|
Школа за класична гитара |
Внеси реплика | страница <1 101112 |
Автор | ||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
LEVATA RAKA ... PALECOT OD LEVATA RAKA STOI POZADI VRATOT .... KLASICNATA GITARA IMA SIROK VRAT ... PA TAMO MOZE UDOBNO DA SE POTPRI ... DODEKA DRUGITE PRSTI OD LEVATA RAKA TREBA DA STOJAT ... KAKO DA SE NA "OREL" ... I AKO SE SVIRAT AKORDI ... DA SE NAUCI BARE - FATOT ... AKO SE SOLIRA ... SE KORISTAT SITE PRSTI ... POKAZALEC, SREDEN, DOMAL I MALIOT .... I TREBA DA SE VODI SMETKA NA KOJ PRAG DA SE OTSVIRI SOLOTO ... I PRAVILEN PRSTOMET ... INAKU FALAT PRSTI - STALNO !!! |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EVE NA OVAA KOMPOZICIJA BOURREE OD J.S. BACH NAPRAVENA E TRANSKRIPCIJA DA SE SVIRI NA KLASICNA GITARA SE GLEDA NA KOJ PRAG STO DA SE SVIRI ... I KAKOV PRSTOMET TREBA DA IMA LEVATA RAKA ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
inaku desnata raka ... treba da e dovolno silna ... i treba da raboti kako "motor" ... zavisi kakvo e arpedjoto vo kompozicijata ... a levata raka ... pravilen prstomet ... i na pravilen prag ... so cel da ne se seta rakata po vratot ... tuku da se otsviri na isto mesto ... so mali pomeranja na rakata ... levata raka e bitna za vadenje na cist ton ... zatoa treba dobro da se pritisni zicata ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имали уште гитаристи на форумов?...
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
lele anastea sto mi napravi, vecer ke moram da e vadam, se nadevam deka imam zici
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде вади гитарчето... ова беше за тебе... и за другите гитаристи... знам дека ги имаме тука... ама ги мрзи да пишуваат изгледа...
Изменето од anastea - 05.Август.2008 во 13:31 |
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
gi ima, gi ima... jas do dusa ne pisuvam.... no pisanoto go "preveduvam"
|
||
La Linea
Нов член Регистриран: 20.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како би можеле да исконтактираме во врска со ова? Свирам класична гитара веќе 2 години на Stagg, школски модел, но сега барам нешто квалитетно што ќе ми трае. Хофнер се квалитетни - може не колку оние правени од мајстори но ќе ми заврши работа. Секоја чест за нотите инаку! И за трудот вложен да објасниш преку форум, навистина не е лесно да го правиш тоа без да можеш да го демонстрираш Изменето од La Linea - 20.Февруари.2009 во 18:47 |
||
Предраг
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
здраво пријателе ... ако се занимаваш со музика ... сигурно ќе знаеш дека секоја музика може да се отсвири во било кој тоналитет ... тоа што имав, ставив ... нека стават и другите ... но најважно е ... ако еден нешто од овде искористи ... темата си ја оправдува целта ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
PRAZNICI SE BLIZAT ... KLASIKAVA NE E BAS ZA ZABAVA ... AMA DA NE MI SE BLOKIRA MATERIJALOV .. |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
Внеси реплика | страница <1 101112 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |