|
Арапски јазик |
Внеси реплика | страница 123 17> |
Автор | |
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Февруари.2008 во 13:35 |
Знам дека не е за тука темава, ама нема на друго место да најдам собрани толку многу потенцијални познавачи на арапскиот јазик. Ај па може да ја префрлиме после на друго место. Сега ме интересира воопшто дали некој знае арапски и дали ќе сака вака на форумот да ни одржи по некоја лекција за јазикот. Па може примери да ни дава директно од Коранот
|
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А да прогуглаш малце, се ќе најдеш по интернетов.. ја знам дека имав некој ПДФ за учење основи на арапски ама кој го знае кај ми ојде...
|
|
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма финатата е некој што има познавање на македонскиот да ми објасни арапски. Барав по google и има многу сајтови, ама не сакам објаснување на англиски. Ај ќе видам може ќе се јави некој.
|
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде. И јас сум за.
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Iskreno da imav vreme ke ve poducev malce,no nazalost go nemam.
Sepak mozam da vi dadam dobri izvori za ucenje.Sepak i tuka uslov e poznavanje angliski jazik. |
|
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А тука во Скопје нема нешто к*рсеви по арапски?
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne ziveam Sk no mora da ima. Ke prasam i ke ti kazam inshallah.
Btw...sto ti tekna da uces arapski? |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема такви к*рсеви во Скопје, за жал.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Siguren sum deka ima,ama toa obicno se privatni k*rsevi organizirani
od teolozi koi zavrsele fax nekade vo arapskiot svet. Nego aj soberete se poveke i ja ke ve ucam preku internet |
|
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ајде, ќе лобирам за онлајн к*рсеви. Инаку што ми текна, па да ја импресионирам девојката Ама таа нема трпение да ме учи. Ма не само ради тоа, побогат си ако знаеш повеќе јазици. А и најубаво писмо имаат арапско.
Изменето од tofu - 12.Февруари.2008 во 14:30 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве до сега имаш “група“ од два ученика...ил па сакаш да собереме уште некој па да почнеме? ...Па после...јуриш во Дубаи, лично да се увериме каков е Изменето од maria_magdalena - 12.Февруари.2008 во 14:39 |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ова ти се вика ЉУБОВ...блазе си на таа мома За секоја пофалба е ова, ретки се денес вакви...ама фала му на Бога уште ги имало... |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инаку, се согласувам со тофу, и за мене арапското писмо е најубаво, особено калиграфското-тоа е вистинска уметност, а не писмо.
|
|
|
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema somnez vo toa deka e najubavo.Ne samo pismoto nego i govorniot jazik.Ednostavno ima milion nacini da se izrazes
Btw... vasiov interes mene mi dade edna specijalna ideja . E sega neznam koga tocno ke ja realiziram no vi vetuvam deka vo rok od 15 meseci na makedonski ke ima celosen k*rs po arapski i toa za ucenje od doma(Self-study) |
|
Внеси реплика | страница 123 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |