IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Деца
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Деца

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 263>
Автор
Порака
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 11:41
Моментално ја читам книгата “Јади, моли се и уживај“.
И сега, една реченица ми западна в очи, не дека 100% се согласувам, ама за миг ме натера да подзастанам и да размислам за истаат.
Вели (парафразирам):

“Кога ќе одлучиш да имаш дете, тоа е исто како да решиш да си направиш тетоважа на лицето“

Што мислите за ова?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 11:50
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Моментално ја читам книгата “Јади, моли се и уживај“.
И сега, една реченица ми западна в очи, не дека 100% се согласувам, ама за миг ме натера да подзастанам и да размислам за истаат.
Вели (парафразирам):

“Кога ќе одлучиш да имаш дете, тоа е исто како да решиш да си направиш тетоважа на лицето“

Што мислите за ова?

togash liceto bi bil najdobriot del od tvoeto teloсреќа

Изменето од ZeZnAtA - 18.Февруари.2008 во 11:51
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 12:03
Така е г-ѓице Зезната...аплауз
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2008 во 23:41
Кога ќе ставиш тетоважа на лице таа останува таму засекогаш и нема шанса да се отстарни.Засекогаш ќе ја носиш на себе. Доколку тоа се случи остануваат тешки последици и лузни.
Тоа важи и кога ќе решиш родител да станеш, просто се жигосуваш и нема враќање назад.
Можеби секој човек може да има деца, но дали има право да создава живот и да го упропастува?
Тешко прашање.Само знам дека не секој родител е добар родител.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2008 во 01:21
.. ПОВЕЌЕТО ОД ДЕЦАТА ВО ИДНИНА ЌЕ СЕ РАЃААТ КАКО НУС-ПРОИЗВОД ОД ЉУБОВНИТЕ ИГРИ ПОМЕЃУ ДВАТА ПОЛА...ЗА ЖАЛ!!!
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2008 во 10:48
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Кога ќе ставиш тетоважа на лице таа останува таму засекогаш и нема шанса да се отстарни.Засекогаш ќе ја носиш на себе. Доколку тоа се случи остануваат тешки последици и лузни.
Тоа важи и кога ќе решиш родител да станеш, просто се жигосуваш и нема враќање назад.
Можеби секој човек може да има деца, но дали има право да создава живот и да го упропастува?
Тешко прашање.Само знам дека не секој родител е добар родител.

Мислам дека авторката под “тетоважа“ мислела не на тешки последици и лузни, туку на одговорноста на родителствувањето. Што значи-нема враќање назад, нема пу-пу не важи....Детето не смее да биде нечија последица и лузна, последица од игра на неранимајковци, несмее да биде само семе од непознат дрка..пардон донатор инјектирано во матката на една кариеристка која решила да има дете без маж зашто е “слободна“ , нарушувајќи ги природните закони...

Не дека детето те “жигосува“-но едноставно тоа е тука и од тебе се бара да бидеш одговорен и добар родител.

И затоа, никој нема право да создава живот и да го упропастува...

Кога еднаш ќе ја ставиш тетоважата (како што вели Зезната, која тој дел од лицето ќе го направи најубав)-стапува на сцена одговорноста.

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2008 во 11:26
Ne znam kolku e ova in - topic , ama i ja znam da praam mali deca
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2008 во 16:40
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

pravenjeto e edna stvar... no gledanjeto sosema druga
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 10:25
Ama ja ne sum educiran do tolku, ja sum so nepotpolno sredno
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Февруари.2008 во 23:02
-------------------------------------------------------------------------
Takva odluka ne se nosi sama...
...se stava ednash ...za cel zivot...
....taa e simbol na golema zelba...
... znaci obvrska...ama i ubavina...
.... pokazuva pred svetot...kakov si...kolku si uspeal vo zivotot...
... so shto  se gordeesh...
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 12:50
среќасреќа
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 12:54
среќаголемо%20гушкањесреќа
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Февруари.2008 во 12:59
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

сепак станува збор за деца
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Февруари.2008 во 10:25
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 263>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,298 секунди.