|
Не за НАТО, да за Уставното Име |
Внеси реплика | страница <1 23456 33> |
Автор | |||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
znaete li zosto magareto go vikaat na svadba ?
|
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Добро е, значи ти ја донесе водата што ја пиевме. Не би поверувал доколку дрг тоа ми го кажеше дека водата е донесена од тебе. |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
tokmu zaradi toa ... nema da ne pokanat za da se veselime
|
|||
AlbanianGirl
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2008 Локација: Cuba Статус: Офлајн Поени: 495 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da da,,,sekako,,,jas duri i ne znam sto e ova dvoumenje ,,,normalno deka makedonija,,mozhe sosema sama da prezhivee,,,duri ne bi se cudela ako nekoj den gi dostigneme i Evropskite zemji,,i Amerika,,,i toa sosema SAMI...so nasite intelektualni,,umstveni,,politicki kapaciteti !!!
Изменето од AlbanianGirl - 21.Февруари.2008 во 17:54 |
|||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А, зошто ни се? Каму да се тргнат нато/овците од македонија. |
|||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dobro be neonic sto ti znaci ovoj izbor....NATO ili RM so koi fakti go opravduvas vlezot na RM vo NATo i obratno ne vlegvanjeto vo NATO....ne gledas li deka site se za imeto a se protiv NATO, pa licime kako Srbija vo momentov....znaci nie ne sakame da vlezeme vo NATO spored tvojava tema...ne mi drzi predavanja za Evropa i cenata na stanovite, zasto nemas poima kako se dvizi ta,mu rabotata....so takvi razmisluvanja mozeme samo da se se priklucime kon Srbija....pa do koga bre so vzesteni glavi ke odime niz svetot....temava uste ednas ke kazam deka nema apsolutno nikakva potreba da se komentira i jas nema povekje da baram razlika pomegju RM i NATO....GLUPOSTI |
|||
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kolku sto jas razbrav , avtorot na temava saka da kaze:
Ako uslov e imeto za vlez vo nato togas Nato ili Imeto. Nikoj nekazal deka nesaka da vleze vo NATO , Da za NATO, megutoa samo kako Republika Makedonija. Te molam Pavline ne pametuvaj mnogu i ne gi iskrivuvaj rabotte. |
|||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne mi kazuvaj kako se zivee vo evropa zatoa sto jas imam i brat koj zivee vo italija,i sto pati sum bil tamu imam 100 rodnini koi ziveat vo germanija i isto tolku pati sum bil tamu a i 3 godini rabotev vo Italija. Ovde temata e druga a ti imas zastareni komunisticki t.e. jugoslovenski gledanja na nestata. Neznaes koj ti e neprijatel. dali Srbija koja ne ti ja priznava crkvata ili albanija koja te ima priznato vo sekoj pogled. Dali grcija koja ne ti go priznava imeto ili Albanija koja odamna go ima napraveno toa. Dali bugarija koja ne ti go priznava jazikot ili Albanija koja za toa nema nikakov problem. Onie koi ti se braka po religija te negiraat i ti vo se gledas problem narecen Albanija, Nato i dr. Pa tokmu poradi tvoite braka i Rusija so niv treba da zamineme onamu kade sto ni podavaat raka na konecno resavanje na problemite vo Makedonija. |
|||
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
- eve kako ke broba Gvujo da si ostane na vlast...so referendum ПО ОТВОРЕНАТА НАЈАВА НА ПРЕМИЕРОТ Стручната јавност против референдум
- Не треба воопшто да има референдум. Некои прашања во никој случај не се поставуваат на референдум. Во ваквата најава на премиерот се крие обид на политичката елита да ја избегне политичка одговорност. Политичката елита го има мандатот да го решава ова прашање. Во најавата гледам намера да се блокира дијалогот со Грција и да се влоши меѓународната положба на земјава - вели Фрчкоски. Според него, последната идеја на посредникот Метју Нимиц е Македонија да добие време, бидејќи со прифаќањето да разговара за новите предлози, земјава сигурно ќе добие покана за во НАТО. - Тие, всушност ни даваат време и се обидуваат да ни помогнат, а премиерот излегува со глупава идеја - оценува Фрчкоски. Поранешниот министер за надворешни работи Денко Малески кусо коментира: - Ако државите на Балканот мислат да се движат кон ЕУ преку референдуми, а не преку водство на просветени и европско ориентирани политички елити, ќе ни треба уште сто години да станеме дел од цивилизирана Европа.Експертот за безбедносни прашања Билјана Ванковска, исто така, оценува дека не е потребен референдумот за името. Таа смета дека политичката елита може преку различни форми на комуникација да дознае што мислат граѓаните.- Референдумот е меч со две острици и е сосема непотребен. За националното име не смее да има политички референдум. Не може да дозволиме да се мешаат баби и жаби. Што ако се случи слаб одѕив кај граѓаните? Јас, на пример, нема да излезам на таков референдум, но какви мислења може да повлече тоа. Што ако се случи поделеност кај граѓаните? - се прашува Ванковска.Стојан Андов, лидер на Либералната партија, вели дека се надлежни државните раководители. - Тие треба да ја завршат работата. Името не треба да е предмет на референдум. Смее ли една генерација на граѓани да си зема право да решава за името? - прашува Андов. Лидерката на СДСМ Радмила Шекеринска е изненадена од предлогот на Груевски. - Се чудам како тој бара граѓаните да се изјаснат за предлогот кога јавно не го соопшти. Тоа е бегање од одговорност. Груевски треба веднаш да ја соопшти содржината на предлогот за името, а потоа да се носат одлуки. Има многу аналитичари, кои се прашуваат дали ваквата одлука треба да ја носат и граѓаните, оти таа ќе има реперкусии и на минатите и на идните генерации. Треба да го избереме најумниот, а не најлесниот пат - вели Шекеринска. Џевад Адеми од ДУИ идејата ја нарече „смешна и несериозна“. Професор Владо Поповски, пак, смета дека прво треба да се почека на конкретен предлог.- Идејата на премиерот за референдумот се раководи со чувство на голема одговорност. Сепак, потребно е да се почека, да се види евентуален предлог - вели Поповски |
|||
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
|||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Samu mala ispravka, Albanija ne ja priznava Makedonija pod ustavnoto ime. Albancite vo site opstini kaj sto se vo pogolem broj pravat teror vrz Makedoncite.Procitaj sto se sluci vo Kicevo.Pa posle komentiraj. |
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ејј
Шкипериа не ја признава Македонија под уставното име?? |
|||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Referendum........kakov referendum........nekoi prasanja ne zasluzuvaat odgovor!...........neli?
|
|||
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A pod koe ime ja priznava?
|
|||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Demo(n)cratic Republic of Monkeydonija??? |
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |