IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - што се случува со фото идивиди?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

што се случува со фото идивиди?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 20>
Автор
Порака
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 17:56
Originally posted by zatko zatko напиша:

EJJJJJJJJJJJJJJJJ epten ste zabegale ,,,,,,,,nemam vreme za diskusii ama tegla i aleksandar ne ste vo pravo boduvanjeto i prijatelstvoto e edna rabota a fakt e deka na idividi ima fantasticni fotografii i ne e tocno deka ne mozat da naucat i tuka nesto
A toa deka ke odis na seriozen sajt i deka ke naucis nesto zimi majka ili deka se ucelo fotografija od kniga
fotografija se uci so praksa i so vreme,normalno deka treba da se procita nesto ili pogledne ili prasa nekoj

Zatko vo pravo si deka ima seriozni fotografi na idividi, no ima se pomalku.
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 18:01
Tegla pocni od sebe ,rece ne objavuvas seriozni fotografii tuka zosto bi te zaprasal,ajde da se pocne so seriozno objavuvanje i boduvanje,prvin jas samiot sum za kritika bidejki se pomalku komentiram ako site se zafatime seriozno togas onie so prijatelsko ili poradi ime sto boduvaat ke vidat nevidat ke se uozbilat ako ne pa mozda i nesto ke naucatнамигнување

http://www.blissvp.com
www.blissvp.com
Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 18:21
Brane,mislam deka web prezentacija od tipot na idividi kako za pocetok ili odskocna daska na eden prosecen amater na nekoj nacin e sosema ok mesto-komuniciras so lugje,doznavas informacii,voedno i podnaucuvas nesto,a i najglavnoto-stanuvas kompletno svesen za stepenot na svojata serioznost..Posle izborot e 'tvoj'.

Dalton-sto se odnesuva do ucenjeto,jas poveke sum ucela i od komentari sto ne bile licno do mene upateni.

Tie sto ponataka ke se isfiltriraat vo odnos na masata,a i imaat seriozni nameri i seuste se zainteresirani za web prezentacija,si pravat personalen web sajt vo kraen slucaj... dokolku comment-to-comment sajtovite ne im odgovaraat vekje na nivnite potrebi.

Za bilo sto vo zivotov nema nekoja posebna filozofija, take it or leave it намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 19:16
Zatko poserioznite gi objavuvam na flickr. Vo posledno vreme me mrzi i toa. A za navistina seriozni, eve edna moja fotografija koja sekoj den e na plostadot nasred Skopje, kje bide i vo slednite 2 meseci.

Inaku e sken od Mamija i e so rezolucija od 15000x15000 so 300dpi. Platnoto e 90 kvadratni metri.

Inaku gumata e 3D render намигнување

Изменето од Tegla - 14.Февруари.2008 во 19:17
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 19:21
Moram da priznaam deka vo posledno vreme osetiv deka zabegav so net objavuvanjeto i moram da si go sredam zhivotot намигнување. Zatoa ne se zamaram povekje dali foto ididvidi e ok ili ne e ok, flickr mi e povekje po merak ama i tamo se zabeguva. Ima idioti koi kupuvaat Hasselblad i skener samo za na flickr da bidat fraeri. Ne me interesira toa. Edinstveno sto mi e bitno e da napravam dobra izlozba - samostojna. Toa mi e bitno i toa mi e planot i celta so fotografija za narednite 2-3 godini.
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 20:19
Originally posted by Sanja84 Sanja84 напиша:

Brane,mislam deka web prezentacija od tipot na idividi kako za pocetok ili odskocna daska na eden prosecen amater na nekoj nacin e sosema ok mesto-komuniciras so lugje,doznavas informacii,voedno i podnaucuvas nesto,a i najglavnoto-stanuvas kompletno svesen za stepenot na svojata serioznost..Posle izborot e 'tvoj'.

Dalton-sto se odnesuva do ucenjeto,jas poveke sum ucela i od komentari sto ne bile licno do mene upateni.

Tie sto ponataka ke se isfiltriraat vo odnos na masata,a i imaat seriozni nameri i seuste se zainteresirani za web prezentacija,si pravat personalen web sajt vo kraen slucaj... dokolku comment-to-comment sajtovite ne im odgovaraat vekje na nivnite potrebi.

Za bilo sto vo zivotov nema nekoja posebna filozofija, take it or leave it намигнување

ete kade se razlikuvameсреќа jas pa celo vreme mislev deka onie poserioznite pravat samostojni izlozbi...голема%20насмевка

p.s.: jas ne rekov deka idividi ne e ok i zabavno mesto... jas rekov deka idividi e LIMITIRAN MEDIUM... epten limitiranнамигнување i deka site ovie diskusii gi pravime najverojatno zatoa sto del od nas sme go nadrasnale istiot...

a inaku, sekoj si go pravi izborot kade ke ja kanalizira svojata kreativnost... isto kako koga nekoj poveke go saka Coelho a nekoj poveke Hesse, nekoj ja preferira Ceca, nekoj Miles Davis...намигнување

Изменето од branko_k - 14.Февруари.2008 во 20:22
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:16
што се случува со фото идивиди?

Pa nishto posebno novo ne se sluchuva. Ovoj sajt e mesto kade sto se sobira edna relativno mala komuna na lugje koi se interesiraat za fotografijata i zboruvaat makedonski jazik. Vo edna takva mala komuna normalno e skoro site lichno da se poznavaat i se pochnuva od tamu...

Zatoa prifatete go sajtov takov kakov sto e, vo negovata potpolna realnost i ne se zamarajte so nishto poveke. Porano zboruvav na shiroko za ukinuvanje na bodovi i rangiranje na fotografii iskluchivo spored unikatni komentari (slichno kako segashnoto rangiranje na najkomentirana fotografija), komentirav nashiroko i detalno, pishuvav mikro-tutorijalchinja, razbivav iluzii i urbani legendi za foto-tehnikata, se obiduvav da gi razdvizham duhovute na lugjeto preku provokativni temi i komentari... koga na krajot sogledav deka na lugjevo vsushnost im treba samo edno svoe mesto kade sto ke se druzhat i ke si minuvaat ubavo. Seto drugo e na vtoro ili treto mesto, so toa sto vazhnoto e deka vtorostepenoto i tretostepenoto ima samo najgolemi shansi da im ja rasipe uzhivancijata na chlenovite.

Pa zatoa reshiv da ne gi zemam rabotite tolku seriozno kako na pochetokot. Toa vi go sovetuvam i vam. Uzhivajte.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:26
se soglasuvam deka prethodniot diskutant e takov
i zatoa gushka do nego
prekrasna licnost polna so razbiranje i entuzijazam
e da nepostoi vakov sajt , jas ne bi go zapoznal toj Karapancev li bese koj da go znae голема%20насмевка

pozdrav zoki kako ide? da ne zaladi tamu?голема%20насмевка

Изменето од anakin - 14.Февруари.2008 во 21:27
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Glecin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Февруари.2007
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glecin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:36
Pochituvani vljubenici vo fotografija,

iako vekje donesov stav po prashanje na smislata na postoenjeto i kvalitetot na foto.idividi ( imeno go povlekov moeto portfolio od sajtot ) drago mi e sto se potikna edna vakva diskusija na forumot i kje se obidam da dadam moi lichni viduvanja na sluchuvanjata.
Prisuten sum na sajtot povekje od godina i pol i ogromen del od svojot razvoj go dolzham na foto.idividi. Cel toj period se trudev da bidam korekten vo svoite komentari....nekogash vnimatelen, nekogash presmetliv i nekogash grub...no nikogash ramnodushen kon dobra fotografija i vlozhen trud. Zapoznav odlichni lichnosti- dedicated photographs chija ljubov, stav, znaenje i estetski odnos kon fotografijata imaa ogromno vlijanie na mojot razvoj. No toa sum jas i mojot razvoj na taa pochva. Imeno nema nikakva diskusija deka pochvata e plodna....no ochigledno e deka e premnogu plodna pa pokraj posakuvanite plodovi se ragjaat ushte mal milion plodovi ( chitaj...zavist, mediokritetstvo, egotripovi, ogranichuvanja, destrukcija, koketiranje, shvalerisuvanje itd itd ) za da na krajot ovoshtarnikot go izgubi svojot osnoven motiv i smisla na postoenje a toa e da proizveduva posakuvani ovoshki ( chitaj..fotgrafii, estetsko chhustvo, obrazovanie...idni seriozni fotografski vljubenici ). Ona shto mislam deka vo momentot mu nedostiga na ovoshtarnikot se slednive raboti:

1. Nekoj da go raboti ovoshtarnikot iako e gazda drug...sakam da ukazham na potrebata sajtot da ima administrator ili moderatori od nash*te redovi koi so svojata lichnost i delo kje vlijaat na ostanatite chlenovi...!
2. Promena na pravilata na igra....imeno svetot, fotografijata lugjeto i nivnite ralacii se vo dvizhenje, foto.idivid mora da najde nachin da pokazhe ZHELBA i SPREMNOST da gi prati tie promeni. Neka zadolzhi trojca vidni chlenovi da napravat research i da predlozht promeni na sajtot. Mislam deka takvi promeni bi bile od korist iako ne se krucijalni da sajtot bide podobar. ( promena na sistemot na boduvanje, boduvanje vo relacija so pozitiven komentar, moderatori od nash*te redovi itn. )
3. Ona shto najmnogu vodi kon destrukcija na ovoshtarnikot e nekastrenje i sreduvanje na istiot. SPORED MENE MORA DA BIDE OPSHTO POZNATO ZA SHTO SLUZHI OVOJ WEB PORTAL. Ne mozhe da ne bide obeshrabreno postiranje na najrazlichni digitalni zapisi koi nemaat nikakva intencija da bidat fotografii. Ne mozhe da ne bide sankcioniran vokabular nadvor od onoj povrzan so fotografijata.
ADMINISTRATORITE SE NA POTEG. TREBA DA POKAZHAT SENS ZA SLUCHUVANJATA, TREBA DA POKAZHAT GRIZHA. AKO NE VIDAT STO SE SLUCHUVA I AKO NE POKAZHAT STAV SHTO SAKAAT DA BIDAT VO IDNINA, SAJTOT IMA OGROMNI SHANSI DA ZGASNE.
Za nas i nasheto odnesuvanje: mislam deka nema nihto losho...nekoja losha kritika, malku ljubomora, zavist, lesna sopka ne e nishot strashno posebno za onie sto imaat svoja vizija koi se, shto sakaat da bidat i kade odat. Sekoj k*rshum ima svoj domet...shto i da se sluchi kalibarot kje se pokazhe. " Golemite " treba da se druzhat i pochituvaat i da se trudat da dadat komentar shto drzhi voda zatoa shto procesot na uchenje i razvoj se ushte trae i kje trae i kje trae i e potrebno dobro drushtvo za takva rabota. " Malite " treba da se druzhat i da se pochituvaat i da se trudat da kepshaat shto povekje mozhat zatoa shto kje zashtedat vreme vo svojot razvoj a toa e toa SHTO najmnogu vredi.
Mene kako chovek vremeto mi e imperativ vo razvojot i donesov odluka koja ponatamu kje se pokazhe kako dobra ili losha. No.... donesov odluka i odam ponatamu.
Napomena deka stavot po ovie prashanja e lichen!

FK " Fotografika " ostanuva da gravitira okolu foto.idividi no postoenjeto na fotoklub so svoj koncept i energija e mnogu povekje od eden web portal.

se nadevam deka doprinesov vo diskusijata....

ve pozdravuva!

Igor Spiroski
There is more in life than books you know, but not much more!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:39
Originally posted by branko_k branko_k напиша:

ete kade se razlikuvameсреќа jas pa celo vreme mislev deka onie poserioznite pravat samostojni izlozbi...голема%20насмевка

Pa ne gledam deka se razlikuvame nesto posebnoнамигнување,samo sto jas se drzev konkretno na 'temata' web prezentacija,ne navlegov vo delot-izlozbi,sto neznacese deka go isklucuvamнамигнување
...Znaci koj e vekje na internet a saka da se prezentira,neka si napravi web sajt...nezavisno od negovata 'realna' aktivnost
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:40
more i za doktorov edna големо%20гушкање
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:40
more i za murder so ne bi edna големо%20гушкање

Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:47

Pa ne gledam deka se razlikuvame nesto posebnoнамигнување,

if you think so...среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 21:57
Pa osven ako ne me gledas od gore намигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,148 секунди.