|
ПЕСНАРИЦА НА МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ |
Внеси реплика | страница <1 910111213 30> |
Автор | |
EmIIIjA
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
draga aj prati mi ja i pesnata
i tekstot ako go najdis:)tnx |
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ај ке гледам мила
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://pesna.blogspot.com/2006/07/blog-post_26.html
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е за ова навистина ти фала |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
is no good
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 92 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Omileni makedonski patrioti pesni moi se
Na 4maj-Ivan Diakov
Leto 1762 Koga padna na pirina-Vaska Ilieva I nie sme deca na Makedonija Trbi,trbi Gevgelija Ne placi majko ne zali-Orce Stefkovski Pesna za Vlado Crnozemski Planino Pirin Planino-Ansambl Biljana Makedonski krvopis-Vanco Tarabunov Kade ste Makedoncina-Vojo Stojanovski Ako ne e Makedonija-Narodna Abre apostole Ogan da go gori-Goce Nikolovski Ajde neka se javi nekoj drug?:)
|
|
www.komiti.org
|
|
jambo
Нов член Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa serbes na turski znaci slobodno(bez strav)
A pesnite gi vadis od "Antologija na Makedonskata narodna muzika" vo izdanie na "Senator rekords" od Bitola |
|
jambo
Нов член Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga si gi pisuval pesnite si trebal da gi napises
i akordite za da znaat kolegite da gi svirat |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Narodna Makedonska - Otvori mi belo lenceOtvori mi belo lenceVratata aman portata Da ti ljubam belo lence Ustata rujna rumena. Jas ne mozam mile pile, Da stanam da ti otvoram, Legnala mi stara majka Na fustan ludo zaspala. Ja zemi si belo lence Nozici aman ostrici Pa preseci belo lence F'stanot aman f'stanot, Ke ti kupam belo lence, Poubav aman posaren. |
|
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj zasvirete mi calgii Aj zasvirete mi calgii edna pesna meraliska da se setam na mladosta da se vrati v srce radosta Ref: Svirete mi calgii svirete mi se od srce praznik mi e na dusata denes placam za mladosta Aj zasvirete mi calgii edna pesna kako zivotot oci solzi da napolnat dusa moja da olesnat |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Blaguno dejce, Makedonska narodna Blaguno dejce mori pozarance, otvori mi dzanum pendzer sakam da te vidam jas. Dejgidi ace mori adzamlija, sto da ti otvoram pendzer koga ne te sakam jas. Blaguno dejce mori pozarance, ke prodavam brza konja samo da te ljubam jas. Dejgidi ace mori adzamlija, ne prodavaj brza konja tebe ne te ljubam jas. Blaguno dejce mori pozarance, ke prodavam saraj kuca samo da te zemam jas. Dejgidi ace mori adzamlija, ne prodavaj saraj kuca tebe ne te sakam jas, jas si imam drugo libe nego si go sakam jas. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde brala moma belo grozje Ajde brala moma belo grozje, em crno, brala moma belo grozje em crno, em crno. Ajde napolnina devet bocvi , so vino, napolnina devet bocvi, so vino, so vino. Ajde otvorila v selo ladna, meana, otvorila v selo ladna, meana, meana. "Ajde toci vino nemereno, devojce, zemaj pari nebroeni, gavolce, gavolce". |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde slusaj slusaj kales bre Ango Ajde slusaj slusaj kales bre Ango sto tambura sviri tamburata sviri kales bre ango anama da bide Anama da bides kales bre Ango na cardak da sedis na cardak da sedis kales bre Ango zoltici da brois Zoltici da brois kales bre Ango biseri da nizis biseri da nizis kales bre Ango na grlo da redis Ajde slusaj slusaj kleto bre turce anama ne bivam anama ne bivam kleto bre turce turski ne razbiram |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bitola, Izvorna makedonska Bitola, moj roden kraj, vo tebe sum roden, mene si mi mil. Bitola, moj roden kraj jas te sakam od srce znaj. Bitola, moj roden kraj jas te sakam za tebe pejam. Mnogu gradovi, sela jas projdov, kako tebe mil za mene, nigde ne najdov. Ej, roden kraj, koj li moze, zbogum da ti kaze, da ne zaplace. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bitola babam Bitola Bitola babam Bitola, tamu se zivot zivee, tamu se zivot zivee, tamu se jade i pie. Krepi se Buco krepi se, tebe te pijan pak nosat, tebe te pijan pak nosat, po bitolskite cikmaci. Krepi se Buco krepi se, duri da pajton najdime, duri da pajton najdime, so pajton da se setame. |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <1 910111213 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |