|
што се случува со фото идивиди? |
Внеси реплика | страница <1 23456 20> |
Автор | |
Glecin
Сениор Регистриран: 11.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da rezimiram:
1. Kopletno nov izgled na sajtot! Podobri algoritmi za izgled na fotografiite! 2. Involviranje na lugje koi so sojata lichnost i delo vo dolg vremenski period pokazhale ljubov kon sajtot. 3. Promena na pravilata na igra. till than....!!! Pozdrav |
|
There is more in life than books you know, but not much more!
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
лепотиња. пак забегавте во нешта кои се милион пати дискутирани и се вон наша (лична) контрола. нели - супер е така кога некој друг треба да нарави нешто. тогаш одговорноста е на било кој освен - наша/моја
Зоран, мајсторски го цементираш медиокритетството, не знам што да кажам... од оваа дискусија и мојот став зависи-дали ќе бидам на фотоидивиди или не ...а за сајтот? мислам дека ќе постои ... ама нивото ќе е нешто друго.... би гуд... |
|
Glecin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..)..Saso..koja e mojata ili tvojata odgovornost!?.....imash nekoe zadolzhenie ili....? Zoshto da ja baram vinata vo sebe shto ne uzhivam onaka kako shto sum uzhival vo minatoto, zoshto da ne uzhivam i rabotam na drugo mesto? Zosto ti da uzhivash i rabotish na drugo mesto? Shto kje ti promeni ovaa diskusija? Mnogu prashanja i malku odgovori...esencijata e vo 3te tochki pogore....!!
|
|
|
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se slozuvam... vakov kakov sto e ovoj sajt, so ovie pravila na igra, mozebi ne odgovara na odredena grupa na lugje, ama za site onie koi si postiraat semejni fotki, fotki od deca na wc-sholja kako se*at, kvaki i zakacalki, sajtot e izmislen... poentata mi e deka ne znam dali treba da se menuvaat pravilata na igra, ili da se bara drug teren... i mislam deka e mnogu licemerno od strana na site onie koi se bunat za ovie pravila na igra, a stavaat petki i "super/grom/top"-komentari na gorespomenatite fotki zaradi "reciprocitetot"... Изменето од branko_k - 14.Февруари.2008 во 22:18 |
|
Glecin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.................Мислам дека на сајтот е затворен сам во себе, регресивен, самозадоволен. Среќен во самозаоволството, во „не таласај“ философијата, во Status Quo. Тоа за мене значи само дека нема напредок. Дека комуната станува ригидна и неотворена за нови идеи и вибрации. Се што е различно се шиканира и се згаснува. Поминува само медиокритетот. Тоа е израз на страв од растење, разивање, напредок. Топ фотографиите го казжуваат тоа ( не сите !!! но во најголем број случаи). Сите сме одговорни за тоа. Затоа што се даваат 5ки поради пријателство или страв или од чиста прагма да ми се врати со 5ка. ( аман немојте да ја претворите дискусијава во тоа дали се бодовите поважни и слични кои ги има милион). Бодовите СЕ важни и лицемерно е да се кажува спротивното, на некого помалку на некого повеќе. Коментарите СЕ важни ! Што ни се случува? Медиокритет на пиедестал. Нема асални коментари. Нема асални аргументи................!
Saso ovoj komentar e mnogu na mesto....!! Posebno mi se dopadna momentot sto go karakterizirash kako | strav od rastenje, razvivanje, napredok...mislam deka e toa osnovata. No razlikata e sto jas smetam deka treba da se vovede aktivna kabala vo nadminuvanje na problemot, ti smetash deka mozhe so pasivna kabala, da samo sto pasivnata kabala kje odzeme mnogu vreme a ne sum siguren deka imame tolku vreme za chekanje. Pozdrav! |
|
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Saso, Ne li ti se cini deka tvoevo baranje e utopija? Pa na ovoj sajt nemozes da sprovedes ni baranje za dovolen broj na komentari, a ne pak komentarite da bidat kvalitetni. Patem, kako sakas da "izmolzes" poinakov komentar od nekoj koj NEMOZE da dade poinakov komentar. JAS, na primer, ne znam da ti dadam umetnicki komentar za umetnickoto dozivuvanje koe go imam dodeka ja gledam tvojata umetnicka slika. Verojatno dozivuvas razocaruvanje zatoa sto se obiduvas da ti gi resat dilemite okolu sopstvenite fotografii. A mozebi ne e utopija ... mozebi e samo bezobrazno potcenuvanje na ostanatite? Saso, mozeme li da se dogovorime vaka: Izvesti me koga nekoja od "serviranite" fotografii ce ti bide od onie dobrite, za da dadam seusrden komentar...da ne se macam na ovie. Kazi ni gi "bardovite" koi te zakopale? Bas me interesira, sto toa tolku strasno se slucilo. Tegla ima analogen hendikep, pa ce moram da se kacam do platnoto za da go pisam komentarot...Flickr za mene otpadja. Premnogu mi lici na na random zbirstina spored poedinecni interesi. Za zal i negovite "dobri" ne se dostapni za nas, obicnata raja. Igor, zgresil??? Ne bi rekol, osven sto zgresi sto go povlece portfolioto. Mozese ednostavno da si pauzira, pa da vidi kako ce mu faca oko. Igor gi locira ispravlivite greski. Za da go koregiras toa sto ti sakas, Saso, ce moras da ja sovladas masovnata hipnoza bi rekol. Se izvinuvam sto reagiram olku ostro, no ova vece preodja vo nepodnoslivo filosofiranje i neverojaten fatalizam. Nebare smak sveta e ako se dade bod povece. Dajte asolni komentari i pomognete im na ludjeto so po nekoj korisen sovet, pa da pravime posle muabet. Koga posleden pat si dal nekomu korisen sovet Saso? |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Sanja84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tuka doagja do kontradiktornost megju teorija i praksa Изменето од Sanja84 - 14.Февруари.2008 во 22:49 |
|
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E pa sega Sasho, jas praktichno go probav i go terav edno vreme seto onoa sto go spomnav vo mojot prethoden komentar. "I talk the talk, I walk the walk" sto bi rekle vo mojov del na svetov i na krajot ti go dadov moeto iskustvo i najiskrenoto gledanje na rabotite. Zaradi toa, ti mi velish deka jas majstorski go zacimentiruvam mediokritetstvoto. OK, neka ti bide. Ajde, posle se, jas sum toj sto go pravel sajtov mediokritetski i ushte aktivno sum rabotel na toa. E sega, kazhi mi sto imash ti napraveno da ne bide toa taka? Sto si napravil porano i sto pravish sega PRAKTICHNO vo vrska so toa, osven pishuvanjeto na temava vo koja velisha deka rabotite ne ti se dopagjaat. Ne mi se dopagjaat mozhebi i mene, no jas barem se obidov aktivno da gi smenam. Sto pravihs ti? Imash nekoi konkretni idei, imash konkretni akcii? Ajde poveli, nafati se, pokazhi ni so lichen primer, pa ako smetam deka e neshto sto vredi, te ubeduvam deka vednash ke te podrzham. |
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abre lugje....
Ve nema na forumov i sega OP, site ZBOR. Mi se svigja temava zatoa sto Saso ne sobra povtorno ovde. Aj so red. Iskreno ako nesto sum naucil od site vas ovde (a sum naucil mnogu, sto za fotografija, sto za tehnika, sto za estetika...) sum go naucil od forumov. Spored mene forumite se nesto kaj sto se prasuva ako ne se znae i sleduvaat diskusii, odgovori........ Se uci od sedenkite vo MS, jas licno od Rade, od Jane, od Zdenko, od Igor, od Branko, od Bobi i od site drugi. Druzenjeto, komunikacijata pravi da se bide razmenuva energija, iskustva, dozivuvanja. Iskreno nikogo nema da napravi podobar fotograf tehnickoto poznavanje na rabotite. Podobar fotograf se stanuva so iskustvoto, ne samo so fotografiranje, tuku celosnoto zhivotno portfolio. Kakvi sme kako lugje, takvi sme kako fotografi. Ako nekoja lichnost e interesna, vozbudliva, so vozbudlivi zhivotni prikazni, togash ima sto da raskazhe. Ponekogash treba momentot i da ne se fotografira, tuku ednostavno da se dozhivee dishejki so polni gradi. Jas na idividi se pomalku gledam vozbudlivi fotografii. Pa ve nema...od koga ne ste pustile povekjeto od vas tuka fotografija? Jas nesto vo posledno vreme pustav, ama me zdomrze. Nekako nemam motiv. Vo princip nikogas ne sum go ni imal za foto idividi, ama druzbata so site vas na forumov i vo Mala Stanica napravi da bidam poaktiven. Nema nikakva filozofija, kako sto kazav: Ne veruvam deka sajtot kje se smeni, ne veruvam deka MT bi napravile takov napor, taka sto mislam deka rabotata kje si ostane takva kakva sto e. Koj kako si saka. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sorry zoran, i site drugi sto si go dozvoliv toa, mislam deka impulsivno izreagirav so grub recnik, ne go povlekuvam iskazot no intenzitetot bi bil drug koga sega bi pisuval.
ova ne e ednistveniot moj post no... neam kao ti milioni. i isto taka kako pogore ke kazam deka znam deka ima pricina zosto e taka, zsto ti imas milion postovi tuka. mislam deka si eden od najzasluznite, posebno na forumov no i deka i tebe ti e podrag satus quo-to otkolku otvorenosta za nova faza na razvoj... leka nok na site Изменето од сашо - 14.Февруари.2008 во 23:30 |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак тепаме повеќе или помалку празни муабети.
Се коментирало/не се коментирало, се давале вакви или онакви коментари. Земајќи го предвид фактот дека на идивиди активно учество земаат не повеќе од 200 членови, тогаш мислам дека сме најефективната комуна воопшто на светско ниво. Ако од 30 коментари дадени за една фотографија, најдеш 2-3 каде некој има образложено нешто за фотографијата и техниките, тогаш би требало да знаеш дека работата е завршена одлично. Сум бил на повеќе сајтови за фотографија и можам да кажам дека коментарите дадени за фотографиите се отприлика исти. Погледнете ги овие мои фотографии објавени на идивиди и на некои од другите сајтови. Прочитајте ги коментарите и споредете. "Јаготката" Јаготка идивиди Јаготка eyefetch или "Галебот" галеб идивиди галеб бугарија Што сакам да кажам со ова ... секаде е исто ... ако коментираш, можеш и да очекуваш коментари. На Eyefetch приливот е 1 фотографија на секои 5 секунди, а добивам по 2-3 коментари од оние кои биле онлајн во моментот кога фотографијата сум ја објавил. Половина час подоцна можеш да заборавиш дека си ја ставил таму. Спас од заборавот е коментирањето, а сигурно видовте како се коментира (jes, ok, super, stunning ...) и тие се коментари кои ти викаат ај коментирај/бодувај ми во моето портфолио, ништо друго. Кај нас барем може да се чујат и други мислења за дадена фотографија, па дури правиме и втор поглед. Тегла, и на Кјубрик ако му кажале мислење како требало да го измонтира Одисеја 2001, можеби нешто од тој коментар ќе биде употребен во Одисеја 3001 ... кој знае |
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и само уште нешто
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve vi eden link. Foto na nedelata na Magnum. Videte gi komentarite
http://blog.magnumphotos.com/2008/02/photo_of_the_week_mitt_romney.html |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |