![]() |
|
Народот кој ја ослободува жената |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 53> |
Автор | ||
Pustinski-Lav ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
I zatoa vo opshtestvata kade moralot se uteruva so stap i sabja ima toj
da bide zdrav za vek i vekovi. Koj ke se zagleda vo tugja zhena ili
mazh - leta glavata na sred ploshtad, pred site gragjani, na zhivo,
spored sherijatskiot zakon.
Pa da vidish ti kako site ke bidat moralni, ami kako! Barem javno. ![]() Mesi taka ti pasova da kazes a,,,, a be ne so zabja ako nekoj mi ja zadira zenata so race dusata ce mu ja izvadam e taka da si znaes ![]() ![]() ![]() |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
И затоа моралот во општествата каде што кучето има поголеми права од мажот бргу ќе цркне. И затоа секој еден како овој наш ПОЛУПИСМЕН модератор кој изнесува произволни фетви за Исламот(ај корегирај се за летањето на главата)ќе остане брзо без спомен.Па да видиш ти како завршуваат НЕВЕРНИЦИТЕ. ![]() |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
Аферим, ашколсун...Прав арслан си...Така треба, додека минуваш по улица на тие што ќе ја гледаат жена ти кини им ги главите... ![]() ![]() ![]() А може да ми кажеш дали им се исплати да гледаат во нејзин правец кога и онака од шамијата не можат ништо да видат? ![]() |
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Ајде една идеја-
слободата е обратнопропорционална од свесноста. Колку повеќе човек е свесен,
толку помалку е слободен, оти свесност значи совест, правила, морални кодекси,
одговорност, а се одалечува од инстинктот, од природата.
Жената си ја живее
својата природа, но патиштата таа ги открива и создава. А љубовта и’ била
отсекогаш императив и водач, таа е нејзин архетип. Нејзиното тело (
како и машкото) е по списанија, реклами, и на сцена во театар - бидејќи е
уметност. Ослободено е од идејата на срам- во природата и природното нема срам;
а се’ што е природно, е божје. Мажите ја гледаат
бидејќи е убава и им се допаѓа. Чувството на страст и посакување е исто-
природно. Природата е
отворена пред нас и за нас таква каква што е, не е контролирана и управувана. Тоа
можеби ќе значи лудило, но можеби ќе значи и расцут. На нас е да и’
пристапиме како што сметаме дека треба. Така се калеми она што ни е блиско и вредно, вистинско.
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Ajde nazad na temata.... nekoj mozhe da bide sloboden samo ako mi se dade sloboda da izbira. Toa e SLOBODA.
Znachi sloboda za zhenata e koga ke i se dade pravo ta samata da si izbira kako ke se oblekuva, kako ke se shminka, dali ke se sminka, dali ke raboti, kolku ke raboti, sto ke raboti, dali ke ima deca, kolku ke im a deca i t.n. Toa se vika sloboda. Ostanuva do nea da si izbere kako ke si go zhivee svojot zhivot. Toa ne znachi avtomatski deka ke stane anarhija kako sto popovedaat pobornicite za diktirana sloboda. Sekoja druga "sloboda" kade sto decidno se kazhuva kako mora zhenata da se oblekuva, kade mozhe i kade ne mozhe da se pojavuva, sto mozhe i sto ne mozhe da raboti, kade mozhe i kade ne mozhe da odi, kogo mozhe i kogo ne mozhe da vidi, so kogo moshe i so kogo ne mozhe da razgovara i t.n.- NE E NIKAKVA SLOBODA, ili mozhe da bide zemeno kako sloboda samo od onie koi si izmislile takva interpretacija za sloboda. I marksistite velea deka demokratija e diktatura na proletarijatot. I tuka sekakvo nadmudruvanje e potpolno bezpolezno. Toa e kako marskist i kapitalist da diskutiraat sto e slobodna ekonomija. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
Браво бе, лавовски машки коментар е ова ![]() |
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
Кажи ми уште за ова Месенџер:дали жената во нејзината слобода иако е мажена може да си избира друг партнер,а мажот на сето тоа да си гледа рамнодушно?
|
||
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Originally posted by Pustinski-Lav
I zatoa vo opshtestvata kade moralot se uteruva so stap i sabja ima toj da bide zdrav za vek i vekovi. Koj ke se zagleda vo tugja zhena ili mazh - leta glavata na sred ploshtad, pred site gragjani, na zhivo, spored sherijatskiot zakon. Pa da vidish ti kako site ke bidat moralni, ami kako! Barem javno. ![]() ![]() ![]() ![]() Аферим, ашколсун...Прав арслан си...Така треба, додека минуваш по улица на тие што ќе ја гледаат жена ти кини им ги главите... ![]() ![]() ![]() А може да ми кажеш дали им се исплати да гледаат во нејзин правец кога и онака од шамијата не можат ништо да видат? ![]() Ne kako tebe u disko da ja nosam i da gledam kako so drugi se svalerisuva ![]() ![]() E nema da vidat sekako, a ti na toa da ne ljubomoris, sto kaj zenati sekoj moze da gleda sto saka i kolku saka. |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
![]() |
||
Quentin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
|
Да Кали, идејата ти е одлична. Ако се срамиме од своето тело и истото го криеме, тогаш се срамиме и од Божјето дело, оти нели, Бог не создал такви какви што сме. |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Кажи ми уште за ова Месенџер:дали жената во нејзината
слобода иако е мажена може да си избира друг партнер,а мажот на сето
тоа да си гледа рамнодушно?
A be brat, koga go potvatilo toa sekako deka ce kaze taka, ne e epten zabegan da se negira sam sebesi ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Ubavo kazhano. I samo da dopolnam ADAM I EVA BEA POTPOLNO GOLI VO RAJOT I NEMAA SRAM OD TELOTO I OD CHUVSTVATA. SRAMOT SE SOZDADE KOGA EDINSTVOTO GO PARCIJALIZIRAA, KOGA SE VIDOA KAKO DVE FRAGMENTIRANI RAZLICHNOSTI I KOGA BEA ISFRLENI OD RAJSKATA GRADINA. VO RAJOT KE BIDETE POVTORNO GOLI ZAEDNO SI SITE ONIE KOI KE BIDAT SO VAS. VO PEKOLOT ISTO TAKA. ZALAZHUVAJTE SE SO OBLEKA DODEKA STE TUKA NA ZEMJATA. ![]() Изменето од Messenger - 21.Февруари.2008 во 00:10 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
|
Леле бе луѓе колку знаете да ме насмеете ![]() ![]() Изменето од Quentin - 21.Февруари.2008 во 00:11 |
||
![]() |
||
|
За светлосните години во право си! ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
А може и мудро да си молчи! ![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |