|
Дали вреди да се биде добар? |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 118> |
Автор | |
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... и добриот човек и во овие времиња кога "човек на човека му е волк" (а тоа е откога постои човештвото), на злобниците им го врти и другиот образ, без разлика дали за тоа некогаш ќе биде награден (мислам на "другион свет", пошто "тука" сигурно нема да биде!) Не верувам дека луѓето како Мајка Тереза правеле добрини очекувајќи дека за тоа ќе добијат награда. Ergo: Вреди да се биде добар!
Изменето од james dean - 16.Февруари.2008 во 19:40 |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nE SE RAGAME KAKO DOBRI ILI LOSI I NIKOJ NE E APSOLUTNO DOBAR ILI LOS.I TIE STO ME POVREDILE MI NAPRAVILE DOBRINI,TOA IM GO PAMTAM A ZA LOSOTO TREBA DA SE PRISETAM
A I JAS SIGURNO NEKOMU SUM ZGRESILA NENAMERNO. DA SE BIDE DOBAR BEZ KALKULACII, DALI VREDI? KOLKU VREDI? |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne treba da se preteruva so nea,....inache ke premine vo,....glupavost!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA ,taka e i togas najvise se lutam na sebe.Ne mi e krivo koga koga ke pomognam na bilo koj nacin,ama materijalno ,pa nema da vrati pari ee... toa ne mozam da si go prostam.Se raboti za losa procenka. |
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се согласувам со Рушка и со Брза дека "Никој не е апсолутно добар или лош", односно дека, претераната добрина е скоро = на глупост. Само за ова второво не сум баш 100% сигурен. |
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПРЕТЕРАНАТА ДОБРИНА НЕ Е ГЛУПОСТ ТУКУ МОЌНО ОРУЖЈЕ СО КОЕ И НАЈКРУТИТЕ ЛУГЕ ГИ ПОРАЗУВАШ И ГИ ДОВЕДУВАШ ВО ПОЗИЦИЈА НА КОЛЕНИЧЕЊЕ. ТОА Е ИСТО КАКО ПРОПАГАНДАТА - СТОПАТИ ПОВТОРЕНАТА ЛАГА СТАНУВА ВИСТИНА. СТОПАТИ ДЕМОНСТРИРАНА ДОБРИНА ГЕНЕРИРА НОВА ДОБРИНА.
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па затоа и реков дека не сум баш сигурен! Можеме ли да кажеме дека Исус, Мајка Тереза..., биле глупави? Нема шанси! |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДОБРИНАТА СЕ МУЛТИПЛИЦИРА. НИКОГАШ НЕ ЗНАЕШ КАДЕ, НИТУ НА КОЕ МЕСТО ЌЕ ВРОДИ ПЛОД. НО НЕКАде ќе пушти жилички, и од неа ќе се развие убаво дрво, од тоа дрво ќе никнат две други, дали од семка или од жиличка, не е важно, но ќе никнат.
|
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobar sum samo so trupot na mojot neprijatel
|
|
VE007MK
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ubavo mi e sto sum dobra,bidejki ne mozam da bidam poinakva,a zloto raboti,i ne sakam za vozvrat nisto,duri nekoi i neznaat deka toa e od mene,no jas sum ispolneta,jas sum srekna sto ne ostanalo taka kako sto sum go zatekla,sakam ludjeto da se srekni,radosni,a sebicen i los covek e ZLO,toj zivee podolgo,zatoa sto se hrani so nesreka.Koga ke vidi deka nekoj strda ili ne daj Boze mu trgnalo naopaku,toj e sreken,slavi i so toa se hrani,se veseli...
|
|
Мудриот човек не го кажува сето она што го мисли,но го мисли добро она што ке го каже!
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АКО НЕ СИ ВО СОСТОЈБА НЕКОМУ ДА МУ ПОМОГНЕШ, НЕ СТАВАЈ СЕ ВО СОСТОЈБА ДА МУ ОДМОГНЕШ!
|
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕДЕН МНОГУ ГОЛЕМ ЧОВЕК МИ ПОМОГНА МНОГУ ВО ЖИВОТОТ. КОГА ГО ПРАШАВ КАКО ДА МУ СЕ ОДДОЛЖАМ, САМО СЕ НАСМЕВНА И МИ РЕЧЕ „ПРАВИ ГО ЗА ЛУГЕТО ТОА ШТО ЈАС ГО НАПРАВИВ ЗА ТЕБЕ!“
|
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro vrakam avtomatski, a loso so strategijsko razmisluvanje zaradi dupliranje na efektot
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ДОБРИНАТА Е ЦВЕТ ШТО БАВНО СЕ ОТВОРА
НО ДОЛГО ЦВЕТА. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2425262728 118> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |