tuka na balkanot. NI rusija ne e dobra za nas zatoa sto ne se ni trudi da ne zastiti. Zatoa vo ovoj slucaj ovaa vlada a i site ostanati prethodno ja imaat Amerika na svoja strana zatoa sto site ovie godini i se naslonuvaa na nea(mozea da bidat privrzok i na rusija isto kako srbite no ete vidovte kako zavrsija vo Kosovo). Sega ne e vreme da se vrakame nazad i da gi menuvame igracite. Ova e moment kog trebna da se razmisliuva maku poinaku od dosega. Vreme e da go svrtime rezultatot vo nasa koris i da godobieme ona sto ni treba za da se borime protiv site neprijateli. Sto mislite vie na kogo mu odgovara Makedonija da bide slepo crevo na Balkanot? PA na site komshii. I sto ke napravime ako i pokazeme na Amerika i na NAto deka ne ni trebaat? Ke im vlezeme vo usta na volcite koi edvaj cekaat da ne snema za da si gi isperat svoite istorii. Epa za toa jas sum da se "smeni" imeto t.e. da se dodade demokratska pa i nezevisna do drugoto. em si stoi makedonija so sto jasno se znae za koja nacija stanuva zbor em ke se pritisnat Grcite a i site drugi vednas da ne priznaat. Ako mislite poinaku togas toa e vase pravo.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 18:53
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

i ne mora da se povikuva .... samata ce se ponudi koga ce vidi deka treba голема%20насмевка a ce treba голема%20насмевка големо%20гушкање големо%20гушкање големо%20гушкање a koga vece nabrojuvate koj se ne priznal pod ustavnoto ime , ne zaboravajte da e spomenete i rusija голема%20насмевка ... a ovie nasi " prijateli " amerite , tie kako ce duvne vetrot голема%20насмевка

Drugar mnogu si greska deka Rusite ni se prijateli, procitaj ja istorijata na Makedonija od 1878 pa navaka, se ke ti bide jasno.

Inaku nekoj kazal:

"Nepostojat vecni prijateli, postoi samo vecen interes"

Zatoa ne se potpiraj mnogu na prijatelstvo.
Znaes li zosto na volkot mu e debel vratot?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 18:58
nema vrska .. ionaka resiv da ne polemiziram povece голема%20насмевка .... barem ne denes голема%20насмевка ostanete srecni , jas si odam
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 19:07
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

nema vrska .. ionaka resiv da ne polemiziram povece голема%20насмевка .... barem ne denes голема%20насмевка ostanete srecni , jas si odam

Ubavo da si pomines vecer.

P.S. Aj razmisli vo slobodno vreme zosto Rusite gi stitat Srbite?

Zatoa sto gi sakaat ili zatoa sto se bojat da ne im se sluci ista sudbina vo oblastite koi edvaj cekaat da se odlepat od niv.
A moze i da razmislis zosto koga im frlija nekoja milijardicka gi zatvorija ocite i usite koga NATO ja bombardirase Srbija.
Zatoa drugar se e interes , nema tuka prijatelstvo i ljubov.
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 19:43
Originally posted by misterX misterX напиша:

Originally posted by Neonic Neonic напиша:

steta sto nemam dovolno vreme da ti objasnam sto e eu. Daleku si ti od eu so tvoeto razmisluvanje. ti zivees vo sfrj ili vo Rusija no sega moram da odam a ocekuvaj edna dobra elaboracija za se ona sto imas napisano.
 Ajde, bas me interesira sto imas da kazes za EU.    Znaes kolku e m2 stanben prostor vo EU? Minimum 3000evra, znaes kolkava e prosecna plata vo Germanija??? okolu 2500 evra. Za eden stan vo Germanija od 80m2 kvadratni treba 7 godini da rabotis po 10 casa dnevno i da ja davas CELATA svoja plata za da kupis stan, i da ne bides pod kirija, a vo megjuvreme da jades VOZDUH, pies voda od fontani, i da mu se prikacis na sosedot na divo da mu krades struja...ah da zaboraviv, i da imas dupli kjebinja, bidejki cela plata ke ti odi za stanot, i nema da imas pari za plakjanje smetkiгазење%20од%20смеење  Kazi mi procentualno kolku Evropjani go imaat luksuzot da ziveat vo stanovi i kukji koi se 100% nivna sopstvenost, t.e isplateni. I za kolku godini moze eden mlad bracen par da kupi stan vo London ili Pariz????

Ne mi kazuvaj kako se zivee vo evropa zatoa sto jas imam i brat koj zivee vo italija,i sto pati sum bil tamu imam 100 rodnini koi ziveat vo germanija i isto tolku pati sum bil tamu a i 3 godini rabotev vo Italija. Ovde temata e druga a ti imas zastareni komunisticki t.e. jugoslovenski gledanja na nestata. Neznaes koj ti e neprijatel. dali Srbija koja ne ti ja priznava crkvata ili albanija koja te ima priznato vo sekoj pogled. Dali grcija koja ne ti go priznava imeto ili Albanija koja odamna go ima napraveno toa. Dali bugarija koja ne ti go priznava jazikot ili Albanija koja za toa nema nikakov problem. Onie koi ti se braka po religija te negiraat i ti vo se gledas problem narecen Albanija, Nato i dr. Pa tokmu poradi tvoite braka i Rusija so niv treba da zamineme onamu kade sto ni podavaat raka na konecno resavanje na problemite vo Makedonija.

Nemam jas zastareni svakjanja, samo ti ja analiziram realnata sostojba na standardot i ziveackata vo EU i USA.Sto mislis zosto USA e pred recesija i cenata na nedviznostite drasticno im opagja? Bidejki imaat problem so kreditite vo samata zemja, i bankite,vo srzta na ekonomskiot model.
 Globalizacijata kako proces go marginalizira covekot kako edinka i osnovna kjelija na opstestvoto, nasproti interesite na moknite biznis korporacii(vo koi spagjaat i bankite).
 Denesniot prosecen Evropeec, nema svoj stan(ako ne go nasledil od svoite roditeli so generacii), i svojot zivot go zivee od mesec za mesec,po terkot na Yugoslovenite i SFRJ, koga gragjanite ziveeja na kredit!Kupuvaa stanovi na kredit, odea na odmor na kredit, kupuvaa televizori na kredit..A od toa profit imaa kreditorite, a vo isto vreme se obvrzuvase rabotnata sila da nema prostor za izbor... tuku da bide "rmbaj da ne ostanes bez stan, ili avtomobil"....Nus pojava na toj sistem e i samata otugjenost na lugjeto kako posledica na sistemot koj vladee vo EU i USA.
 Nekoi ke recat "Lugjeto vo Makedonija se gostoprimlivi, topli, srdecni, iako nemaat" znae zosto go imame toa kako Makedonci,zatoa sto uste ne sme navlegle dlaboko vo tie procesi, koga covek nekogas nema vreme da im posveti ni na svoite deca, poradi pritisok ,rabota, kariera????

Mozes preku google da procitas mnogu ubavi analizi za Ekonomijata vo EU...nema da elaboriram tuka bidejki begame od temata...
 sekoe Dobro..

Изменето од Neonic - 21.Февруари.2008 во 19:53
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 19:45

I ako ne ja priznava ete ti uste eden argument plus za potrebata od vleguvanje vo Nato. Toa znaci deka sme opkoleni od neprijateli i deka Nato ni e neophodno ako sakame da ostaneme vo ovie granici. Togas kako ke ni pomognat Rusija i drugite. Ako ne ne vlece Amerika ovie "nasi" braka od grcija srbija i bugarija pa i Albanija -sekako ke ne rasparcat kako volci.

Kazi mi ti dali Grcija i Turcija kako povekedeceniski NATO clenski si gi resija megjusobnite sporovi???I zosto recisi sekoja sedmica ima krsenja na teritorijalnite vodi, i neboto? Prelet na avioni, provokacii? Recisi zamrznati odnosi?
 Vo 1998 bea na rabot na proglasuvanje VOJNA!!!
 Dali ti iskreno mislis deka NATO ke gi resi site vnatresni problemi na Makedonija,vo pogled na sosedite????

P.S Ako Makedonija ne vleze vo NATO, i Albanija ke ja povlece so sebe....
Кон врв
VE007MK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 99
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај VE007MK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 19:47
Најубаво ке биде да одглумиме конструктивност,демек не ги отфрламе сите предлози,а официјално никој не ги соопштил,па да добиеме покана за НАТО,ако Амерот решил-решено е.Второ,битката да ја посветиме на другите работи,идентитетот,да остане името со тие што не признале под уставното име,и да се искористи Турција колку што може во поглед на архиви,катастари итн.Зошто Егејците како слободни граѓани да можат да покренуваат постапки за враќање или обесштетување со 60годишна камата за имотите,,,зошто да не?Мора да има црвена линија,но ако мора да се става некоја придавка сто не е суштинска на пр.Демократска да не се става во лични карти или пасоши и под ОН ке бидеме на пр.ДР Македонија и во ЕУ И НАТО евентуално,ние пак ке бидеме Мекадонци,на дресовите пак ке пишува Македонија и ред други работи.
Мудриот човек не го кажува сето она што го мисли,но го мисли добро она што ке го каже!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 19:51
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

Pavlin, ako tebe ne ti preci nekoj da te "krsti" i da ti bira ime, kako sto toa sega go pravi Grcija so imeto na Republika Makedonija, i toa so nasmevka na liceto, mene iskreno mi preci!
 Ne sme nie Grcka ili NATO kolonija, pa da ni penetriraat vo gragjanskite i drzavnite prava i interesi, samata nacija da si go izbere svoeto USTAVNO IME, i ETNITET.
 Kako sto site normalni zemji na svetov, si go izbrale sami svoeto ime, isto taka i nie go imame TOA PRAVO.I toa Pravo e UNIVERZALNO, i neotugjivo.
 So samiot akt Edna zemja da i bira ime na druga zemja, se narusuva ne samo identitetot, tuku i suverenitetot na taa zemja/nacija.
 Ako tebe ne ti preci da si kolonija na Grcija, i politicki i ekonomski, mene mi preci..pa zatoa i ja otvoriv temava...

Dobro be neonic sto ti znaci ovoj izbor....NATO ili RM so koi fakti go opravduvas vlezot na RM vo NATo i obratno ne vlegvanjeto vo NATO....ne gledas li deka site se za imeto a se protiv NATO, pa licime kako Srbija vo momentov....znaci nie ne sakame da vlezeme vo NATO spored tvojava tema...ne mi drzi predavanja za Evropa i cenata na stanovite, zasto nemas poima kako se dvizi ta,mu rabotata....so takvi razmisluvanja mozeme samo da se se priklucime kon Srbija....pa do koga bre so vzesteni glavi ke odime niz svetot....temava uste ednas ke kazam deka nema apsolutno nikakva potreba da se komentira i jas nema povekje da baram razlika pomegju RM i NATO....GLUPOSTIизненадувањеизненадување

Limitiranosta na brojot na bukvi me spreci da go postavam prasanjeto posoodvetno, t.e podolgo.
 "Dali ste za vlez vo NATO po cena na Ustavnoto Ime na Republika Makedonija... "

Megjutoa nemozev da go ispisam celo prasanje kako topic.

Inaku anketava ne e NATO ili Republika Makedonija, tuku...Dali koga bi moralo NEMINOVNO da se bira pomegju Ustavnoto Ime-Republika Makedonija ili NATO, sto bi odbral sekoj poednec!

Кон врв
VE007MK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 99
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај VE007MK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 19:53
Вештината на политиката е да се извлече бенефит за својата земја и својот народ во времиња кога се кројат карти и интереси,додека си важна карта во играта на големите да се издејствува максимум за својата земја,а не ако не си во играта не големите да служиш како нешто со кое ке се порамнуваат сметките...дали ние го правиме вистинското?
Мудриот човек не го кажува сето она што го мисли,но го мисли добро она што ке го каже!
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 19:55

Kazi mi ti dali Grcija i Turcija kako povekedeceniski NATO clenski si gi resija megjusobnite sporovi???I zosto recisi sekoja sedmica ima krsenja na teritorijalnite vodi, i neboto? Prelet na avioni, provokacii? Recisi zamrznati odnosi?
 Vo 1998 bea na rabot na proglasuvanje VOJNA!!!
 Dali ti iskreno mislis deka NATO ke gi resi site vnatresni problemi na Makedonija,vo pogled na sosedite????

P.S Ako Makedonija ne vleze vo NATO, i Albanija ke ja povlece so sebe....

Се знае интересите на НАТО се за да си створи простор за работа. Да има вечно полициско- надзорно дежурство. Затоа брза, уценува, пркоси, наметнува режими и што ли не. Затоа на сака и нас ама ние ќе ги збунетост и така натаму....
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.