IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - што се случува со фото идивиди?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

што се случува со фото идивиди?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 20>
Автор
Порака
mdeni Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2007
Статус: Офлајн
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 17:31
Originally posted by Vojkan Vojkan напиша:

Хмммм.замисленост
1. На ти го- дај ми го систем верувам дека постои и на други сајтови. Не сум поборник за такво нешто, но тоа тешко ќе се спречи.
2. Како може да се стави филтер за квалитетни фотки? Ај некој нека ми каже.
3. Кој треба да пишува опширни коментари кои ќе имаат

1. Како што можеш да ставаш една слика дневно, треба и да можеш да ставиш една петка дневно, или вкупно девет поени дневно (или неделно): една петка ИЛИ петка и четворка ИЛИ две четворки ИЛИ три тројки... итн. Значи да се ограничи бодувањето, па ти стави петка ама утре ке немаш да ставаш на сите петки. Девет поени се доволно за три дена според мене. Решено.
2. Филтер за квалитетни фотки се вика модератор. А под квалитетни спаѓаат сите фотки што немаат лушпи (корки) од мандарина во нив и такви глупости. Одма се забележува што е глпост а што не е. Решено.
3. Сите треба да оставаат мислења, само треба да се ограничи мислењето на повеќе од десет зборови (да неможе да е помало од десет зборови ИЛИ да е поголемо од 50 букви, не броејќи празни места, знаци и бројки). Веднаш ќе се примети разлика. Решено.

Изменето од mdeni - 17.Февруари.2008 во 17:33
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 17:37
Originally posted by сашо сашо напиша:

Vo potpolnost se soglasuvam Janus. Ne baram opravduvanje za
napushtanjeto na sajtot. Barav mozebi pricina da ostanam. Vo moe ime i
vo ime na nekolku znacajni luge koi svativ deka se na ista banova
dolzina. Tokmu poradi ova shto go velis.

Originally posted by Janus Janus напиша:

Tehnicki moze da se smeni sajtot, ama toa e irelevantno. Relevantna e regenerirackata komuna na foto entuzijasti, od koja potekna i nasata druzba, i nasata pasija kon fotografijata.
Ne bidete sebicni. prodolzete ponatamu, no ne plukajte po lulkata na koja ste se lulale kako mali.

smetam deka bi bilo licemerno i infantilno da mislam deka sajtot treba
da "me prati mene", ama (ova se odnesuva i na komentrarite pogore),
navistina mi e navreduvacki koga gledam na naslovna stranica (ne koj
ima kolku boda, ama na nivo na "koj kvalitet se ceni") mnoogu,
mnoogu taka da se izrazam-nekvalitet, a na 3-4 strana gledam fotografii
koi me raduvaat so svojata kreativnost i/ili estetika. ne se smetam
sebesi deka znam mnogu za fotografija i smetam deka moite fotografii se
poprilicno prosecni. ama dobivam vpecatok deka komunata na sajtot
vleguva vo eden "magicen krug" vo koj nema resursi za napredok....
krivo mi e toa da go gledam. toa mi e osnovniot motiv. ne samo za mene,
tuku i za lugeto koi mozebi ke si go upropastat talentot so
samozavaravanje deka se dobri-zatoa shto na se shto se pojavilo na
sajtot - dale 5ka i normalno-vo golem broj slucai dobile nazad....
(IMHO toa e terapija-i ne se poklopuva so moeto razbiranje za web
fotokomuna)

ne mi e namerata da bidam maliciozen ili da lobiram nekoj da go
napushti sajtot. Naprotiv. Idejata mi beshe da "kataliziram" mozebi nov
regeneriracki proces, ili da vidime dali ima kriticna masa da se odi
nivo ponatamu?

Problemot e sto svesno ili nesvesno se postavash vo uloga na sudija koj procenuva koj kade treba da se naogja na sajtot spored kvalitetot na negovite fotografii. Zoshto voopshto si nametnuvash takva uloga? I zoshto mora toa vrednuvanje da bide spored tvoite normi i sfakjanje na fotografskata umetnost? Sajtov e dizajniran da gi prifati mislenjata i ocenuvanjata na site chlenovi podednakvo i da dade nekakva sredna vrednost, a ne apsoluten kvalitet spored nekakavi precizni normi.

Apsolutno se slozhuvam so Janus deka ova e mesto na koe za prv pat se sobiraat makedonskite ljubiteli na fotografijata i pretstavuva nekakva gradinka ili osnovno uchilishte za niv. Zarem treba od takvite chlenovi da barame znaenje i iskustvo od nekakvo povisoko nivo, a da ne zboruvam za nihiliranje na egoto koe tokmu sega kaj niv e najmnogu izrazeno.

Isto taka potpolno se slozhuvam i so Angel koga veli deka vmesto da ja troshime nashata energija vo vakvi muabeti, podobro e da ja potroshime vo konkretna rabota komentirajki fotografii i ponuduvajki soveti koi mozhebi nekomu ke mu pomognat.

Antagoniziranjeto vo obid da se smenat nekoi raboti sto voglavno zavisat od psihologijata na lugjeto, spored moite iskustva do sega, ne vodi kon pozitivni rezultati. Definitivnoto razreshuvanje na lichnata frustracija poradi nadrasnuvanjeto na sajtov ili poradi nezadovolstvoto od bodiranjeto i rangiranjeto na fotografiite vodi samo preku napushtanje na chlenstvoto.

I vo toa nema nishto losho ili nerazbirlivo. Rabotata na krajot sekogash se sveduva na slobodniot lichen izbor. Sekogash ke ima nezadovolni chlenovi od edna ili druga prichina, bez obzir kako i da se modificira ovoj sajt.

P.S. Iako smetam deka antagoniziranjeto ne vodi kon pozitiven rezultat, ubeden sum deka dobronamerni konkretni predlozi, bez ultimatumi za napushtanje na chlenstvoto ako ne se prifatat, pretstavuvaat nuzhna potreba za neprekinato evoluiranje na ova nashe fotografsko katche.
Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 17:40
Дечки, тоа што Вие сега го пишувате за коментирањето и бодувањето, јас го пишував уште во 2006, ама никој не ме слушаше тогаш.
Сега и јас како и повеќето кои тогаш се ангажиравме за промени на сајтот и начинот на коментирање/бодување се ставив во мирување.

Еве линк до мојата визија, која патем остана само пост во една одамна подзаборавена тема
http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=5064&PN=1
Кон врв
Vojkan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Мај.2007
Локација: Macedonia
Поени: 387
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vojkan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 17:59
Боби, тоа го имам прочитано пред неколку месеци. Исто имаше дискусија за бодување и сл. Добро разработен систем си направил Си мислел на доста работи.
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 18:50
фото идивиди, колку што знам се припрема за тотално реновирање, а сето друго се случува во нас, сите овие дилеми, трилеми ....
исполнетост, празнини, тоа сето е во нас, треба само да се преточи во фотографии.
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:56
Na site nas ni e jasno deka najmnogu poeni imaat najaktivnite clenovi na foto.idividi, bez ogled na kvalitetot. I, sto ima tuka strasno? Tie odat napred, pa za par meseci, ke bidat mnogu ponapred so kvalitetot, pa ke pocne da im smeta deka nekoj so nekvalitetni fotki ima poveke poeni od niv... krugot si vrti. I nisto strasno nema tuka. Ako patite po toa da bidete na naslovna, ili pak da gi pobedite "decata" so poeni, zaboravete. Isto vi e i na bilo koj svetski sajt. na flickr nema "na ti go - daj mi go"? ili na photo net? Aj ve molam... Nego, se mi se cini deka vo prasanje e sindromot na makedonskiot nekvalitet. ke go napustite sajtov za nesto sto ke go trpite na bilo koj stranski sajt, ama tamu ke bide prifatlivo... kako da vi smeta da postirate i tamu i tuka... Sekako, nemam namera nikogo da ubeduvam da ostane ili da zamine. Samo imam namera da odbegnam bilo kakva mistifikacija na toj proces. bez bilo koj od nas foto.idividi ke si postoi i funkcionira, i ponatamu ke proizveduva takvi kako nas. Thumbs up for that!
Кон врв
coolio Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Февруари.2007
Локација: Macedonia
Поени: 129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај coolio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:32

Na site nas ni e jasno deka najmnogu poeni imaat najaktivnite clenovi na foto.idividi, bez ogled na kvalitetot. I, sto ima tuka strasno? Tie odat napred, pa za par meseci, ke bidat mnogu ponapred so kvalitetot, pa ke pocne da im smeta deka nekoj so nekvalitetni fotki ima poveke poeni od niv... krugot si vrti. I nisto strasno nema tuka. Ako patite po toa da bidete na naslovna, ili pak da gi pobedite "decata" so poeni, zaboravete. Isto vi e i na bilo koj svetski sajt. na flickr nema "na ti go - daj mi go"? ili na photo net? Aj ve molam... Nego, se mi se cini deka vo prasanje e sindromot na makedonskiot nekvalitet. ke go napustite sajtov za nesto sto ke go trpite na bilo koj stranski sajt, ama tamu ke bide prifatlivo... kako da vi smeta da postirate i tamu i tuka... Sekako, nemam namera nikogo da ubeduvam da ostane ili da zamine. Samo imam namera da odbegnam bilo kakva mistifikacija na toj proces. bez bilo koj od nas foto.idividi ke si postoi i funkcionira, i ponatamu ke proizveduva takvi kako nas. Thumbs up for that!

greska si deka ke opstojuva sajtot bez nekoi znacajni fotografi na sajtot, ne moze da prosperira sajtot so takvi fotki sto gi gledame ponekogas  t.e SEMEJNI FOTKI :))) mada ne deka imam nesto protiv ali ova ne e MY SPACE ili pak hi5 ,nitu pak privaten semeen foto album ...

ja smetam deka ako se otkazeme poveketo sajtot ke propadne ,kako i da e ipak niv nema da im e  gajle za  toa , sepak se raboti za nas .

a vo pravo si deka natigo-dajmigo ke ima kako i sekogas,no ne se soglasuvam so tebe deka gi ima i na photo.net ili na flickr, tamu ima nati-go dajmigo pomegu korisnici od ista grupa ,ili pak ista drzava toa se sajtovi vo svetski ramki , tamu se boris ti so svetot, a tuka e drugo ti - i makedonija :)

Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:35

potpolno se slozuvam so recisi celiot post so edna mala zabeleska... na drugite sajtovi ima nekvalitet, da, no ima fotografii koi se daleku podobri i od najkvalitetnite na idividi... zborot mi e, ako sakam da vidam fotografija koja sto ke me motivira da se usovrshuvam, t.e. fotka koja malku i ke me isfrustrira zosto ne mozam jas toa da go napravam, ke odam ili na deviant, ili na flickr ili na jpgmag, phot.net itn... ne na idividi...
zatoa rekov deka sajtov e so odreden limit, no toa e sosema legitimno i nema tuka sto premnogu da krevame revolucii... taka bilo, taka i ke bide...среќа
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:45
Malo pojasnuvanje: rekov deka bez sekoj od nas (poedincno) sajtot ke opstoi. Ne spomenav moznost site da go napustat, nitu pak toa bilo koga ke se sluci. A deka nema jaki fotki na idividi, ne se soglasuvam. deka procentualno ima polosi, ili po"semejni" fotki od flickr, isto taka ne se soglasuvam. A lokalno i globalno po kvantitet e nelogicno da se spomenuva. Znam deka site sakate brazilski futbal, ama priznajte kako vi e koga ke ja zgazime hrvatska, makar i vo kalisteto na gradski... Jasna vi e analogijata? :-)
Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:53
Јас во принцип се сложувам со тебе Јанус.
Нормално е дека фликр со самото тоа што е најголеми светски фото шеринг портал ќе има и процентуално поголем број на квалитетни но и толку голем број на неквалитетни фотографии за разлика од нашиов сајт
...размислувај глобално делувај локално....
Поздрав.
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 22:08
nikoj ne spomna procentualno pogolem broj na kvalitetni fotki... duri i mislam zatoa sto stranskite sajtovi se ogromni, procentot na nekoj prosek na kvalitet mozebi e tuka nekade... no ako sakate da se zalazuvate deka na idividi ima fotografii od vonseriski gabarit na svetsko nivo, be my guest, vase pravo e...намигнување

i da ne bidam pogresno sfaten, na idividi ima i vonseriski fotografii, no tie se tolku retki sto se slucuvaat recisi od godina vo godina... barem spored mene...
Кон врв
Glecin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 23:17
Eve sum povtorno,

odlichno shto diskusijata se dvizhi i ponatamu,
odlichno shto golem broj ovde realni fotografi so odlichno estetsko chuvstvo reshija da progovorat za sebe i za svoite problemi.
Imeno temata e za nash*te problemi...na lugjeto shto ja sakaat fotografijata i sakaat rabotite da gi vlechat napred. I zabeleshkata na Saso ( kompletno ja razbiram ) e legitimna...faktichki lugjeto koi ovde go troshat svoeto vreme odednash se nemokjni da proizvedat povekje kvalitet od onoj pred 2 god. na istiot sajt, a istite proizvele kvalitet blagodarejki od rabotata na istiot sajt, i ovaa posledna kontroverza e razlogot zoshto voopshto se diskutira vo ovaa nasoka...ako ne go sakavme sajtov nemashe da diskutirame vaka . Huh ova beshe malku teshko za objasnuvanje...)...!
TUKA E PROBLEMOT i barame uslovi za da mozheme i ponatamu sajtot da go turkame napred , da se razviva , i site zaedno da prodolzhime napred. Jas ja pochuvstvuvav tezhinata na ovaa dimenzija i vidov deka PRVO sajtot/web portalot mora da se deklarira dali misli da ovozmozhuva vakov razvoj ili ne i VTORO ako DA da ni ovozmozhi pokvalitetno prikazhuvanje na fotografiite i da ni dozvoli da mu pomogneme vo moderiranje na istiot i TRETO da se smeni sistemot na boduvanje i komentari zatoa shto e EVIDENTNO deka go usporuva ponatamoshniot razvoj.
MOE LICHNO UVERVANJE BESHE DEKA BEZ OVIE CHEKORI SAJTOT KJE TAPKA NA EDNO NIVO KOE NEMA DA MOZHE DA ODGOVORI ADEKVATNO NA RAZVOJOT NA DIGITALNATA FOTOGRAFIJA I NEODMINLIVO KJE ZGASNE, MISLAM DEKA SO VAKOV DRAMATICHEN POTEG KAKO POVLEKUVANJE NA MOETO PORTFOLIO KJE PRIDONESE RABOTITE DA TRGNAT NAPRED, AKO NE.... NIKOMU NISHTO.
No jas lichno sum naviknat taka da funkcioniram....ako neshto e jasno i evidentno.... da se prevzeme chekor, nema potreba da se gubi vreme ili do beskraj da se razgovara! DRRUGOTO VIDUVANJE E ISTO TAKA LEGITIMNO...DA NE SE CHEPKA NISHTO I RABOTITE DA SE DVIZHAT KAKO SHTO SE DVIZHAT!

JAS LICHNO NE SUM ZA

Normalno ova e samo edno viduvanje na neshtata.

P.S Primer, videte go portfolioto na fotografika na flickr i kazhete shto mislite za kvalitetot na portfolioto na klubot!!
P.P.S FOTOGRAFIKA GRAVITIRA OKOLU FOTO.IDIVIDI I E MNOGU ZAINTERESIRANA ZA PODOBRUVANJE NA NIVOTO NA WEBPORTALOT!

http://www.flickr.com/groups/fotografika/

ZNACHI.......TREBA PODOBAR ALGORITAM, ADMINISTRATORI OD NAsh*tE REDOVI, POINAKOV TIP NA BODUVANJE.
There is more in life than books you know, but not much more!
Кон врв
amanito Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај amanito Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 11:07
Gledam 8 stranici i si vikam koj ke gi chita!
Nabrzinka vidov za shto se raboti!
Moe gledanje na rabotite se vakvi!
Dechki aj poveke da fotografirame odkolku da jademe burek za toa shto koj kako i kolku ...

Pred se tuka se druzime zaradi edna druga rabota ako ne zaboravivte veke
A toa e Fotografijata a ne menadziranje na sajtovi forumi i mudruvanje!

Apeliram do site Zainteresirani da si ja gledaat FOTOGRAFIJATA!
Cameras don't take pictures. People do!
flickr     deviantart
Кон врв
dimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2005
Поени: 406
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Февруари.2008 во 14:31

Se vkluciv vo diskusijava bidejki bev iznenaden deka nekoj drug ima identicen stav so mojot!  

Ne zaboravam deka nekogas i jas bev pocetnik i vo fotografijata i na sajtot, no isto taka ne mozam da zaboravam deka imase kritiki za losite dela i postojan obid da se napravi nesto nesto podobro - da se napreduva.

Mojata najskoreshna fotografija na fotoidividi e objavena na krajot na minatata godina. poradi toa sto sajtot pocna da mi izlgeda kako mesto za internet prezentacija na semejnite albumi odnosno na internet komuna za druzenje, a ne za prezentacija na kvalitetna fotografija, resiv deka jas nemam sto povekje da baram tamu. isto taka nesakam moite fotografii vo koi se uste go vlozuvam istiot trud i zelba za usovrsuvanje da bidat na ista strana so bebinja, peperutki, deca na WC sholja i ostanatite 1.000.000 gluposti.

Pomisliv deka problemot e vo mene i zatoa bez mnogu buka resiv da prestanam da objavuvam i da komentiram. Sepak bidejki se uste veruvam vo moznostite na sajot, resiv deka koga kje imam vreme kje stavam pet poeni na ona sto mi se dopagja so cel tie fotografii da se najdat povisoko na rang listata i da bidat videni od povekje lugje.

sepak najgolemata pricina poradi koja resiv da se povlecam e razocaruvanjeto od prifakjanjeto na prosecnosta, zgasnuvanjeto na site obidi za zdrava konk*rencija so kvalitetni fotografii, otsustvoto na kakva bilo kritika, favoriziranjeto na klishea i drasticnoto spustanje na kriteriumite pri davanjeto na maksimalniot broj na poeni.

toa se raboti preku koi ne mozam da pominam i so koi ne mozam da se pomiram. Za zal ne mozam da gi smenam, no zatoa mozam da pisuvam protiv niv... ako napisanoto dopre barem do uste eden covek, sum postignal nesto.

a mojta zelba ne e da ubedam nekogo da se povlece od sajtot. naprotiv kako sto kaza sasho, mnogu povekje e potreba da najdam pricina da ostanam.

dve od pricinite poradi koi resiv da se povlecam se i ovie fotografii ili komentari na lugjeto koi gi smetam za pokvalitetni fotografi na sajtot, a koj se neosporno megju najiskusnite clenovi.

I bobi i sanja mi se prijateli... so sanja se  poznavam i se druzam uste od sredno, a bobi e megju prvite lugje sto gi zapoznav na sajtov.
Sepak fotografijata e TAPA. A ima celi 130 poeni! Bidejki mi se prijateli go napisav toa na samata fotografija i se uste ne mozam da se pomiram deka dvajca od najiskusnite i najvisoko rangiranite fotografi na sajtot, mesto da se trudat da ja zasilat negovata fotografska strana, pridonesuvaat kon negovata "semejno-turisticka" nasoka!!! Tuka nemaat vrska tehnickite strani na sajtot, tuku odnosot i svesta na onoj sto ja objavil i na onie sto ja ocenile.

Ova e prosecna fotografija na nasa prijatelka koja voedno e taze fotografka i se uste uci, pa normalno e da pravi greski. Bidejki e nasa prijatelka, ovaa fotografija ima mnogu kriticki komentari, no podednakvo mnogu boduvanja so maksimalen broj na poeni. Na toj nacin ne i pravime usluga na Nina, tuku i davame lazno cuvsto deka napravila nesto dobro. Povtorno ocenikte se spored prijatelstvoto, a ne spored kvalitetot. I povtorno tehnickite strani na sajtot nemaat vrska, tuku pak problemot e kaj clenovite. Barem jas tamu go naogjam.

i ima uste mnogu vakvi primeri.... MNOGU!

mozebi sum romanticarski idealist, no se nadevam deka ova sto go pisuvam kje dopre do necija svest

Изменето од dimi - 18.Февруари.2008 во 16:04
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.