![]() |
|
Народот кој ја ослободува жената |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2526272829 53> |
Автор | ||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Сам ќе се огласи...стрпи се
![]() |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
BUGS ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
|
|
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Efendija, ne mislam deka si vo pravo i navistina mislam deka premnogu generalizirash. Iskluchoci se obiduvash da gi nametnesh kako pravilo. Veruvaj mi - pogolemoto mnozinstvo od mazhite ovde ako vidat deka nekoj ja zakacha nivnata zhena, ili ako nivnata zhena e so nekoj drug - kje se chuvstvuvaat isto kako i ti, samo shto verojatno nema da ja natepaat (ne velam deka ti kje go storish toa), tuku kje se razdelat so nea. No zhenata mozhe da izgleda doterana, ubava, nashminkana i pak da ti e verna i da e samo so tebe, kako shto i ti kje bidesh samo so nea. Toa ne zavisi od verata, tuku od vernosta...
![]() Toa shto kje i postavish pravila na zhenata, ne znachi deka kje te saka i pochituva. Najmnogu shto mozhe e da se plashi od tebe i od posledicite ako gi narushi pravilata. A ako te saka - togash kje bide verna so celoto svoe srce, telo i dusha. Za toa ne se potrebni pravila, za toa e potrebna samo ljubov. |
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
Види, види, па ти имаш слушнато и за хомосексуалци. Ете еден напреден муслиман. Браво! ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Да допишам ![]() |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Кали, го прочитав твојот пост и ме интересира што претставува за тебе слобода?
|
||
|
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Она што го бирам во релација со Бог. |
||
![]() |
||
|
Изменето од maria_magdalena - 21.Февруари.2008 во 12:23 |
||
|
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
Ајде една идеја- слободата е обратнопропорционална од свесноста. Колку повеќе човек е свесен, толку помалку е слободен, оти свесност значи совест, правила, морални кодекси, одговорност, а се одалечува од инстинктот, од природата
ОВА РАЗМИСЛУВАЊЕ МЕ ПОТСЕТУВА НА ЕДНА МИСЛА НА ЊОГОШ - „БЛАГО ОНОМ КО МАЛД ПОЛУДИ, ПА МУ ЧИТАВ ЖИВОТ ПРОЏЕ У ВЕСЕЉУ И СРЕЧИ“ ЗНАЧИ, СРЕЌНИ СЕ ТИЕ КОИ СЕ БЕСЧУВСТВИТЕЛНИ, КОИ немаат совест и кои имаат неразвиена свест. СПОРЕД ОВА, ИСТОРИСКИ ГЛЕДАНО, МАЈСРЕЌНИ БИЛЕ ПЕШТЕРСКИТЕ ЛУЃЕ. |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
|
Ијааа, со црвено ме искара...
![]() Свесност мислам баш. Свесноста ја донела совеста. Во еден момент од нашиот развој, цивилизациски гледано, таа се развила, оформила. Потоа, викам дека се развива бидејќи е основа за учење и искуства, развој на свесност за себе, за другите, итн. Јас зборам за една помалку теоретска основа која е основа на западната култура, една даденост- која понатаму секој ќе и’ пријде на овој или оној начин. А границите за кои ми кажуваш, па и тие постојат во рамките на природната даденост, не се неконтролирани. Секс со животно не е природно нешто. Уште повеќе, затоа е тука општеството и нормите. Јас мислев повеќе на природност и (не) контрола од типот: моето тело е природно и убаво, јас сум свесна за него, го уживам и нема да го покријам со шамија - тоа е една контрола која и’ противречи на природата. Јас не го спорам тоа што го велиш за западот. Токму на тоа мислев кога реков- Тоа можеби ќе значи лудило-. Изменето од Kali - 21.Февруари.2008 во 12:50 |
||
![]() |
||
|
Или уште нешто...кога сме најслободни? Кога сонуваме ![]() |
||
![]() |
||
|
Кали извини, моите црвени букви не ги сваќај како “карање“, така обично пишувам кога реплицирам на цитат...Само реплика, ништо друго...
|
||
|
||
![]() |
||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
|
СОВЕСТА Е ПРОДУКТ НА СВЕСТА, ПОТСВЕСТА НА СОВЕСТА, А СОНОТ НА ПОТСВЕСТА. ЗНАЧИ КРУГОТ ГО ЗАТВАРААТ ТОЧКИТЕ СВЕСТ И СОН - КОЛКУ ПОНИСКА СВЕСТ, ТОЛКУ ПОМИРЕН СОН.
КОЛКУ ПОМИРЕН СОН, ТОЛКУ ПОЧИСТА СОВЕСТ. КОЛКУ ПОЧИСТА СОВЕСТ, ТОЛКУ ПОМИРНА ПОТСВЕСТ. КОЛКУ ПОМИРНА ПОТСВЕСТ, ТОЛКУ ПОСЛОБОДНА ЛИЧНОСТ. НЕ ЗНАМ, ПАК СЕ ВРАЌАМ КАЈ ПЕШТЕРСКИТЕ ЛУЃЕ... |
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
![]() |
||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
|
E samo kolku si "Pismen" da znais!! Od kaj be ti gi iznesuvas ovie "Fakti"???? Koj ti kazal deka vo Serijatska drzava Letat glavata za Zagleduvanje kon Sprotivniot tugi pol??? More za samoto Delo -Razvrat- ne e Latanje na Glavata, a pak sega Ovoj Polupismenjak mesi(Efendija super go narece) iznesuvat Fetva za Gledanje... Letalo glavata.. ![]() P.s. Pred da pisuvas nesto,Ispitaj dobro dali e taka ili Prasaj nekoj Muslman koj ke ti kazet--Poso sega vaka Ispagas ne POLUPISME(kako sto te narece efendija) Tuku Skros NEPISMEN... ![]() ![]() Изменето од Halid ibn Velid - 21.Февруари.2008 во 14:20 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2526272829 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |