IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Не за Democratic Republic of Macedonia
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Не за Democratic Republic of Macedonia

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 18>
Автор
Порака
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 14:07
Со Русија е друг додуша случајот, според мене зошто Русија тогаш беше слаба, а и Јелцин беше продадена душа.Јас го знам тој слоган, Слободна Македонија треба да е дело на Македонците, а и го знам слоганот, Македонија на Македонците, ама кога веќе ни пружаат помош од страна, мислам, дека е и редно да ја прифатиме, зошто Македонија никогаш немала добиено помош од никого....затоа и толку многу време сме биле под ропство....
А за црквата мене да ти кажам искрено речено и ме засега, зошто таа црква е дел од нашиот идентитет, несакам некој од надвор да ја знае нашата црква како дел од СПЦ....
Мене ме загрижува бројката на македонците со бугарски пасоши.......ама не верувам дека толку македонци имаат земено БГ пасош, зошто повеќето што земаат БГ пасош се албанци....верувај за ова....а исто така албанците се земаат и со бугарки за да земат пасош.....
Бугарите викаат сега 80 000 апликации, пред тоа викаа 30 000, пред 1 година викаа 200 000 апликации и сега на што попрво да верувам.......
Мене искрено речено Турција ме изненади, со таа подршка што ни ја дава, а муслиманска земја е...а ја гледаш една православна Грција што ни прави???
Тоа е мислам срамота, да немаш подршка од луѓе кои ја делите истата вера.......
Турција не држела под ропство, не набивала на колци, уби доста наши револуционери, ама нештата се сменија со таа Турција, веќе не е како порано, и кога е спремна да го смени тој шовинистички однос, и кога е спремна да ни помогне тогаш зошто да не ја прифатиме нејзината помош....
Ако е за тоа Патрик ќе треба да ги отераме буквално сите земји во П.М. зошто сите направиле злосторства..
Британците, Американците, Швабите и.т.н.

П.С.
Се сеќаваш ли пред 1 месец кога Таип Ердоган(турскиот премиер) излезе со став против Грција и и кажа..
"Вие немате право да одлучувате за тоа кој како ќе се вика, тоа право го има само Македонија, ако одлучат они да се викаат македонци, вие тоа неможете да им го забраните...."
Со таква изјава буквално никој не излезе, ама баш никој, од овие земји што не подржуваат....
И ќе видиш кога ќе дојде самитот кои пет земји ќе застанат зад Македонија...
САД,Турција,Германија,Велика Британија, Италија.

Поздрав lpartik...

Изменето од Vladimir88 - 16.Февруари.2008 во 14:10
Кон врв
lpartik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јануари.2008
Поени: 402
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 14:36
Дали нашата црква ќе биде дел од СПЦ или некоја друга -од нас зависи. А колку време ќе бидеме непризнаена црква не е така страшно. Не знам дали знаеш- Србија откако го добила делот по Втората Балканска Војна, црквите и манастирите во Македонија биле под јуриздикција на Цариградската Патријаршија. За да ги стави под своја јурисдикција (Пеќската Патријаршија), морала да плати вистинско богатство на Цариград. Тука е проблемот.
Бројката на Македонци со бугарски пасоши е голема, кон тој број сигурно помагаат и Албанците, но многу се и Македонците што чекаат на ред. Знаеш ли дека плаќаат по 200 Е. и чекаат по две години на ред, и пишуваат молба во која тврдат дека неговите предци отсекогаш се чувствувале Бугари...А се за една посрана кола со бугарски табли... или патување во некоја земја... Што мислиш - дали еден Србин би напишал таква молба, во која ќе плукне на своите предци?
Мислиш дека јас многу сакам да си го мениме името?! Но ако веќе мора поради некоја повисока цел - подобро е Демократска, отколку БЈРМ.
П.С. Не сум ПАТРИК - туку ПАРТИК
Многу поздрав... интересен соговорник си бил -VLADIMIR 88

Изменето од lpartik - 16.Февруари.2008 во 14:37
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 14:43
sto se odnesuva do crkvata , mnogu interesen podatok za koj ne sum znael .. moj stav e deka crkvite treba da si go resat problemot pomedju sebe bez da go politiziraat toa prasanje ... potocno , vo toa da ne se politikata medju dvete drzavi ... a sto se odnesuva do bugarskite pasosi , SEKOJA CEST za toj stav големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 14:49
Originally posted by lpartik lpartik напиша:

Дали нашата црква ќе биде дел од СПЦ или некоја друга -од нас зависи. А колку време ќе бидеме непризнаена црква не е така страшно. Не знам дали знаеш- Србија откако го добила делот по Втората Балканска Војна, црквите и манастирите во Македонија биле под јуриздикција на Цариградската Патријаршија. За да ги стави под своја јурисдикција (Пеќската Патријаршија), морала да плати вистинско богатство на Цариград. Тука е проблемот.
Бројката на Македонци со бугарски пасоши е голема, кон тој број сигурно помагаат и Албанците, но многу се и Македонците што чекаат на ред. Знаеш ли дека плаќаат по 200 Е. и чекаат по две години на ред, и пишуваат молба во која тврдат дека неговите предци отсекогаш се чувствувале Бугари...А се за една посрана кола со бугарски табли... или патубање во некоја земја... Што мислиш - дали еден Србин би напишал таква молба, во која ќе плукне на своите предци?
Мислиш дека јас многу сакам да си го мениме името?! Но ако веќе мора поради некоја повисока цел - подобро е Демократска, отколку БЈРМ.
П.С. Не сум ПАТРИК - туку ПАРТИК
Многу поздрав... интересен соговорник си бил -VLADIMIR 88

Е за Цариградската Патријаршија тоа не ми е познато, ама знам дека ете во таа Југославија МПЦ дека беше призната, но откако излеговме од таа Југославија против нашата црква сите се свртеа, па и Цариградската Патријаршија...
Тоа е повеќе од јасно, зошто ГПЦ го направи тоа, а и СПЦ е марионетка на ГПЦ.......
Добро за никот не ти го прочитав убаво, го едитирав тој дел од постот
А тоа што викаш дека чекаат за БГ пасош само заради кола и едно патување, тоа да јасно ми е и јас се согласувам со тебе СРАМОТА Е, ама некако и си мислам дека бројката на македонци што земале БГ пасош се околу 10 000- 15 000...
А за името, и јас се согласувам дека таа варијанта е многу подобра од ФИРОМ, ама и таа опција донекаде не е сигурна зошто знаеш кој е изворот на информацијата....
Чичко ни Латас, ќе видиме инаку за една недела...каков ќе биде предлогот
А Демо(н)кратска република Македонија, ме потсеќа на доста земји кои го имаа истото име а имаа друг систем на владеење, па и уште со грбот на дедо Киро(додуша грбот не е којзнае колку лош, ама петокраката може некако да се тргне и да се стави горе лавчето).. сме што да ти кажам
Во секој случај тоа ни е најдобра опција, но некако сум повеќе за да им се спротиставиме на грците, зошто не ми "харесваат много", и мислам дека е доста компромиси со нив...
Ако удрат вето, ние да си го вратиме старото знаме, да направиме референдум за задржување на уставното име и да ги спроведеме и останатите мерки кои беа објавени во Вечер мислам дека беше....(не сум сигурен)....
И конечно веќе еднаш да покажеме заби, и да им дадеме до знаење со тоа дека неможе они со нас да се зафркаваат како што сакаат
А инаку самите ние исто така сме криви за нашето име...
Кој му дозволи на дедо Киро да го промени нашето име??
Ние, ние не излеговме на улица да протестираме против таа одлука, и сега благодарение на дедо Киро нас ќе не викаат ФИРОМЦИ во наредните 20 години, иако си го промениме името...
П.С.Зошто сум интересен соговорник
?

П.С.С.

Инаку за буквите, ако користиш Firefox притисни CTRL и + да ти се зголемат буквите

Изменето од Vladimir88 - 16.Февруари.2008 во 14:57
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 15:02
СЕКОЈ ШТО НЕ НАВРЕДУВА ЛИЧНОСТ, ШТО НЕ СЕ КОРИСТИ СО ДЕГУТАНТИЗМИ,НЕАДРЕНТАЛИЗМИ И ВУЛГАРИЗМИ, ШТО РАЗМИСЛУВА НАД НЕКОЈ ПРОБЛЕМ СО СОПСТВЕНИОТ УМ И ПРИТОА СЕ ПОТШИРА ВРЗ ФАКТИ И ОД ИСТИТЕ ГРАДИ ТЕЗА ИЛИ ДОКАЗ, Е ИНТЕРЕСЕН СОГОВОРНИОК. МЕНЕ МИ Е ИНТЕРЕСНО ДА ВЕ ЧИТАМ. ОВОЈ ПРОБЛЕМ НЕ МИ Е ПОЗНАТ, ПА НЕ ВИ СЕ МЕШАМ. АМА ИНТЕРСНИ СТЕ И ДВАЈЦАТА.

Изменето од majstorce62 - 16.Февруари.2008 во 15:03
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 15:24
Владимире, интересен си од повеќе причини- полн си со енергија и достоинство, но во животот не смееш да дозволиш емоциите да раководат со тебе;веруваме во исти симболи...ти текнува? - со ист жар си ја сакаме татковината;имаме слични погледи по многу прашања и за возраста си доста информиран.
Ако не е тајна- што студираш?
За бугарските пасоши- бројката е поголема отколку што можеш да замислиш или да прифатиш.
Поздрав -ПАРТИК
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 15:32
za zal golema .. a uste pozalosno sto " belata kuga " zema se pogolem zamav лутина
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 15:36
demokratska?!,...ajde be,...shto e tuka demokratsko?,.....treba vo realnosta da e toa ,..a ne samo vo "naslovot",......i istochna germanija beshe "demokratska",...do tolku shto ne im dozvoluvaa na svoite gragjani drugo ,...i da bidat!!,.....i republika?!,...a,da ne e kralstvo?,....ili drugite se, mozebi,..... diktaturi?,......mnogu zemji se republiki ,...ama ,toa ne go istaknuvaat vo imeto,....mi sk*rchi vekje od ovaa samobendisanoat!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 15:43
Originally posted by brza brza напиша:

demokratska?!,...ajde be,...shto e tuka demokratsko?,.....treba vo realnosta da e toa ,..a ne samo vo "naslovot",......i istochna germanija beshe "demokratska",...do tolku shto ne im dozvoluvaa na svoite gragjani drugo ,...i da bidat!!,.....i republika?!,...a,da ne e kralstvo?,....ili drugite se, mozebi,..... diktaturi?,......mnogu zemji se republiki ,...ama ,toa ne go istaknuvaat vo imeto,....mi sk*rchi vekje od ovaa samobendisanoat!
БЕЛКИ ПОВЕЌЕ ТЕ БЕНДИСУВА - БИВША ИЛИ ПОРАНЕШНА ЈУГОСЛОВЕНСКА...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 15:54
Абе уште не е сигурен предлогот, Латас кажа дека тоа бил предлогот..
А пак во Катимерини(грчки весник) прочитав дека предлогот на Нимиц ќе биде Нова Македонија...
Па сега ќе видиме за 1 недела...кога ќе искочи Нимиц со предлогот..

П.С.
Ако ни го предложат името Нова Македонија, подобро и да не влегуваме во НАТО...
а за Демо(н)кратска Република Македонија тој предлог искрено речено е поприфатлив и е најдоброто нешто што можеме да го извлечеме од тие преговори......
Но..
Сепак си останувам на ставот да им покажеме заби на грците...
А и ако сме паметни ние и без НАТО ќе си ја кренеме економијата.....
Така да.....

Изменето од Vladimir88 - 16.Февруари.2008 во 15:55
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 16:03
Владимире -прочитај ги моите постови на четврта страна...да не се повторувам...таму давам образложение.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 17:49
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

НИШТО НЕ Е ПРОДАДЕНО - САМО ПАРИТЕ СЕ ИЗЕДЕНИ.
А КОј ЈАДЕШЕ - И ЕДНООКИ
И ДВООКИ
АМА СЕ ВО ЧЕТИРИ ОЧИ СЕ СЛУЧУВАШЕ

Народот, народот majstorce62 е продаден и предаден, народот е оставен во ХИПОТЕКАРЕН ЗАЛОГ.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 17:52
Originally posted by orlov orlov напиша:

А КОј ЈАДЕШЕ - И ЕДНООКИ
И ДВООКИ
Народот, народот majstorce62 е продаден и предаден, народот е оставен во ХИПОТЕКАРЕН ЗАЛОГ.

А кој го дозволи тоа знаеш???
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 17:55
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

А КОј ЈАДЕШЕ - И ЕДНООКИ
И ДВООКИ

А кој го дозволи тоа знаеш???

А кој го лажеше народот, знаеш??????????
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.