IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Народот кој ја ослободува жената
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Народот кој ја ослободува жената

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 53>
Автор
Порака
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 15:10
Aisha ако не пишуваш повеќе овој форум ќе изгуби многу. Мене лично ми беше многу драго што имав можност да прочитам нешто од тебе. Тоа отвара нови видици. Жал ми е ако заминеш
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2008 во 21:53
I m back!
Vtor del....
Prodolzivame..............
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2008 во 22:00
Welcome Back!!!   
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 01:22

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
здраво Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 253
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај здраво Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 19:57
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

.

Ednostavno ne sakam jas da bidam taa na koja seta omraza kon muslimanite (citaj albancite) ke ja isfrlate.

ПОЗДРАВ ДО АЈША

http://www.wcc-coe.org/wcc/europe/pictures/albbook.jpg
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 20:09
Ne razbiram sto sakas da mi kazes so ova!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 19:25
ovaa nedela se razvede eden mlad muslimanski bracen par slucajno bev na gosti kaj agata koj voedno bil da prasuva za momata,go skinaa od telefoniranje covekot i od dvete strani sega od stana na momata baraa pari zosto se razdelile pa istiot aga pak bese pregovarac.prasanje e dali e muslimanski da se baraat pari vo ime na cesta ako dvaica se razdeluvaat?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 19:33
Pari vo ime na cesta?????????

inaku razvodot e normalno dozvolen vo islamot!
Sega ne razbiram sto sakas da prasas!
Jas pisuvav za terminot "mehr vo slucaj na razvod". Znaci ako dvete strani pri podpisuvanjeto na bracniot dogovor, se dogorat da ako ako se ravedat, stranata koaj ke pobara razvod e dolzna da i isplati odreden suma na pari (mehr)vo zavisnot kolku se dogovorile, na drugata strana!
So toa ako mazot pobara razvod, togas zenata nema da bide ostavna sama na ulica bez skrsen denar, tuku ete toa e den vid na alimentacija koja ja dobiva.
razvodot vo Arapskite zemji e dosta cest. I visokiot mehr(se misli naiznosot) vo slucaj na razvod, cesto pati biva precka za nego! Malku razmisluvaat i ke se pomirat so nekoja neregularnost i prodolzuvaat so zivotot!

E neznam dali ova e vo kontekst so tvoeto pisuvanje za taa slucka. Jas taka razbrav, ako ne e pisi!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 19:45
vo ovoj slucaj neznam dali se dogovarale pred brak za nekoj nadomest no so obzir deka ziveat na zapad mislam deka nema takva praktika no bash ce prasham!vo ovoj slucaj konkretno nevestata si pobegnala oti bila mnogu vrzana za familijata i sega tatkoi bara nadomest iako e se namireno : svadba ,nameshtaj kirija, zlato se se i namestajot i go ostavaat arno ama vo prasanje e molku podolga suma oti bila mnogu mlada 20g.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 19:46
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Pari vo ime na cesta?????????

inaku razvodot e normalno dozvolen vo islamot!
Sega ne razbiram sto sakas da prasas!
Jas pisuvav za terminot "mehr vo slucaj na razvod". Znaci ako dvete strani pri podpisuvanjeto na bracniot dogovor, se dogorat da ako ako se ravedat, stranata koaj ke pobara razvod e dolzna da i isplati odreden suma na pari (mehr)vo zavisnot kolku se dogovorile, na drugata strana!
So toa ako mazot pobara razvod, togas zenata nema da bide ostavna sama na ulica bez skrsen denar, tuku ete toa e den vid na alimentacija koja ja dobiva.
razvodot vo Arapskite zemji e dosta cest. I visokiot mehr(se misli naiznosot) vo slucaj na razvod, cesto pati biva precka za nego! Malku razmisluvaat i ke se pomirat so nekoja neregularnost i prodolzuvaat so zivotot!

E neznam dali ova e vo kontekst so tvoeto pisuvanje za taa slucka. Jas taka razbrav, ako ne e pisi!

sto znaci , da gi vrati parite koi bile dadeni za da e kupat големо%20гушкање големо%20гушкање големо%20гушкањеголемо%20гушкање големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 19:52
sEGA BAS NE RAZBIRAM....
VELIS DEKA NE ZNAES ZA NADOMESTOKOT BIDEJKI ZIVEAT NA ZAPAD....
PA I JAS ZIVEAM VO MK. A GO PRAKTIKUVAM TOA PRAVILO OD ISLAMOT.
dali e vo prasanje nekoja tradicija, neznam!
Vsusnost,....
Vo k*ranot stoi, pri razvod, obrakajki mu se na vazot veli....." I VELIKODUSNO ISTRATETE (OPREMETE ) GI."Mislejki na zenite.
Taka e vo Islamot, a predpostavuvam, spored tvojata lokacija, deka to e vo Germanija! Tamu ima eden kup emigranti i sl.Razni tradicii kulturi....
Jas ti objasiv kako e vo islamot, a so ogled deka ja znaes nivnata situacija, samiot ke mozes da procenis za sto stanuva zbor.

Vo mojot narod, koga zenata ke zamine (ke se razvede) da go ostava i zlatoto koe go dobila. Ete, toa e sprotivno od islamot, kade sto site podaroci na zenata ostanuvaat samo za nea!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 19:56
vo red blagodaram toa me interesirase dali e muslimanski ili od rakav ti mi odgovorin deka e muslimanski i jas sum zadovolen od odgovorot
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 20:04
Pa ne e od rakav, od glava e
Se seguvam.....
Ti citirav stih od k*ranot....
Inaku ako ti te interesiraat poveke argumenti, ne e problem, mozam da ti odgovoram...
No kako i da e....
Pozz
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2008 во 21:14
чекање!!!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 53>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.