IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Косово независно од 17 февруари
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Косово независно од 17 февруари

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 48>
Автор
Порака
MAKEDON-FILIP Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Декември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 731
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:22
Originally posted by AlbanianGirl AlbanianGirl напиша:

Originally posted by moira moira напиша:

Zosto ova "nasata" Makedonija e vo navodnici?!!!

....izvinete,,,mozhebi gresham,,no napishav taka,,bidejki,,,imam pretcuvstvo,,kako da ne sakate da ja spodelite so nikogo,,,a sto se odnesuva do mene,,,makedonija,,sekogash ke bide moja zemja,,,moe rodno mesto,,i da ja vidam na najdobar pat ,,,e moja zelba...

Родното место ти е некаде кај Казакстан , не мешај баби и жаби.

И нема да може да ја делите веке е делена.

Изменето од MAKEDON-FILIP - 18.Февруари.2008 во 00:27
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:25

Originally posted by moira moira напиша:

Zosto ova "nasata" Makedonija e vo navodnici?!!!

....izvinete,,,mozhebi gresham,,no napishav taka,,bidejki,,,imam pretcuvstvo,,kako da ne sakate da ja spodelite so nikogo,,,a sto se odnesuva do mene,,,makedonija,,sekogash ke bide moja zemja,,,moe rodno mesto,,i da ja vidam na najdobar pat ,,,e moja zelba...

SO TIE PREDCUVSTVA VEKE PRESTANETE I MESTO PREDCUVSTVA IMAJTE CUVSTVA ZA OVAA DRZAVA.
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:27
da BRAVO ZA ZAPADOT I AMERIKA,TAKA SE PRINAVA DRZAVA A STO E SO makedonija KOJ USLOVI GI ISPOLNUVA KOSOVO A MAKEDONIJA NE----------20 GODINI SE BORI ZA DA JA PIZNAAT
VAKA DA LOBIRAA ALBANCIVE OD MAKEDONIJA ZA DA NE PRIZNAAT NAS NAMESTO DA PLACE I DA KUKAAT KAKO IM SE ZAGROZENI I USKRATENI NIVNITE PRAVA.AMA IZGLEDA ISTO NEPLACAT MAKEDONCITE I ALBANCITE.....
KOJ PREDUSLOV GO ISPOLNI KOSOVO POVEKE OD MAKEDONIJA TOA E PRASANJETO DO VAS KOJ TOLKU MNOGU SE IZRADUVAVTE ZA KOSOVO,A ZIVEETE VO NEPRIZNAENA MAKEDONIJA KAKO STO IZLEGOVTE DENES IZLEZETE ISTO TAKA I ZA DA JA PRIZNAAT VASATA MATICNA ZEMJA VO KOJA STE RODDENI VO KOJA ZIVEETE ZAEDNO SO SITE NAS OSTANATI NEALBANCI
Кон врв
thedutchmeisje Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Февруари.2008
Локација: Netherlands
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај thedutchmeisje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:30
iako ne sum bas vo tek so nastanive na balkanot...sepak...mozebi ke bidam pogresno razbrana...ama nezavisnosta na kosovo e edna golema pogresna odluka...stravuvam deka mozebi ova ke ne donese do golem problem...mislam deka ona sto i pripaga na srbija treba da ostane nejzino!a i ne ja razbiram rabotata so veenje albanski znaminja na kosovo i kaj nas...zatoa sto albanija e edna drzava a makedonija ili kosovo druga...i mislam deka treba najstrogo da se zabrani veenje na drugi znaminja...ako nekoj se cuvstvuva kako del od albanija treba tamu da si odi...zatoa sto iako se toa albanci tie ziveele cel zivot vo makedonija i nivnata nacionalnost e makedonska(albanska)...i ako ne se cuvstvuvaat kako del od makedonija treba da odat tamu kade ke se cuvsvuvaat kako del od taa drzava!!!ali sepak ova e mojot stav za siuacijava...i ne mozam da sfatam kako do vcera ziveevme vo edna drzava (jugoslavija) i site bevme slozni...a sega odednas sekoj so sekogo se mrazi i sekoj ima potreba za nekakvi si prava...ama toa e...da se nadevame deka naskoro ke ziveeme vo mir...
GOSPODE PROSTI IM NA ONIE KOI GRESAT!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:33
Originally posted by thedutchmeisje thedutchmeisje напиша:

iako ne sum bas vo tek so nastanive na balkanot...sepak...mozebi ke bidam pogresno razbrana...ama nezavisnosta na kosovo e edna golema pogresna odluka...stravuvam deka mozebi ova ke ne donese do golem problem...mislam deka ona sto i pripaga na srbija treba da ostane nejzino!a i ne ja razbiram rabotata so veenje albanski znaminja na kosovo i kaj nas...zatoa sto albanija e edna drzava a makedonija ili kosovo druga...i mislam deka treba najstrogo da se zabrani veenje na drugi znaminja...ako nekoj se cuvstvuva kako del od albanija treba tamu da si odi...zatoa sto iako se toa albanci tie ziveele cel zivot vo makedonija i nivnata nacionalnost e makedonska(albanska)...i ako ne se cuvstvuvaat kako del od makedonija treba da odat tamu kade ke se cuvsvuvaat kako del od taa drzava!!!ali sepak ova e mojot stav za siuacijava...i ne mozam da sfatam kako do vcera ziveevme vo edna drzava (jugoslavija) i site bevme slozni...a sega odednas sekoj so sekogo se mrazi i sekoj ima potreba za nekakvi si prava...ama toa e...da se nadevame deka naskoro ke ziveeme vo mir...

DALI NEKADE GO STAVIJA I MAKEDONSKOTO ZNAME ZA NEKOJ PRAZNIK OSVEN ALBANSKOTO?
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:36
Originally posted by *moon* *moon* напиша:

da BRAVO ZA ZAPADOT I AMERIKA,TAKA SE PRINAVA DRZAVA A STO E SO makedonija KOJ USLOVI GI ISPOLNUVA KOSOVO A MAKEDONIJA NE----------20 GODINI SE BORI ZA DA JA PIZNAAT
VAKA DA LOBIRAA ALBANCIVE OD MAKEDONIJA ZA DA NE PRIZNAAT NAS NAMESTO DA PLACE I DA KUKAAT KAKO IM SE ZAGROZENI I USKRATENI NIVNITE PRAVA.AMA IZGLEDA ISTO NEPLACAT MAKEDONCITE I ALBANCITE.....
KOJ PREDUSLOV GO ISPOLNI KOSOVO POVEKE OD MAKEDONIJA TOA E PRASANJETO DO VAS KOJ TOLKU MNOGU SE IZRADUVAVTE ZA KOSOVO,A ZIVEETE VO NEPRIZNAENA MAKEDONIJA KAKO STO IZLEGOVTE DENES IZLEZETE ISTO TAKA I ZA DA JA PRIZNAAT VASATA MATICNA ZEMJA VO KOJA STE RODDENI VO KOJA ZIVEETE ZAEDNO SO SITE NAS OSTANATI NEALBANCI

Dali ti znaes deka ako Makedonskite Albanci, ne ja isceniraa 2001 nie ke vlezevme vo NATO zaedno so Slovenija, a isto i za EU , vo grupa so Bugarija i Romanija?
  Makedonija go potpisa dogovorot za stabilizacija i asocijacija so EU uste vo 1998.10 godini bea poveke od dovolni da se napravat baranite reformi, da ne bese 2001,koja bese kobna za razvojot na Makedonija, i koja donese stagnacija od barem 10 godini..

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:38
Не ми е јасно што народ ке живее таму кога косоварите се декларираат како Албанци или Срби кога косовска националност не постои.
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај thedutchmeisje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:39
da se nadevame...samo ne zaboravaj deka "nepravata" koi vike gi imavte ne dovedoa no ovaa situacija!!!ne znam sto ni falese kako drzava pred konfliktot koj go zapocnavte...nisto ne smeni...samo tenzijata se kacuva se poveke i poveke i predizvikavte omraza koja veruvaj mi deka eden den ke pukne!!!i ako tolku mn sakate da ja vidite makedonija napred naprevete nesto za toa...a ne na sekoj mozen nacin gledate da ja spoite so albanija!vie ste makedonci i odnesucajte se taka!Makedonija ima edno zname,edna jazik,edna relligija,edna himna,eden grb,pocituvjate go toa!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MAKEDON-FILIP Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:40
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Dali ti znaes deka ako Makedonskite Albanci, ne ja isceniraa 2001 nie ke vlezevme vo NATO zaedno so Slovenija, a isto i za EU , vo grupa so Bugarija i Romanija?  Makedonija go potpisa dogovorot za stabilizacija i asocijacija so EU uste vo 1998.10 godini bea poveke od dovolni da se napravat baranite reformi, da ne bese 2001,koja bese kobna za razvojot na Makedonija, i koja donese stagnacija od barem 10 godini..

Така ти е тоа кога си имаш проблем со еден вид на крлеж кој многу тешко се чисти ама ке му дојде крајот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:40
ZATOA STO BEVME GOSTOPRIMLIVI GI PRIBRAVME TUKA KAKO BEGALCI A NI VRATIJA SO TERORIZAM EPAA KADE PRAVDATA....JA IMA LI.....NE NI TREBA NI NATO NI EVROPA SI JA SAKAME MAKEDONIJA KAKVA I DA E SAMO NAS AI CELA DA E ....SEGA DA
NE
BIDE DEKA IMA KKOSOVO I OVDE ILI NEKAKOV DELLLLL
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај thedutchmeisje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:46
ne...izgleda deka ova vleguvanje vo eu ni donese samo plus problemi!!!a prasajte go zapadov kolku sme dobrodojdeni???ne sakaat ni da cujat...zatoa sto spored niv nie gi maltretirame albancite i ne im davame nikakvi prava!!!neka mi kaze nekoj dali vo nekoja dr draza se tretirani makedoncite kako sto nie gi tretirame albancite...ili dali uopste nekoja nacionalnost vo svetov e tretirana vaka kako albanskata kaj nas???
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:48

ne...izgleda deka ova vleguvanje vo eu ni donese samo plus problemi!!!a prasajte go zapadov kolku sme dobrodojdeni???ne sakaat ni da cujat...zatoa sto spored niv nie gi maltretirame albancite i ne im davame nikakvi prava!!!neka mi kaze nekoj dali vo nekoja dr draza se tretirani makedoncite kako sto nie gi tretirame albancite...ili dali uopste nekoja nacionalnost vo svetov e tretirana vaka kako albanskata kaj nas???
е тоа ти се вика преку леб погача
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај thedutchmeisje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:48

uffff,,,a zoshto mi se cini deka nesto "nekoj" ne e raspolozhen,,, ..a i ve molam,,,nemojte da se dvoumite vo politickite kapaciteti na albanskite lideri vo kosovo,,,posto sigurna sum deka mnooogu mnoguuuu podobro ke znaat da menaxhiraat so kosovo,,,otkolku liderite na makedonija,,,koja sto sakam,,i mnogu posakuvam da ja vidam napred,,,no sto mozham ,,,mozhebi tolku im e kapacitetot,,,a za kosovo,,,mislam deka mnogu pobrzo ke se integrira vo evro-atlanskite strukturi..otkolku "nasata" makedonija.

da se nadevame...samo ne zaboravaj deka "nepravata" koi vike gi imavte ne dovedoa no ovaa situacija!!!ne znam sto ni falese kako drzava pred konfliktot koj go zapocnavte...nisto ne smeni...samo tenzijata se kacuva se poveke i poveke i predizvikavte omraza koja veruvaj mi deka eden den ke pukne!!!i ako tolku mn sakate da ja vidite makedonija napred naprevete nesto za toa...a ne na sekoj mozen nacin gledate da ja spoite so albanija!vie ste makedonci i odnesucajte se taka!Makedonija ima edno zname,edna jazik,edna relligija,edna himna,eden grb,pocituvjate go toa!!!
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај thedutchmeisje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 00:50

DALI NEKADE GO STAVIJA I MAKEDONSKOTO ZNAME ZA NEKOJ PRAZNIK OSVEN ALBANSKOTO?

ne...izgleda deka ova vleguvanje vo eu ni donese samo plus problemi!!!a prasajte go zapadov kolku sme dobrodojdeni???ne sakaat ni da cujat...zatoa sto spored niv nie gi maltretirame albancite i ne im davame nikakvi prava!!!neka mi kaze nekoj dali vo nekoja dr drzava se tretirani makedoncite kako sto nie gi tretirame albancite...ili dali uopste nekoja nacionalnost vo svetov e tretirana vaka kako albanskata kaj nas???

Изменето од thedutchmeisje - 18.Февруари.2008 во 00:50
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 48>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.