IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Народот кој ја ослободува жената
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Народот кој ја ослободува жената

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 53>
Автор
Порака
Pustinski-Lav Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:00
I zatoa vo opshtestvata kade moralot se uteruva so stap i sabja ima toj da bide zdrav za vek i vekovi. Koj ke se zagleda vo tugja zhena ili mazh - leta glavata na sred ploshtad, pred site gragjani, na zhivo, spored sherijatskiot zakon.

Pa da vidish ti kako site ke bidat moralni, ami kako! Barem javno.

Mesi taka ti pasova da kazes a,,,, a be ne so zabja ako nekoj mi ja zadira zenata so race dusata ce mu ja izvadam e taka da si znaesголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:01
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

I zatoa vo opshtestvata kade moralot se uteruva so stap i sabja ima toj da bide zdrav za vek i vekovi. Koj ke se zagleda vo tugja zhena ili mazh - leta glavata na sred ploshtad, pred site gragjani, na zhivo, spored sherijatskiot zakon.

Pa da vidish ti kako site ke bidat moralni, ami kako! Barem javno.

И затоа моралот во општествата каде што кучето има поголеми права од мажот бргу ќе цркне.

И затоа секој еден како овој наш ПОЛУПИСМЕН модератор кој изнесува произволни фетви за Исламот(ај корегирај се за летањето на главата)ќе остане брзо без спомен.Па да видиш ти како завршуваат НЕВЕРНИЦИТЕ.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
Quentin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:02
Originally posted by Pustinski-Lav Pustinski-Lav напиша:

I zatoa vo opshtestvata kade moralot se uteruva so stap i sabja ima toj
da bide zdrav za vek i vekovi. Koj ke se zagleda vo tugja zhena ili
mazh - leta glavata na sred ploshtad, pred site gragjani, na zhivo,
spored sherijatskiot zakon.

Pa da vidish ti kako site ke bidat moralni, ami kako! Barem javno.    Mesi taka ti pasova da kazes a,,,, a be ne so zabja ako nekoj mi ja zadira zenata so race dusata ce mu ja izvadam e taka da si znaesголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка 

Аферим, ашколсун...Прав арслан си...Така треба, додека минуваш по улица на тие што ќе ја гледаат жена ти кини им ги главите...

А може да ми кажеш дали им се исплати да гледаат во нејзин правец кога и онака од шамијата не можат ништо да видат?
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:02

Ајде една идеја- слободата е обратнопропорционална од свесноста. Колку повеќе човек е свесен, толку помалку е слободен, оти свесност значи совест, правила, морални кодекси, одговорност, а се одалечува од инстинктот, од природата.

Меѓутоа свесноста е нешто непроценливо, бидејќи се гради и создава, развива. Создавањето по дефиниција е божји елемент, божја даденост. Божја даденост е и природата на луѓето.

Жената си ја живее својата природа, но патиштата таа ги открива и создава.

А љубовта и’ била отсекогаш императив и водач, таа е нејзин архетип.   

Ајша, да, западната жена може да биде слободна.

Нејзиното тело ( како и машкото) е по списанија, реклами, и на сцена во театар - бидејќи е уметност. Ослободено е од идејата на срам- во природата и природното нема срам; а се’ што е природно, е божје.

Мажите ја гледаат бидејќи е убава и им се допаѓа. Чувството на страст и посакување е исто- природно.

Природата е отворена пред нас и за нас таква каква што е, не е контролирана и управувана. Тоа можеби ќе значи лудило, но можеби ќе значи и расцут. 

На нас е да и’ пристапиме како што сметаме дека треба. Така се калеми она што ни е блиско и вредно, вистинско.

Порака една: да не гледаме веќе реклами- за наше добро, оти ужасно се глупави во последно време:)

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:04
Ajde nazad na temata.... nekoj mozhe da bide sloboden samo ako mi se dade sloboda da izbira. Toa e SLOBODA.

Znachi sloboda za zhenata e koga ke i se dade pravo ta samata da si izbira kako ke se oblekuva, kako ke se shminka, dali ke se sminka, dali ke raboti, kolku ke raboti, sto ke raboti, dali ke ima deca, kolku ke im a deca i t.n. Toa se vika sloboda. Ostanuva do nea da si izbere kako ke si go zhivee svojot zhivot. Toa ne znachi avtomatski deka ke stane anarhija kako sto popovedaat pobornicite za diktirana sloboda.

Sekoja druga "sloboda" kade sto decidno se kazhuva kako mora zhenata da se oblekuva, kade mozhe i kade ne mozhe da se pojavuva, sto mozhe i sto ne mozhe da raboti, kade mozhe i kade ne mozhe da odi, kogo mozhe i kogo ne mozhe da vidi, so kogo moshe i so kogo ne mozhe da razgovara i t.n.- NE E NIKAKVA SLOBODA, ili mozhe da bide zemeno kako sloboda samo od onie koi si izmislile takva interpretacija za sloboda. I marksistite velea deka demokratija e diktatura na proletarijatot.

I tuka sekakvo nadmudruvanje e potpolno bezpolezno. Toa e kako marskist i kapitalist da diskutiraat sto e slobodna ekonomija.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:05

Mesi taka ti pasova da kazes a,,,, a be ne so zabja ako nekoj mi ja zadira zenata so race dusata ce mu ja izvadam e taka da si znaesголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Браво бе, лавовски машки коментар е ованамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:06
Кажи ми уште за ова Месенџер:дали жената во нејзината слобода иако е мажена може да си избира друг партнер,а мажот на сето тоа да си гледа рамнодушно?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:06
Originally posted by Pustinski-Lav

I zatoa vo opshtestvata kade moralot se uteruva so stap i sabja ima toj

Pa da vidish ti kako site ke bidat moralni, ami kako! Barem javno.    Mesi taka ti pasova da kazes a,,,, a be ne so zabja ako nekoj mi ja zadira zenata so race dusata ce mu ja izvadam e taka da si znaesголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка 

Аферим, ашколсун...Прав арслан си...Така треба, додека минуваш по улица на тие што ќе ја гледаат жена ти кини им ги главите...

А може да ми кажеш дали им се исплати да гледаат во нејзин правец кога и онака од шамијата не можат ништо да видат?

Ne kako tebe u disko da ja nosam i da gledam kako so drugi se svalerisuvaголема%20насмевкаголема%20насмевка

E nema da vidat sekako, a ti na toa da ne ljubomoris, sto kaj zenati sekoj moze da gleda sto saka i kolku saka.
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:08
Originally posted by Kali Kali напиша:

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">Ајде една идеја-
слободата е обратнопропорционална од свесноста. Колку повеќе човек е свесен,
толку помалку е слободен, оти свесност значи совест, правила, морални кодекси,
одговорност, а се одалечува од инстинктот, од природата. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK"><o:p> </o:p>Меѓутоа свесноста
е нешто непроценливо, бидејќи се гради и создава, развива. Создавањето по
дефиниција е божји елемент, божја даденост. Божја даденост е и природата на
луѓето. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">Жената си ја живее
својата природа, но патиштата таа ги открива и создава. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">А љубовта и’ била
отсекогаш императив и водач, таа е нејзин архетип. <span style=""> </span><span style=""> </span><o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK"><o:p></o:p>Ајша, да,
западната жена може да биде слободна. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">Нејзиното тело (
како и машкото) е по списанија, реклами, и на сцена во театар - бидејќи е
уметност. Ослободено е од идејата на срам- во природата и природното нема срам;
а се’ што е природно, е божје. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">Мажите ја гледаат
бидејќи е убава и им се допаѓа. Чувството на страст и посакување е исто-
природно. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">Природата е
отворена пред нас и за нас таква каква што е, не е контролирана и управувана. Тоа
можеби ќе значи лудило, но можеби ќе значи и расцут.  <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">На нас е да и’
пристапиме како што сметаме дека треба. Така се калеми она што ни е блиско и вредно, вистинско. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK"><o:p> </o:p>Порака една:
да не гледаме веќе реклами- за наше добро, оти ужасно се глупави во последно време:)<o:p></o:p></span>

Да Кали, идејата ти е одлична. Ако се срамиме од своето тело и истото го криеме, тогаш се срамиме и од Божјето дело, оти нели, Бог не создал такви какви што сме.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pustinski-Lav Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:09
Кажи ми уште за ова Месенџер:дали жената во нејзината слобода иако е мажена може да си избира друг партнер,а мажот на сето тоа да си гледа рамнодушно?

A be brat, koga go potvatilo toa sekako deka ce kaze taka, ne e epten zabegan da se negira sam sebesiголема%20насмевка

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:09
Originally posted by Kali Kali напиша:

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">Ајде една идеја-
слободата е обратнопропорционална од свесноста. Колку повеќе човек е свесен,
толку помалку е слободен, оти свесност значи совест, правила, морални кодекси,
одговорност, а се одалечува од инстинктот, од природата. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK"><o:p> </o:p>Меѓутоа свесноста
е нешто непроценливо, бидејќи се гради и создава, развива. Создавањето по
дефиниција е божји елемент, божја даденост. Божја даденост е и природата на
луѓето. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">Жената си ја живее
својата природа, но патиштата таа ги открива и создава. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">А љубовта и’ била
отсекогаш императив и водач, таа е нејзин архетип. <span style=""> </span><span style=""> </span><o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK"><o:p></o:p>Ајша, да,
западната жена може да биде слободна. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">Нејзиното тело (
како и машкото) е по списанија, реклами, и на сцена во театар - бидејќи е
уметност. Ослободено е од идејата на срам- во природата и природното нема срам;
а се’ што е природно, е божје. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">Мажите ја гледаат
бидејќи е убава и им се допаѓа. Чувството на страст и посакување е исто-
природно. <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">Природата е
отворена пред нас и за нас таква каква што е, не е контролирана и управувана. Тоа
можеби ќе значи лудило, но можеби ќе значи и расцут.  <o:p></o:p></span>

<p ="Msonormal"><span style="" lang="MK">На нас е да и’
пристапиме како што сметаме дека треба. Така се калеми она што ни е блиско и вредно, вистинско. <o:p></o:p></span>

Ubavo kazhano. I samo da dopolnam

ADAM I EVA BEA POTPOLNO GOLI VO RAJOT I NEMAA SRAM OD TELOTO I OD CHUVSTVATA. SRAMOT SE SOZDADE KOGA EDINSTVOTO GO PARCIJALIZIRAA, KOGA SE VIDOA KAKO DVE FRAGMENTIRANI RAZLICHNOSTI I KOGA BEA ISFRLENI OD RAJSKATA GRADINA.

VO RAJOT KE BIDETE POVTORNO GOLI ZAEDNO SI SITE ONIE KOI KE BIDAT SO VAS. VO PEKOLOT ISTO TAKA. ZALAZHUVAJTE SE SO OBLEKA DODEKA STE TUKA NA ZEMJATA.

Изменето од Messenger - 21.Февруари.2008 во 00:10
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:11

<div ="BBquote">Originally posted by Pustinski-LavI zatoa vo opshtestvata kade moralot se uteruva so stap i sabja ima toj

Pa da vidish ti kako site ke bidat moralni, ami kako! Barem javno.    Mesi
taka ti pasova da kazes a,,,, a be ne so zabja ako nekoj mi ja zadira
zenata so race dusata ce mu ja izvadam e taka da si znaesголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

А може да ми кажеш дали им се исплати да гледаат во нејзин правец кога и онака од шамијата не можат ништо да видат?   Ne kako tebe u disko da ja nosam i da gledam kako so drugi se svalerisuvaголема%20насмевкаголема%20насмевка E nema da vidat sekako, a ti na toa da ne ljubomoris, sto kaj zenati sekoj moze da gleda sto saka i kolku saka.

Леле бе луѓе колку знаете да ме насмеете Па и во диско и во улица, таа е моја. Нека ја гледаат и нека и се восхитуваат, тоа е комплимент дека имам убава жена до мене. А ако таа ми припаѓа со душа и со тело, верувај дека нема да се швалерисува со други. Јас не сум некој што може да ја врзе во кревет и да измота во шамии за да не излегува и за да не ја види никој. Но пак ќе кажам, светлосни години не делат...

Изменето од Quentin - 21.Февруари.2008 во 00:11
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:13
Originally posted by Quentin Quentin напиша:

<div ="BBquote">Originally posted by Pustinski-LavI zatoa vo opshtestvata kade moralot se uteruva so stap i sabja ima toj

Pa da vidish ti kako site ke bidat moralni, ami kako! Barem javno.    Mesi
taka ti pasova da kazes a,,,, a be ne so zabja ako nekoj mi ja zadira
zenata so race dusata ce mu ja izvadam e taka da si znaesголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

А може да ми кажеш дали им се исплати да гледаат во нејзин правец кога и онака од шамијата не можат ништо да видат?   Ne kako tebe u disko da ja nosam i da gledam kako so drugi se svalerisuvaголема%20насмевкаголема%20насмевка E nema da vidat sekako, a ti na toa da ne ljubomoris, sto kaj zenati sekoj moze da gleda sto saka i kolku saka.

Леле бе луѓе колку знаете да ме насмеете Па и во диско и во улица, таа е моја. Нека ја гледаат и нека и се восхитуваат, тоа е комплимент дека имам убава жена до мене. А ако таа ми припаѓа со душа и со тело, верувај дека нема да се швалерисува со други. Јас не сум некој што може да ја врзе во кревет и да измота во шамии за да не излегува и за да не ја види никој. Но пак ќе кажам, светлосни години не делат...

За светлосните години во право си!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 00:13

Кажи ми уште за ова Месенџер:дали жената во нејзината
слобода иако е мажена може да си избира друг партнер,а мажот на сето
тоа да си гледа рамнодушно?  A be brat, koga go potvatilo toa sekako deka ce kaze taka, ne e epten zabegan da se negira sam sebesiголема%20насмевка

А може и мудро да си молчи!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 53>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,430 секунди.