IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Косово независно од 17 февруари
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Косово независно од 17 февруари

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 48>
Автор
Порака
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 12:56
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Eden FAKT moze da se zakluci od sevo ova..deka Kosovo nikogas nema da bide Drzava priznaena od ON, i kako sto nekoj pogore spomna, USA i EU go sozdadoa Kosovo za da ima kade da gi vratat site ilegalni Kosovari/Albanci od svoja teritorija,nazad na Kosovo.(izgleda na UK Germanija i Swiss zatvorite pocnaa da im se prepolnuvaat od Albanski kriminalci pa mora da gi deportiraat nekade)

Welcome in the ghetto!~!

P.S a mozebi i ustavnoto ime ke im bide internacionalno priznaeno kako "The ghetto of Kosova"среќа
gi zaboravivte Francija,Belgija ,Italija..................................................................i tamo zatrorite se prepolniплазење
samo sega imaat edeno prasanje:kako ke se prikazuvaat koga ke bidat apseni ,kosovari ili jugosloveniзбунетост
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 13:10

Originally posted by sensei sensei напиша:

Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Eden FAKT moze da se zakluci od sevo ova..deka Kosovo nikogas nema da bide Drzava priznaena od ON, i kako sto nekoj pogore spomna, USA i EU go sozdadoa Kosovo za da ima kade da gi vratat site ilegalni Kosovari/Albanci od svoja teritorija,nazad na Kosovo.(izgleda na UK Germanija i Swiss zatvorite pocnaa da im se prepolnuvaat od Albanski kriminalci pa mora da gi deportiraat nekade)  Welcome in the ghetto!~! P.S a mozebi i ustavnoto ime ke im bide internacionalno priznaeno kako "The ghetto of Kosova"среќа

smileys_novi/1.gif" align="absmiddle" alt="среќа[/IMG]
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

Изменето од moira - 18.Февруари.2008 во 14:05
Кон врв
AlbanianGirl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Февруари.2008
Локација: Cuba
Поени: 495
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 13:45
хеј, а може да знам,... кој е изворот на ова омраза што ја чувствувате спрема албанците,,,Најискрено сакам да знам,,,

П.с ...а и ве молам воздржете се од навредливи коментари,,,,по што многу ми се прости,,,примитивни,,,и едноставно не можам да ги читам...
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 13:47
Mila, dokolku navistina go mislis ova sto go napisa za komentarite togas preskokni gi.........ima i drugi temi koi mozes da gi citas i sekako da komentiras

Изменето од moira - 18.Февруари.2008 во 13:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 13:56
Originally posted by moira moira напиша:

Mila, dokolku navistina go mislis ova sto go napisa za komentarite togas preskokni gi.........ima i drugi temi koi mozes da gi citas i sekako da komentiras

па добро тогаш...доколку вас не ви пречи да имате секакви...баналности,,во форумот,,,тогаш се е ОК!!!

мислев дека во речникот на цивилизираните луѓе,,,не се наоѓаат такви зборови,,,што ги сретнав тука,,но добро,,,еве уште нешто научив...
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 14:02
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

хеј, а може да знам,... кој е изворот на ова омраза што ја чувствувате спрема албанците,,,Најискрено сакам да знам,,,

П.с ...а и ве молам воздржете се од навредливи коментари,,,,по што многу ми се прости,,,примитивни,,,и едноставно не можам да ги читам...

I mene mi se prosti i primitivni onie vasi sonarodnici koi vo plevnite namesto seno cuvaat minofrlaci granati i drugi vidovi oruzje, ama moram da gi podnesuvam.I da gledam razni cirkuzi kade nekoi maalski serifi kako onoj od Aracinovo proglasuvaat samostojni administracii,teritorii...
 I da slusam istreli od pistoli i puski vo civilizirano gradsko opstestvo, kako sto se slucuvase vcera vo Skopje.Da ne pukaat vo London taka koga slavat so pistoli i puski??????

I mene mi e maka sekoj den da slusam izjavi kako onie od tipot na Ermira Mehmeti, kolku ste bile zagrozeni i ugneteni, koga i sam znam,a i moite oci mi kazuvaat deka ne e taka, pominuvajki niz Tetovo i okolinata pa i Gostivar, i gledajki gi vilite ala Swiss,albanskite znaminja nasekade zakaceni a ni edno Makedonsko(suri i za drzavni praznici).

Mi preci koga se narekuvate samo Albanci, a ne Makedonski Albanci, ili vo najdobar slucaj Albano-Makedonci.

Mi preci koga tvoite sonarodnici me narekuvat SlavoMakedonec, koga jas sum Makedonski Vlav(potenciram Makedonski),a toa ne me pravi pomalku Makedonec od nekoj Makedonec so Slovensko poteklo!Dali ti kako pretstavnik na Albanskoto malcinstvo vo Makedonija mozes da se smetas i nareces MAKEDONKA????????????

Kako sto gledas i dvajcata pripagjame na malcinstvata vo Makedonija, ama mojata percepcija za Makedonija koja e moja tatkovina i ja sakam od se srce, ne soodestvuva so tvojata percepcija, vo sprotivno nema da ja turkavte Makedonija nazad vo bezdna namesto da ja turkate da odi napred!
 Ete toa ti e korenot na nedoverbata i omrazata, koja e reflektirana od vasa strana.
 Vo Makedonija ima i drugi narodi i malcinstva osven Albanskoto, pa gi nema sekoj den na vesti da izigruvaat zrtvi, da baraat razni prava,da se pravat ugnetuvani, i najvazno da se zakanuvaat i skladiraat oruzje vo nivnite kukji! Da se ubivaat na gradskite ulici poradi krvni odmazdi...i da SEAT NESTABILNOST i da ucenuvaat,kocejki go progresot na Makedonija!!!!!!

Znaes zosto? Bidejki ja odminale taa faza, i najverojatno se na nivo na POVISOK KULTUROLOSKI NAPREDOK!
  I Turcite i Vlasite, i Romite, i Srbite, i Egipjanite....

Ne se Albancite centar na svetot pa se vo Makedonija treba da se vrti okolu niv, i nivnite prava...ni politikata, ni ekonomijata , ni reformite..ama za zal vie se postavuvate taka.
 Ke povtoram neste centar na slucuvanjata vo Makedonija, i mislam Makedonskata javnost vi dava premnogu znacenje za edno malcinstvo od 22 posto(neznam ni tie 22% kolku se merodavni)

Изменето од Neonic - 18.Февруари.2008 во 14:07
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 14:23
a sto e so pravata na makedoncite vo albanija?vo red li e da se izigruva demokrat , da se baraat site prava od drzavata a da ne se odnesuvas vo soglasnost so zakonite na istata drzava ? ova ne se odnesuva licno do doticnata gospodjica ... ova se odnesuva do site.... bez razlika na nacionalnata pripadnost ... vo sekoj slucaj , ovaa drzava e na narodot , ne e privatna svoina .....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 14:27
bi sakal da nekoj mi objasni , od kade i zosto tolkava radost i sreca poradi samoproglasuvanjeto na nezavisnost na kosovo ,  a nikakva zagrizenost kaj istite tie ludje poradi problemot so imeto na drzavata vo koja ziveat .... zosto nikoj ne mi objasni deka stravot od golema albanija kaj makedoncite e neopravdan .....
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 14:29
Ве молам не поставувајте такви ''банални'' и ''примитивни'' прашања '', бидете '' цивилизирани'' !!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 14:30

ne se raboti tuka za omraza .... ne .. se raboti za strav za svojata drzava ... procitaj te molam vo pogore napisanoto pa potoa sakm , dokolku mozes , sekako , da mi objasnis i razubedis deka stravot e neosnovan ... ti blagodaram
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 14:57

А кој е изворот на омразата што ја чувствувате спрема македонците????
Колку што знам ние не почнавме први да напаѓаме и да убиваме невини луѓе, туку вие го почнавте тоа...
Работата ја направивте како да сме отварале ние тука логори..на сопствениот јазик ви беше дозволено да зборите..
А се ви беше дозволено и пред 2001 година.....
Само ајд кога постојат луѓе како Амети тоа ти е..
Вас се ви беше во ред во Македонија, да не ви беше подобра Србија каде што Ранковиќ ве чистеше еден по еден или Шешељ или Аркан???

Затоа седете си мирни..

Вие уште не сте осетиле болка да видите што е...прашајте го македончето....
Протерување 1 милион од Грција во граѓанската војна, палење цивили македонски со напалм(од британски и американски авиони) турците на колец не набиваа а наши револуционери и на вас ви ги бранеа домовите(на цело невино население)...
Не им даваат и ден денеска на македонците во Егејска Македонија да зборуваме на сопствен мајчин јазик..
За бугарите да не збориме..
За србите..
А за вас па да не збориме што правеше вашата дивизија Скендербег во втората светска војна и онаа Бали комбтар...
баба ми е од Западна Македонија, ми има кажувано што правеле тие гадовите...
Еве додуша сакаше одговор па јас да ти одговорам.....а можеби и сега ќе превземат казнени мерки против мене за ова што ти го кажав, можеби не но

Who gives a sh*t .

Еве вака краток и јасен одговор......
Сега јасно ли ти е?
П.С.
Нека ти текне пред војната кога беше Косовскиот конфликт која држава ги прими косовските бегалци што седеа во картонски куќи на граница......
И после 2 години пак ни објавивте војна.....
Требаше да ја затворат границата...и никого да не примат...

Изменето од Vladimir88 - 18.Февруари.2008 во 14:57
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 14:58
vakov odgovor ne e vo red ... tokmu takov i ocekuvase momiceto za da mozi da kazi deka za se sto pravat i ce napravat imaat potpolno pravo ... gresis ...
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 15:05

хеј,а може да знам......кој е изворот на ова омраза што ја чувствувате спрема албанците,,,Најискрено сакам да знам,,,

Вистината е вашиот национал- шовинизам и големите апетити за мала- пардон ГОЛЕМА албанија, ништо повеќе, ништо помалку.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlbanianGirl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 15:06
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

bi sakal da nekoj mi objasni , od kade i zosto tolkava radost i sreca poradi samoproglasuvanjeto na nezavisnost na kosovo , a nikakva zagrizenost kaj istite tie ludje poradi problemot so imeto na drzavata vo koja ziveat .... zosto nikoj ne mi objasni deka stravot od golema albanija kaj makedoncite e neopravdan .....

...знаете што е причината на радоста за Косово,,,па ако имате научено нешто на Историја,,тогаш би требало да знаете дека Албанците биле единство,,,но ете ,,се случи тоа што се случи,,,и тие се поделија,,,но тоа не значи дека пошто живееме во различни држави не сме сите исти Албанци,,,и затоа сме среќни што заврши теророт што ја имаат доживеано Албанците од страна на Милошевиќ...

,,и сега ,,за жал историјата не подели на 3 различни страни,,и сега веке се имаат создадено 3 Различни Реалности,,,и да се размислува за обединуванје на овие три различни реалнсоти,,,е многу глупаво,,,,па затоа се потрудиме да се интегрираме во нашите родни земји,,без притоа да дозволуваме некакви дискриминации,,,и така,,,полека да ја остваруваме нашата заедничка цел... да бидеме дел од Европа,,,и Нато,,

..а што се однесува до Неоник,,,зарем мислиш дека постои човек ,,кој би ја ставил неговиот живот во коцканје,,,заради кејф,,,имајки ги сите добрини,,,он да се решава за смртта????

...можеби вие не знаете како се одвивале работите во Македонија,,,но прашувајте се ,,,што се случи во Гостивар,,само затоа што поставија знаме!!!!

но секако ,,тоа не е вина на народот,,,туку на оние кои ги држаат клучевите на политиката во раце,,,

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 48>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.