IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Не за Democratic Republic of Macedonia
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Не за Democratic Republic of Macedonia

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 18>
Автор
Порака
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 01:26
Originally posted by Quentin Quentin напиша:

Срамота за тие што го ставаат името во залог за некаква НАТО, ЕУ иднина. Точно е дека од историјата и од идеалите не се живее, ама она што цивилизациски го градиш останува позади тебе и како наследство го влечеш од генерација на генерација.

Зошто да го продадеме името за НАТО иднина, кога истите тие земји творци на меѓународното право и челници на оваа организација го кршат? Доказ ви е оспорувањето на елементарното право на една нација да се нарекува како што сака, што претставува интегрален елемент на толку извиканото "право на самоопределување".

И дали сте сигурни дека таа организација поради која потенцијално ќе се одречеме од името и идентитетот кои со себе го носат цел цивилизацискии багаж на оваа нација, ќе опстојува уште долго време? И што ќе ни понуди таа, кога веќе сите земји ќе се интегрираат во неа? Ќе не спаси врз база на солидарност од албанскиот популационен наплив и криминално остварување на мега планот Голема Албанија? Па и Албанија и Косово и сите еден ден ќе бидат во НАТО.And then what?

После сите отстапки и залагања за мирно решавање на проблемите, пак ќе си останеме со онаквото во раце. Затоа, непопустливост...Тоа му е мајката. Не давајте да ве газат
.

Сосема исправно, но хипотеката веќе постои, затоа ни престои второто полувреме и жестока битка, која постојано ја зборувам.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 01:36
 Ne se nadevajte deka ako vlezeme vo NATO site problemi ke ni se resat. Grcija i Turcija se dvete clenki na NATO i imaat golemi teritorijalni sporovi, za vodite vo Egejskoto more, ostrovite, kako i za Kiparskoto prasanje.
  Vo 1998 godina dvete zemji bea na rabot na VOJNA, a otogas pa navamu postojano ima voeni provokacii od dvete strani.
 NATO alijansata poleka pocnuva da go gubi svojot predmet na postoenje, bidejki ne moze soodvetno da reagira na denesnite opasnosti, za globalniot mir, a toa e Terorizmot.Primer za toa e samo neuspehot vo Avganistan i Irak.
 So teska artilerija i avijacija, ne se eliminiraat poedinci so bombi vrzani okolu pojasot,koi raznesuvaat super-marketi za nekoi si verski, ili teritorijalni ideali.
  NATO imase smisla da opstoi se dodeka ne go srusija Varsavskiot Pakt.
 Sega na samata organizacija MORA da i pretstoi edna golema transformacija, ili rizikuva da se raspadne.
  Imeto NE SMEE da bide CENA koja nasata Drzava MORA da ja plati za da vleze vo taa organizacija, koja moze vo najskora idnina da se raspadne(veke ima nesoglasuvanja i podelenost okolu angazmanot vo Avganistan. USA ,UK nasproti Germanija Francija Italija Grcija, koi odbivaat da pratat poveke vojnici vo taa misija, i odbivaat da gi pratat vo Juzniot del, kade ke vrsat borbeni misii,nasproti administrativnite koi se odvivaat vo severniot del)
  da ne vleze Makedonoja osakatena za svoeto ime vo NATO, i po edna ili dve godini, da docekame
  R.I.P NATO.....

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 02:03
Никој не се надева на решавање на проблемите, напротив тие ќе се зголемат. Но, хипотекарите гледаат свој личен спас и затоа ја заложија Македонија. На потег сега е македонскиот народ и доколку не ја искористи оваа прилика не 500 туку вечно ќе биде заложник на НАТО и ЕУ интересите.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 07:41
Originally posted by Neonic Neonic напиша:

Ne se nadevajte deka ako vlezeme vo NATO site problemi ke ni se resat. Grcija i Turcija se dvete clenki na NATO

Да, ама работата е тоа што кога ќе влеземе во НАТО нашиот глас исто ќе важи колку што важи грчкиот глас....
И ќе имаме поголеми привилегии да се бориме за нашето малцинство во Егејска Македонија..а колку што се сеќавам Кипар е пола Турско, Пола Грчко,(таков систем имаа мислам не сум сигурен)..
Ние вака ако влеземе во НАТО можеме да издејствуваме да биде признаено македонското малцинство грците го знаат тоа и затоа не сакаат да влеземе ние во НАТО...
Освен тоа ако не нападнат сигурно дека Турција ќе не подржува во таа војна, Турција била секогаш верен сојузник на Македонија.....
И знаат грците дека ако издејствуваме да биде признато македонското малцинство, дека нема бегање, дека тој дел кога ќе влеземе во ЕУ, ќе биде веќе изгубен...

Искрено речено..
Бев сигурен дека ќе влезевме со уставното име( И ЌЕ ВЛЕЗЕВМЕ), ама Идиотот МИЛОШОСКИ не беше доволно активен на терен..
Ја видовте Бакојани, цела Европа ја прошета и лобираше да се наметне името како услов..
И сега мора компромиси да правиме....
Милошоски ништо не направи, ама баш ништо...да беше поактивен грците ќе го дудлаа досега...
И немаше да биде услов името за прием во НАТО , и немаше да правиме компромиси...
Ама тоа ти е...

Изменето од Vladimir88 - 16.Февруари.2008 во 07:47
Кон врв
lpartik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јануари.2008
Поени: 402
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 09:45
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Ne se nadevajte deka ako vlezeme vo NATO site problemi ke ni se resat. Grcija i Turcija se dvete clenki na NATO

Да, ама работата е тоа што кога ќе влеземе во НАТО нашиот глас исто ќе важи колку што важи грчкиот глас....
И ќе имаме поголеми привилегии да се бориме за нашето малцинство во Егејска Македонија..а колку што се сеќавам Кипар е пола Турско, Пола Грчко,(таков систем имаа мислам не сум сигурен)..
Ние вака ако влеземе во НАТО можеме да издејствуваме да биде признаено македонското малцинство грците го знаат тоа и затоа не сакаат да влеземе ние во НАТО...
Освен тоа ако не нападнат сигурно дека Турција ќе не подржува во таа војна, Турција била секогаш верен сојузник на Македонија.....
И знаат грците дека ако издејствуваме да биде признато македонското малцинство, дека нема бегање, дека тој дел кога ќе влеземе во ЕУ, ќе биде веќе изгубен...

Искрено речено..
Бев сигурен дека ќе влезевме со уставното име( И ЌЕ ВЛЕЗЕВМЕ), ама Идиотот МИЛОШОСКИ не беше доволно активен на терен..
Ја видовте Бакојани, цела Европа ја прошета и лобираше да се наметне името како услов..
Милошоски ништо не направи, ама баш ништо...да беше поактивен грците ќе го дудлаа досега...
И немаше да биде услов името за прием во НАТО , и немаше да правиме компромиси...
Ама тоа ти е...
ПОЗНАВАЊАТА ОД ИСТОРИЈА И ПОЛИТИКА И ЗА ТВОИТЕ 20 ГОДИНИ ТИ СЕ СКРОМНИ.ТУРЦИЈА ВЕЛИШ БИЛА СЕКОГАШ ВЕРЕН СОЈУЗНИК НА МАКЕДОНИЈА... ШТО Е ТОА СЕКОГАШ? 17 ГОДИНИ СМЕ НЕЗАВИСНА ДРЖАВА А ПЕТ ВЕКА „СОЈУЗНИЦИТЕ“ НИ БИЛЕ ГАЗДИ.ТИ ОЧЕКУВАШ НЕКОЈ ДА ТЕ БРАНИ? ГО ЗНАЕШ ЛИ ВИЦОТ -БАТЕ ДОСТА МЕ БРАНЕШЕ...ТОА ШТО НАМ СЕГА НИ ГО ПРАВИ ГРЦИЈА, НЕЈЗЕ И Е ПРАВЕНО,ТАА САКАЛА ДА СЕ ВИКА ЕЛАДА,НО ТОА ИМЕ И Е ДОЗВОЛЕНО САМО ЗА ВНАТРЕШНА УПОТРЕБА. ПОГЛЕДНИ ШТО ПИШУВАШЕ НА ГРЧКИТЕ ПАРИ...ЗА МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО ВО ГРЦИЈА- МУВА НЕ ЈА ЛАЗИ,МНОГУ МАЛКУ ОСТАНАА,А УШТЕ ПОМАЛКУ ЗНААТ ДА ЗБОРУВААТ МАКЕДОНСКИ,А УШТЕ ПОМАЛКУ ГЛАСНО ЗБОРУВААТ, НЕКОИ ОД СТРАВ САМО ШЕПОТАТ
ИЛИ ИЧ НЕ ЗБОРУВААТ.ГРЦИЈА СЕ ПЛАШИ ОД ОНИЕ ШТО ГИ ПРОТЕРА И НА НИВНИТЕ ИМОТИ ДОНЕСЕ ДРУГИ. ЗАКОНОТ ЗА НЕДВИЖНОСТИ НЕ ЗАСТАРЕВА, ТИЕ СЕУШТЕ СЕ ГАЗДИ НА ЗЕМЈАТА...ВО КАТАСТАРОТ СТОЈАТ НИВНИТЕ ИМИЊА.НЕМОЈ ДА ГО НАПАЃАШ МИЛОШОСКИ, ДА НЕ ПОЧНАМ ЈАС ДА ПЛУКАМ, ОТИ ПОДОБРО ПЛУКАМ ОД ТЕБЕ.

Изменето од lpartik - 16.Февруари.2008 во 10:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 10:14
Originally posted by Quentin Quentin напиша:

Срамота за тие што го ставаат името во залог за некаква НАТО, ЕУ иднина. Точно е дека од историјата и од идеалите не се живее, ама она што цивилизациски го градиш останува позади тебе и како наследство го влечеш од генерација на генерација.

Зошто да го продадеме името за НАТО иднина, кога истите тие земји творци на меѓународното право и челници на оваа организација го кршат? Доказ ви е оспорувањето на елементарното право на една нација да се нарекува како што сака, што претставува интегрален елемент на толку извиканото "право на самоопределување".

И дали сте сигурни дека таа организација поради која потенцијално ќе се одречеме од името и идентитетот кои со себе го носат цел цивилизацискии багаж на оваа нација, ќе опстојува уште долго време? И што ќе ни понуди таа, кога веќе сите земји ќе се интегрираат во неа? Ќе не спаси врз база на солидарност од албанскиот популационен наплив и криминално остварување на мега планот Голема Албанија? Па и Албанија и Косово и сите еден ден ќе бидат во НАТО.And then what?

После сите отстапки и залагања за мирно решавање на проблемите, пак ќе си останеме со онаквото во раце. Затоа, непопустливост...Тоа му е мајката. Не давајте да ве газат.
НАШЕТО ИМЕ И ЗНАМЕТО И ДОСТОИНСТВОТО ВЕЌЕ СЕ ПРОДАДЕНИ! ТОА ГО НАПРАВИ ДЕДО ТИ ИЛИ ОКО САКАТО И НИКОЈ НЕ МУ ЗАМЕРИ...ТОЈ ТОВАР ЌЕ МУ ТЕЖИ НА ДУШАТА...НЕМОЈ ДА МЕ РАЗБЕРЕШ ПОГРЕШНО, АКО ТРЕБА ДА ОДБИРАМ МЕЃУ БЈРМ И ДРМ, ОВАА ВТОРОТО НЕ Е НАВРЕДЛИВО.ВО ПОЛИТИКАТА НЕМА ЦВРСТИ СТАВОВИ...АКО ДИПЛОМАТИТЕ РАЗМИСЛУВАА КАКО ТЕБЕ- СЕКОЈ ДЕН ЌЕ ИМАВМЕ ВОЈНИ.

Изменето од lpartik - 16.Февруари.2008 во 10:23
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 10:23

And Ladies and Gentlemen....the NATO alliance have found a solution...They have decided to change our name..into this

(If you ask me, this name associates me on GDR=German Democratic Republic, who was a member of the former Eastern block)

I present to you

The New

Demo(N)cratic Comunjar Republic of Macedonia

The official Flag of the new Demo(N]cratic Comunjar Republic of Macedonia

НАЈУЧТИВО ТЕ МОЛАМ ТРГНИ ГО ОВОЈ ПАРТАЛ СО ПЕТОКРАКА И ТРНЛИВ ТРЕНДАФИЛ, ЗА ЈАС ДА НЕ ГО ТРГНАМ!
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 10:55
НИШТО НЕ Е ПРОДАДЕНО - САМО ПАРИТЕ СЕ ИЗЕДЕНИ.
А КОј ЈАДЕШЕ - И ЕДНООКИ
И ДВООКИ
АМА СЕ ВО ЧЕТИРИ ОЧИ СЕ СЛУЧУВАШЕ

Изменето од majstorce62 - 16.Февруари.2008 во 11:19
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 11:00
АКО СЕ ИЗЕДЕНИ, ЗНАЧИ ЕВТИНО НЕ ПРОДАЛ(Е)...
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 11:22
изедени се од касата на државата,
не и од нивните приватни каси.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 12:35

...

Искрено речено..
Ама тоа ти е...

Очигледно ..ги гледаш пристрасно работите..оти никојпат добар доктор при „лечењето„ не ги гледа и бара ПОСЛЕДИЦИТЕ..туку ПРИЧИНИТЕ..
А кај нас ..единствената (жива сеуште ...ете) ПРИЧИНА е самоволието искажано и проследено со комунистичкото непознавање на светската дипломатија на сега и тогаш излапениот-ни „председател„..самоповикан и самопрогласен како „очув„ на Нацијата..макеоднска се разбира.
Затоа ...да бидеме реални пред да нешто и јавно искажеме..
Неговата (на фиромољубецот) „мудра„ политика и нанесе на Македонија несогледливи и неубави (сега сите ги чуствуваме по свој грб) последици..за кои некојпат и јас реков дека  ќе не следат со децении..иако некои форумџии тогаш и ме (наивно..секако ) убедуваа оти тоа ќе било „само„ за два месеца..
А веќе ...минаа 18 години..и средината но и крајот воопшто  не се гледа на хоризонтот???.
Практично..од неговата наивност и сенилност .не заплетка какао пилци во кучина..од која изгледа нема излез никојпат..без да се за таква „помош„ и нешто плати..со атрибути кои ја означуваат какао посебна секоја нација....
намигнувањеизненадувањелутина

Изменето од novace - 16.Февруари.2008 во 12:40
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 12:47
Originally posted by lpartik lpartik напиша:

Искрено речено..
Ама тоа ти е...
ПОЗНАВАЊАТА ОД ИСТОРИЈА И ПОЛИТИКА И ЗА ТВОИТЕ 20 ГОДИНИ ТИ СЕ СКРОМНИ.ТУРЦИЈА ВЕЛИШ БИЛА СЕКОГАШ ВЕРЕН СОЈУЗНИК НА МАКЕДОНИЈА... ШТО Е ТОА СЕКОГАШ? 17 ГОДИНИ СМЕ НЕЗАВИСНА ДРЖАВА А ПЕТ ВЕКА „СОЈУЗНИЦИТЕ“=. ЗАКОНОТ ЗА НЕДВИЖНОСТИ НЕ ЗАСТАРЕВА, ТИЕ СЕУШТЕ СЕ ГАЗДИ НА ЗЕМЈАТА...ВО КАТАСТАРОТ СТОЈАТ НИВНИТЕ ИМИЊА.НЕМОЈ ДА ГО НАПАЃАШ МИЛОШОСКИ, ДА НЕ ПОЧНАМ ЈАС ДА ПЛУКАМ, ОТИ ПОДОБРО ПЛУКАМ ОД ТЕБЕ.

Прво ќе те замолам да исклучиш Caps Lock, зошто и јас можам да пишувам така со вклучен Caps Lock, не е проблем мислам....само изрази желба...
Е сега тие што викаш дека 5 века ни биле газди, знаеш дека сега најмногу од сите земји ја подржуваат Македонија за влез во НАТО и во ЕУ???
Освен тоа добиваме воена помош од таа земја...ни го признава идентитетот и историјата..
А и за твоја информација Турскиот архив МНОГУ им помогна на нашите историчари против Бугарите,Србите,Грците, и Албанците...
А гледам некако православниве земји не не мирисаат многу многу, и само гледаат некако да не асимилираат.....
Значи гледаш пак Турција ја смени политиката кон Македонија, не се однесуваат Шовинистички спрема нас како порано што правеле, и се решија да ни помогнат во многу работи....
Додека Православните браќа, од памтивек ни ја негирале нацијата...
Русите им го испраа мозокот на Бугарите со таа Сан Стефанска Бугарија, нас не претставија како бугари пред цел свет, заедно со грците а исто така и на Србите им го испраа од друга страна мозокот дека ние сме јужни срби....
И таа политика и ден денеска ја водат овие православни земји спрема Македонија..
Србите Црквата не ни ја признаваат, како и русите, и грците, и бугарите, бугарите од друга страна место да и помогнат на земјава како православен сојузник и сосед, и они делат памфлети по ЕУ со референцата ФИРОМ...
Грците ни викаат мора да го смениме името и како ќе им прдне на нив така да се викаме...
А исто така Православна Земја...
Србите....Го наметнаа Јован Вранишковски да шири српска пропаганда низ Македонија, и поради него нашата црква е непризнаена од сите православни братски цркви....
А колку што се сеќавам Турција не делеше памфлети со референцата ФИРОМ по ЕУ, и прва беше која застана против ставот на Грција за нашиот прием во НАТО...
А нашиве православни браќа коваат планови и ден денеска да не поделат.
Да не зборам за албанците, веќе позната приказна...
А и за твоја информација нашите револуционери се бореа против властите на Турција..
Имаше доста револуционери наши кои соработуваа со други турци и им помагаа во напорите да ја демократизираат Турција...и да го сменат тој систем што го имаше Турција..
Сандански ете ти го пример...
И знаеш што бате, плукај кој ти душа сака..
Сакаш Црвенковски, сакаш Киро Глигоров, Сакаш Груевски, Сакаш Бучковски
Ич не ми е гајле...
Само да не фатиш да ме плукаш мене, зошто и јас имам јазик......

П.С.
Јас знам дека Мува не ја лази Грција за нашето малцинство, тоа немора мене да ми го кажуваш, само кажав дека знаат дека ако влеземе во НАТО нашиот глас исто ќе вреди колку и нивниот и нема така лесно да ни наметнуваат решенија, и нема веќе да се однесуваат шовинистички спрема нас..
И знаат дека ние ќе бараме кога ќе влеземе во НАТО да го смениме знамето, грбот, и знаат дека ќе бараме да го признаат малцинството македонско во Грција, затоа они се против нашиот влез, и ако влезевме под уставното име готова ќе беше битката за Егејскиот дел...
И тие македонци од Егејска Македонија можеби незнаат да говорат толку добро македонски, ама се поголеми патриоти и од мене и од тебе и гордо се декларираат за македонци, не одат во бугарска амбасада да аплицираат за БГ пасош како што го правиме ние тоа (македонците од Вардарска Македонија)...

Originally posted by novace novace напиша:

...

Искрено речено..
Ама тоа ти е...
Очигледно ..ги гледаш пристрасно работите..оти никојпат добар доктор при „лечењето„ не ги гледа и бара ПОСЛЕДИЦИТЕ..туку ПРИЧИНИТЕ..А кај нас ..единствената (жива сеуште ...ете) ПРИЧИНА е самоволието искажано и проследено со комунистичкото непознавање на светската дипломатија на сега и тогаш излапениот-ни „председател„..самоповикан и самопрогласен како „очув„ на Нацијата..макеоднска се разбира.Затоа ...да бидеме реални пред да нешто и јавно искажеме..Неговата (на фиромољубецот) „мудра„ политика и нанесе на Македонија несогледливи и неубави (сега сите ги чуствуваме по свој грб) последици..за кои некојпат и јас реков дека ќе не следат со децении..иако некои форумџии тогаш и ме (наивно..секако ) убедуваа оти тоа ќе било „само„ за два месеца..А веќе ...минаа 18 години..и средината но и крајот воопшто не се гледа на хоризонтот???.Практично..од неговата наивност и сенилност .не заплетка какао пилци во кучина..од која изгледа нема излез никојпат..без да се за таква „помош„ и нешто плати..со атрибути кои ја означуваат какао посебна секоја нација....намигнувањеизненадувањелутина

Новаче а што друго да кажам бе човек...
Што е право, право е, требаше овој да биде поактивен малце на терен, деноноќно да работи на ова, мислам за тоа и го назначија.....што направи??? ништо....буквално ништо...да бевме поактивни ќе ја добиевме битката за името, ние кога имавме огромна подршка кога Грција беше никој и ништо(ти зборувам за пред 2 месеци) ние упропастивме работа, ја виде ли Бакојани секаде лобираше за да го наметне името како критериум, ние ништо не направивме........за ваква работа треба да покажеш поголема сериозност...сепак се работи за идентитетот на една земја......
За дедо Киро српската марионета не зборувам, зошто знаеме дека он ни ја упропасти државата(тоа е веќе повеќе од јасно), ни го наметна името , за ете и ден денеска да го потсеќа на Милошевиќевата Југославија....
Па и грбот на Македонија кога ќе го погледнам, ми се врти...со тоа петокраката...ако ништо друго, можеме барем петокраката да ја смениме...
Али тоа време веќе помина, кога имавме шанса да ги смениме работите, ние упропастивме работа.......
Али тоа ти е сега нашава република ќе ме потсеќа на Демократската Источна Германија сојузник на Источниот блок....
Али тоа ти е сега, да почекаме ,да видиме каков ќе биде предлогот, јас искрено речено нема да се согласам со ниту еден компромис ние имаме едно име

Република Македонија

Изменето од Vladimir88 - 16.Февруари.2008 во 13:39
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 13:23

[Новаче а што друго да кажам бе човек...
Што е право, право е, требаше овој да биде поактивен малце на терен, деноноќно да работи на ова, мислам за тоа и го назначија.....што направи??? ништо....буквално ништо...да бевме поактивни ќе ја добиевме битката за името, ние кога имавме огромна подршка кога Грција беше никој и ништо(ти зборувам за пред 2 месеци) ние упропастивме работа, ја виде ли Бакојани секаде лобираше за да го наметне името како критериум, ние ништо не направивме........за ваква работа треба да покажеш поголема сериозност...сепак се работи за идентитетот на една земја......
За дедо Киро српската марионета не зборувам, зошто знаеме дека он ни ја упропасти државата(тоа е веќе повеќе од јасно), ни го наметна името , за ете и ден денеска да го потсеќа на Милошевиќевата Југославија....
Па и грбот на Македонија кога ќе го погледнам, ми се врти...со тоа петокраката...ако ништо друго, можеме барем петокраката да ја смениме...
Али тоа време веќе помина, кога имавме шанса да ги смениме работите, ние упропастивме работа.......
Али тоа ти е сега нашава република ќе ме потсеќа на Демократската Источна Германија сојузник на Источниот блок....
Али тоа ти е сега, да почекаме ,да видиме каков ќе биде предлогот, јас искрено речено нема да се согласам со ниту еден компромис ние имаме едно име

Република Македонија

Запамети едно ..дека се она што тебе и нам ни изгледа возможно и дофатливо..всушност е само мамка да тоа така изгледа..
Намерно тоа го прават ..државите кои ете имаат ем сила ем пари..но и време за тоа да ни изгледа ...како да ни е просто надофат на раката..ама ако си рибар и знаеш како се фаќаат кленови (утмани) ..ќе знаеш дека тоа е само пердувче..кое го добро го крие врвот на острата јадица..
Кога еднаш ќе ја „лапнеш„ навидум привлечната мамка..после нема откачување..без туѓа помош..во случајот наш тоа е  „рибарот„.
И се се завршува (особено кај нас) во „тавче„ секако полно со врел зејтин.
пс
Не бадијала и грците сегашно користа една  античка поговорка која вели:
НЕ ИМ ВЕРУВАЈ НА ДАНАЈЦИТЕ...КОГА И „ДАРОВИ„ ТИ (НИ) НОСАТ..
намигнувањеголема%20насмевка

Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lpartik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2008 во 13:42
Vladimir(e)88 - што се однесува до фонтот, пишувам со поголеми букви зашто подобро ги гледам, ама ако ти смета и ако тоа го сфаќаш како врескање - во ред.Познат ми е ставот на пријателска Турција, а што се однесува до турското малцинство во Македонија е најлојално. И тоа е за почит.Но немој премногу да се надеваш на помош...како што Србија се надеваше на руска помош, а потоа извиси.Се надевам дека ти е позната мислата: Слободата на Македонија треба да е дело на самите Македонци.
Ќе ти дадам еден совет- Верувај во себе и во своите способности.( Немој ни да се преценуваш, ни да се потценуваш)Никогаш немој да го потценуваш непријателот. Ако не си во состојба сам да се справаш со него- не скокај премногу,туку проблемите решавај ги со дипломатија, и не очекувај некој батко од девета маала да те брани.
Тоа со православните браќа не ме засега толку (околу црквата).Србите не ни го поттурија Вранишковски, тој самиот се продаде, тој е само уште еден доказ за македонскиот синдром.А дали не те загрижува бројката на Македонци со бугарски пасоши.Еден ден Бугарија со полно право ќе побара решавање на малцинските права.
А за плукањето, не мислев да плукам по тебе...тоа на крај памет не ми паднало...туку по оние што ја раскрчмија Македонија.
Многу поздрав - lpartik
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.