|
Не за НАТО, да за Уставното Име |
Внеси реплика | страница <12345 33> |
Автор | ||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако се сеќаваш САД не призна под уставното име и Германија, а пред 2 месеци Германија го отфрли предлогот на Какојани за уставното име да биде критериум....арно ама овој типов да не се успиеше, можеби ќе го фатеше возот.... А гледаш таа уредно си стана навреме и го фати последниот воз.. И благодарение на тоа сега името ни го бапнаа како критериум... Затоа сега ние со прстот во гз, а грците ќе бидат среќни. |
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajde, bas me interesira sto imas da kazes za EU. Znaes kolku e m2 stanben prostor vo EU? Minimum 3000evra, znaes kolkava e prosecna plata vo Germanija??? okolu 2500 evra. Za eden stan vo Germanija od 80m2 kvadratni treba 7 godini da rabotis po 10 casa dnevno i da ja davas CELATA svoja plata za da kupis stan, i da ne bides pod kirija, a vo megjuvreme da jades VOZDUH, pies voda od fontani, i da mu se prikacis na sosedot na divo da mu krades struja...ah da zaboraviv, i da imas dupli kjebinja, bidejki cela plata ke ti odi za stanot, i nema da imas pari za plakjanje smetki Kazi mi procentualno kolku Evropjani go imaat luksuzot da ziveat vo stanovi i kukji koi se 100% nivna sopstvenost, t.e isplateni. I za kolku godini moze eden mlad bracen par da kupi stan vo London ili Pariz???? |
||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pavlin, ako tebe ne ti preci nekoj da te "krsti" i da ti bira ime, kako sto toa sega go pravi Grcija so imeto na Republika Makedonija, i toa so nasmevka na liceto, mene iskreno mi preci! Ne sme nie Grcka ili NATO kolonija, pa da ni penetriraat vo gragjanskite i drzavnite prava i interesi, samata nacija da si go izbere svoeto USTAVNO IME, i ETNITET. Kako sto site normalni zemji na svetov, si go izbrale sami svoeto ime, isto taka i nie go imame TOA PRAVO.I toa Pravo e UNIVERZALNO, i neotugjivo. So samiot akt Edna zemja da i bira ime na druga zemja, se narusuva ne samo identitetot, tuku i suverenitetot na taa zemja/nacija. Ako tebe ne ti preci da si kolonija na Grcija, i politicki i ekonomski, mene mi preci..pa zatoa i ja otvoriv temava... Изменето од Neonic - 21.Февруари.2008 во 16:53 |
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи ти "би му го испушил на некого само за 100 евра" така???? Идентитетот не е за продажба, нема да си го продадам идентитетот за неколку фабрики.. Точка!! |
||
Gusarski
Сениор Регистриран: 06.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Главава ми пука од вакви г’золижачи на „западот“. Ако ти толку го сакаш западот, фаќај света у твојата сакана ЕУ. Никој не те присилува да живееш у МК. Ова за нас било СФРЈ, а сега е Македонија и таква и ќе остане. Не ми треба мене западњачки живот и запад, а кој го сака тоа нека цепа у ЕУ, не му е далеку. Место ти да кажуваш тука за „продавање на името“ на Македонија само за да влеземе у НАТО, иди продај им го г’зот и може ќе ти дадат пасош. Само Македонија ни треба и ништо друго! Смрт за Фашистите НАТО и ЕУ! |
||
Македонија е вечна!
|
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dokolku smetas deka temata e glupava, PRESKOKNI JA! Ima i drugi temi za komentiranje! Pozdrav |
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma dajte ludje , neka elaborira malku ... dosta mu e od kolabiranje i kolaboracija na covekot neka elaborira , da vidime sto uste " umno " i seriozno ce ni kaze mozebi ce ni kaze koja e najnovata tehnologija koja e upotrebuva vo lizenje na cmarovi na zapadnjacive ama izgleda i juznjacive ... a toa sto , g-dinot neonic napisa za stanovite , toa ne e negov problem ... toj ima stalno i obezbedeno mesto na boravenje ... vo javni wc - a ili necij analen otvor elaboracija ce pravel kukuuuuu ....
|
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ја незнам што толку сте рипнале сите за тој предлог на Нимиц да биде името "Демо(Н)кратска Република Македонија"..
Сакате да ви кажам нешто, тој предлог мислам дека е тројански коњ....многу комунистички земји(премногу) ја имаа таа додавка на нивните имиња, па тие беа ли демо(н)кратски земји??? Знаете на што ќе асоцира државава, на комунистичка држава, на држава која била измислена во комунизмот, во времето на студената војна... Former Democratic Republics * Democratic Republic of Afghanistan (1978-1987) * Azerbaijan Democratic Republic (1918-1920) * People's Democratic Republic of Ethiopia (1987-1991) * Sovereign Democratic Republic of Fiji (1990-1998) * Finnish Democratic Republic (1939-1940) * Democratic Republic of Georgia (1918-1921) * German Democratic Republic (1949-1990) * Democratic Republic of Madagascar (1975-1992) * Moldavian Democratic Republic (1918) * Somali Democratic Republic (1969-1991) * Democratic Republic of Sudan (1969-1985) * Transcaucasian Democratic Federative Republic (1918) * Democratic Republic of Vietnam (1945-1976) * People's Democratic Republic of Yemen (1970-1990) Сигурен сум дека тоа е тројански коњ, само малку луѓе го разбираат тоа... Исто така и Независна Република Македонја.... Ако прифатиме некој предлог од тие што ги даде Нимиц, тогаш јас би им дал предлог на нашиве политичари да не ги прифаќаат сите тие предлози на Нимиц, и они да му дадат на него еден предлог што ќе им кажам јас.... DEMO(N)CRATIC REPUBLIC OF MONKEYDONIA Изменето од Vladimir88 - 21.Февруари.2008 во 16:59 |
||
Gusarski
Сениор Регистриран: 06.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имам ја една препорука за политичарите наши што да му кажат на Нимиц....
"Take your suggestions and go f**k yourself and your NATO!" Жива била МАКЕДОНИЈА! |
||
Македонија е вечна!
|
||
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сите даваме предност на името во однос на НАТО. Само треба да бидеме доследни до крај. На смееме да потклекнеме.
|
||
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako ne primaat neka ne primaat pod ustavnoto ime ako ne mozeme nie i sami ,sme mozele do sega ke mozeme i ponatamu.
So dobra ekonomska politika i pogolem angazman na sekoj Makedonec bez ogled kaj se naoga, mozeme da ja podobrime situacijata vo drzavata i bez EU i NATO. A ako ostaneme takvi kakvi sto sme , ne ne pere ni NATO ni EU. |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе ене ја Хрватска, види како се крена, и без НАТО.... Ако ние сме паметни, и сложни, можеме да ја кренеме економијата и без НАТО..... |
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vcera bev vo Hrvatska i moze da ti kazam deka tie se dvoumat (narodot)za vlez vo EU, mislam deka ke imaat referendum.Se plasat deka poveke ke izgubat od sto ke dobijat.Na niv najvazno im e sto mozat so nivnite pasosi da odat kaj so sakaat bez viza, a EU i NATO ne gi interesira epten mnogu.
Mislam deka isto taka nas interes treba da bide vizniot rezim, da se oslobodime od toj teret, a potoa EU ili NATO se pomalku ili poveke bitni. |
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА таа е наша, а од нато имаме само штета.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Внеси реплика | страница <12345 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |