|
Не за Democratic Republic of Macedonia |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 18> |
Автор | ||||
Neonic
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Sami sme KRIVI Borec, zatoa sto nasata politika e SEKOGAS nekoj drug da ni gi zavrsuva "domasnite zadaci" a vo ovoj slucaj se KRSTEA vo U.S.A, neznaejki deka USA si gi gleda samo svoite interesi, i deka gi vrti rabotite preku nokj, pretstavuvajki nisto drugo tuku edna golema POLITICKA k*rVA bez dostoinstvo... Cel svet go znae toa..Vidi sto napravija so Kosovo,so Irak, so Tajvan...Samo NASATA VLADA bese slepa da i VERUVA!!! Pa sega neka se kilavat da ja vadat zemjata od ovaa pozicija. Trebase navreme da se pokrene pravna postapka za imeto na Makedonija vo Megjunarodniot sud vo Hag, i da ne se dade vreme na Grcija da lobira za svoite bezpravni interesi. Ti navistina mislese deka USA ke ja odbere Makedonija,a ne Grcija, za svoj strateski partner???? Naivno, isto kako sto mislese Vlasta vo Makedonija. Covek treba da analizira, a ne da svakja se "Gotozo za veresija" Neka mu e na zdravje na Milososki i na Gruevski...koj se kolnese vo USA Bush, i Germanija t.e g-gja Merkel.... |
||||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ne ba moira.....USHTE TOA NI TREBA "novi izbori" - pa zarem NEGLEDASH deka GAYREEKS toa i go ochekuvaat!!!!
DA IMA PAD NA VLADA I NOVI NERED NA BALKANOT - kade tie samo ke si gledaat seiri i ke si shmrchkaat od krvta Makedonska PAK!!!
MAMETO NIVNO DEMONSKO!!!!!
|
||||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Dobro be Neonic......ZAREM NI DADOA SHANSA?????
ZOSHTO VOOPSHTO GO ZABRZAA PROCESOT ZA IMETO....bash sega pred vlezot????? ZA DA NEMAME SHANSI ZA IZBOR MNOGU, NELI????
A sto trebashe nash*te da napravat - DA JA ODBIJAT NIVNATA KOBAJGNA PODDRSHKA????
|
||||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Go zabrzale procesot za imeto ....kako go zabrzale koga trae veke 15 godini...ne vlecat za nos dedo ni Kiro, rozite i crvenocrnive......15 godini bezpotreba.........go zabrzale procesot ne go zabrzale.........tuku VOOPSTO NE TREBASE DA IMA PROCES!!! Изменето од moira - 21.Февруари.2008 во 05:02 |
||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Veke ti rekov procesot za imeto e proces koj se vodi vo UN, i nema nikakva osnova za da se resava vo NATO, taa neukost na Nasata Vlada ja iskoristi Grcija da go nametne vo NATO. Imeto trebase da se resava vo UN, i toa po skratena pravna postapka, da se podade dokument za promena na imeto na Makedonija spored ustavot vo Republika Makedonija, a ako Generalnoto Sobranie na ON go odbiese toa, trebase da se pokrene pravna postapka Makedonija protiv Generalno Sobranie na ON (samata povelba go dozvoluva toa ako nekoja zemja clenka e zagrozena ili obespravena na nekoj nacin) vo Megjunarodniot Sud vo Hag. Tamu 80-90% Makedonija so dobri pravni zastapnici ke ja dobiese bitkata za imeto, i na ON ke mu bese pravno nalozeno da go prifati Ustavnoto ime, na eden od ovi dva postovi go pastirav clenot na UN charter koj bese PREKRSEN pri priemot na Makedonija vo ON, znaejki deka so toa Makedonija se stava vo podredena polozba so drugite clenki na ON. Ama za toa treba nekoj so Golemi Madinja, a ne nekoj kako Gruevski, ili kako Sekerinska koi se nauceni da se krijat pod "suknjata" na USA,cekajki drug da im go resi problemot. Vidi sto dobivme dosega od USA -Nepravilna Teritorijalna orgaizacija delejki ja Makedonija na Makedonski del i Albanski del(Struga i Kicevo gi napravija vestacko Albanski)-dobivka od toa bese priznavanje na Ustavnoto ime, koe eve sega gledame NE go priznavaat -poddrska za Badinteroviot princip, od ednonacionalna stanavme bi-nacionalna drzava -Socijalni paketi za ONA, i Oficijaliziranje na Albanskiot Jazik (toa sega go turkaat da pomine) -znaes sto e sledno??? Politicka Avtonomija na Zapadna Makedonija, pa potoa sleduva Federalizacija na Makedonija... - sledniot cekor mozes da go pretstavis sam...eve ti hint : Prizrenska liga.... |
||||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Tehnichki, DA...tolku e....megutoa DALI vo celiot tek na tie 15 godini se vodeshe procesot kontinuirano????
NE!!!!
Tuku togash so Kiro edna godina i vo poslednive 2 godini samo se raboti na toj sluchaj. A poslednava GODINA pointenzivno.
A situacijata so Kiro ISTO BESHE PRINUDNA....NE BESHE OBOSTRANA RABOTA NA SLUCHAJOT.
|
||||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Neonic; Veke ti rekov procesot za imeto e proces koj se vodi vo UN, i nema nikakva osnova za da se resava vo NATO, taa neukost na Nasata Vlada ja iskoristi Grcija da go nametne vo NATO. Da, se slozuvam so toa deka nashata vlada TREBASHE sama i kontinuirano da si ja brka rabotata "proceduralno" i da ne dozvoli da ja zalazuvaat deka TOA ne e potrebno. Vprochem kako sto i chesto slusham komentari od nash*te; Nie ne treba nishto da pravime...nie sme iskonska zemja...nas nikoj nishto ne ni moze....i sl. TOA I MENE MNOGU ME IRITIRA!!!
Megutoa NEMOJ molim te so..."Veke ti rekov..." izrazi...NE trpam narednichki tonivi...pogotovo NE koga sum prijatelski nastroen so nekogo...please!
|
||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Toa ne se odnesuvase samo na tebe, vo poveke postovi na forumov naglasiv koja e mojata pozicija za Imeto, duri i vo toj prviot topic za imeto..
Da te potsetam na mojot PRV post/poraka na idividi forumot: " Presedanot sto se sluci so Republika Makedonija na koja i bese nametnato privremeno ime pod pokrovitelstvo na UN, a so amin na EU i Grcija, ne treba da se gleda kako istoriski spor, zatoa sto e cisto politicki, i taka treba da se resi. Ostavete gi istoricarite da raspravaat za istorijata(istoriskite prasanja za Egejcite, ke dojdat na red otkoga Makedonija ke bide priznaena kako Makedonija), a pravnicite neka zasukaat rakavi i da potkopaat malku vo nacelata i osnovite na internacionalnoto pravo. Veke spokmenav pogore, Makedonija treba da se potkova so pravni argumenti i nacela vo internationalnoto pravo, i pravoto na samo-opredeluvanje da bide kako stolb na "odbranata" protiv iracionalnata grcka politika, koja se sveduva na "nonsense". Vo ovoj slucaj Grcija vrsi copy-paste na politikata koja Francija ja imase protiv Velika Britanija, pred nekolku decenii, koga stavi VETO na priemot na Velika Britanija vo Eu poradi imeto Britanija koe isto se koristi za imenuvanje na edna Franciska provincija.Sporot se resi taka sto Velika Britanija bese primena vo EU pod imeto United Kingdom, iako officialnoto ime e Velika Britanija.Taka da se mina kako formalnost i denes sekoj znae koja e Velika Britanija. Jas mislam deka toa e vo sustina i predlogot na Nimic koj saka sega da go proturka kako resenie. Megjutoa ne smeeme da zaboravime deka Grcija ne e Francija(zemja osnovac na EU i nema tolku golemo vlijanie a ni argumenti-Vtorata Svetska vojna se sluci minatiot vek i ne e sveza,a nie i Grcite ne sme imale 100 godisna vojna i direktni konfrontiracki invazii) ,a nie ne sme Velika Britanija, i sme zemja koja ima unitarno ureduvanje, t.e ne sme Kralstvo ili Federacija so zasebni administrativni oblasti (Anglija,Skotska, Vels etc etc),da bi mozele da si dozvolime luksuz od slozeno ime. Sepak mislam deka do VETO nema da dojde zatoa sto na NATO strateskite interesi mu se povazni od nekoi iracionalni sporovi bez argumenti(faktot deka saka da go stavi Balcanot pod svoja zakrila pred naletot i obnovuvanje na Rusija kako svetska sila, i nejziniot pohod za vlijanie vo Evropa koe doprva ke zapocne-slucaj so Srbija), taka da Grcija ke mora da popusti,i toa pod pritisok na USA i nekoi zemji clenki na EU. Vo hipoteticen slucaj Grcija da stavi VETO avtomatski ja krsi Privremenata spogodba, i Makedonija moze so odvrzani race da si dostavi deklaracija do UN deka go menuva imeto od FYROM vo R.Makedonija, a Grcija ostanuva bezpomosna. Vo slucaj Grcija da ne stavi VETO Makedonija ke vleze vo NATO kako "PJRM" i procesot na "pregovori" ke prodolzi, no Grcija veke ke bide vo polozba sah-mat, bidejki od 2009 so noviot Evropski ustav se ukinuva pravoto na VETO vo EU i se sozdava sistem na duplo mnozinsko glasanje na site clenki zaedno. Taka da eden, den Makednija povtorno ke moze da pokrene inicijativa vo UN, koga ke go postigne 2/3 mnozinstvo vo generalnoto sobranie za promena na besmislicata FYROM i vrakjanje na Ustavnoto ime za internacionalna upotreba.A se razbira do togas treba site da lobirame za nasata zemja, i da gi pokazeme rabotite onakvi kakvi sto se, vo vistinsko svetlo.. Pozrav" Изменето од Neonic - 21.Февруари.2008 во 05:38 |
||||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Koga ke ja razberete vistinata ili poslatko vi e da sonuvate........dedo ni Kiro e toj sto ni go smeni imeto......ama togas site go sakavte.......i do pred dve godini iako vo penzija, seuste stoese na vrvot od anketite za najomilen politicar......premudriot vladetel od oazata na mirot.........mi se gadi.....od demagogija i zaslepenost!!! Progledajte veke ednas.......krajno vreme e da se soocite so vistinata......ne tuku prefrlajte ja vinata kaj drugi!!!
Изменето од moira - 21.Февруари.2008 во 05:26 |
||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Moira i Kiro bese staven vo ista stapica kako sega, i togas Makedonija i Toj kako pretsedatel bese UCENUVAN , FYROM, ili Makedonija nepriznaena drzava na sred Balkanskite Turbulencii, i opasnosta Milosevic i micotakis da si igraat Comand & Conquer na Makedonska (nepriznaena) Teritorija... |
||||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
DA! Duri i heroj beshe vo nechii ochi.
Megutoa sepak ke napomenam deka FYROM sepak tehnichki beshe PRIVREMENO reshenie, dodeka se najde trajnoto demek. Megutoa NE MI SE DOPAGA TOA STO NAsh*tE toj period na "privremeno" GO PRESPAA NEKAKO....a sega pak, nasilnicite PAK navaluvaat na "kwick solution".
Treba sepak da im se dade "kredit" za godinite pominati vo nametnata vojna od ISTITE onie sto sega baraat brzo reshavanje na sporot.
A BE SI IGRAAT SO NAS KAKO STO SAKAAT....
Koga celosno ke ja uvidish nivnata igra....ne se osekash bash ubavo...
Изменето од borec - 21.Февруари.2008 во 05:41 |
||||
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Vo toa vreme Srbija vodese vojni veke i toa na dva fronta........na tret front nemase sansi da vojuva! Neizvodlivo e na tri fronta da vojuvas!!!
A dedo ni Kiro samovolno, odluci za nasata sudbina nebare bezumnici sme.........sto ustvari i se dokazuva so ova sto ni se slucuva veke 18 godini! A vo UN moraa da ne primat, zatoa sto dokolku ne ne primea ke ja prekrsea Povelbata na UN!!! Toa se samo scary stories za mali deca.......frlanje pesok vo oci......prodavanje veter i magla....... |
||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Nema sto da igraat, se nadevam narodot ke izbere pravilno...
da mu kaze na NATO f**k OFF, da se povlece od Privremenata Spogodba, i da povede proces vo ON za Ustavnoto Ime. vo isto vreme,da si gi povlece vojnicite od EU misiite, i od NATO misii od Avganistan od Irak...pa Grcija neka ja nadopolni NATO zagubata(Makedonija e vednas zad USA i UK spored procentualna zastapenost so vojnici vo tie misii, dodeka Grcija e megju poslednite i nejzinite se merat so 0.x %) Na kraj ke vidite deka EU ke bide taa koja ke dojde da ne moli za priem, kako sto ja molat sega Srbija... |
||||
Neonic
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Povelbata na UN pocnuva da vazi od denot na potpisuvanjeto na priemot Moira. Tie nemaa da prekrsat nisto, osven Badinteroviot Izvestaj, vo koj se naglasuvase Makedonija gi ispolnuva uslovite za Nezavisnost. Izgleda ne se sekjavas na sredbite na Milosevic so Micotakis, i sto bese razgleduvano na niv, a i ponudata na Milosevic da se napravi Sojuz pomegju Grcija i Srbija(konfederacija cinam bese) Lesno e sega, koga seto toa e minato da se diskutira i bara vina...Treba da gledame na idnite cekori, a ne da zboruvame, koj zgresil. Toa sto e zgreseno ne moze da se ispravi...a ova sto denes go odlucuvame e pod direktno vlijanie na nas...narodot , vladata... "podobro da se spreci otkolku da se leci" |
||||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |