IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиствени Секти
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиствени Секти

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
Автор
Порака
mudzahid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 818
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 16:07
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Dali so chisto srce, so iskrena verba vo Allah i so k*ranot pred sebe, mozhesh da mi kazhesh deka ima opravduvanje za ubistvo na deca?!
Ne mi odgovaraj so "I Hristijanite toa go pravat" zatoa shto jas gi osuduvam niv i smetam deka eden den i chovekot i Bog kje im sudat za toa! A ti?

Znaj deka i spored biblijata, dozvoleno ti e da vratis vo onaa mera, vo koja ti e nanesena steta.
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН.
Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 16:22
da be ti me turna jas ce te turnam mi go zede kamionceto jas da ti zemam nesto ccccc . ne e ovaa detska igra ginat lud'e a ce gori i toj sto ima takva odobruvacka pomisla oti i pomislata e grev!!!    ps.biblijata veli ako te udri nekoj po edniot obraz svrti mu go i drugiot.a ne da mu vratis so ista mera
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 16:35
Mudzahid - ne mi odgovori na prashanjeto - dali gi opravduvash takvite postapki, a imeno - samoubistveni napadi pri koi ginat nevini deca? Odgovori mi direktno, bez mnogu mnogu objasnuvanja - samo prvo pogledni si go k*ranot i odgovori so chisto srce i um!

Jas seushte od nieden musliman tuka na forumov ne sum prochital osuda na takvite raboti. Sekogash naogjate opravduvanje vo toa deka negovoto semejstvo bilo povredeno, deka negovite deca bile ubieni itn. Ako toj chovek go ubie ubiecot na negovite deca, ili ubie drugi vojnici, policajci (kako pretstavnici na silata koja mu gi ubila decata), toa go razbiram, no da ubie deca, nekoi od koi nemaat duri nikakva vrska so onoj koj na nego mu nanel bolka, a mnogu chesto se sluchuva vo istite tie napadi da bidat ubieni i muslimanski deca. Komu toa mu se osvetuva vo takviot sluchaj i vo kakva toa merka vrakja?!
Toa mozhe da go napravi samo nevernik i chovek koj se otkazhal od Allah! I sekoj koj ja poddrzhuva takvata negova postapka e ist kako nego!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 16:37
Originally posted by hr.lucky hr.lucky напиша:

ps.biblijata veli ako te udri nekoj po edniot obraz svrti mu go i drugiot.a ne da mu vratis so ista mera

Znaci ako ti go ubie ednoto dete, dozvolimu toa da mu go napravi i na drugoto dete, ako ti ja siluva ednata sestra povikaj go toa da i go napravi i na drugata.

Ne zboruvaj od pamet, tuku zamisli kako se custvuvaat ovie luge na koi im e nanesena taa nepravda, a ne se vo moznost da ja dokazat bidejki se blokirani na sekoj mozen nacin, a ostanatiot svet e gluv za toa.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 16:44
Se nadevam deka kje dobijam konkreten odgovor na moeto prashanje Mudzahid (a i od drugite muslimani na forumov!).
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 16:59

Mudzahid - ne mi odgovori na prashanjeto - dali gi opravduvash takvite postapki, a imeno - samoubistveni napadi pri koi ginat nevini deca? Odgovori mi direktno, bez mnogu mnogu objasnuvanja - samo prvo pogledni si go k*ranot i odgovori so chisto srce i um!

Jas seushte od nieden musliman tuka na forumov ne sum prochital osuda na takvite raboti. Sekogash naogjate opravduvanje vo toa deka negovoto semejstvo bilo povredeno, deka negovite deca bile ubieni itn. Ako toj chovek go ubie ubiecot na negovite deca, ili ubie drugi vojnici, policajci (kako pretstavnici na silata koja mu gi ubila decata), toa go razbiram, no da ubie deca, nekoi od koi nemaat duri nikakva vrska so onoj koj na nego mu nanel bolka, a mnogu chesto se sluchuva vo istite tie napadi da bidat ubieni i muslimanski deca. Komu toa mu se osvetuva vo takviot sluchaj i vo kakva toa merka vrakja?!
Toa mozhe da go napravi samo nevernik i chovek koj se otkazhal od Allah! I sekoj koj ja poddrzhuva takvata negova postapka e ist kako nego!

Jas licno gi opravduvam napadite vo Palestina, tamu nema moznost da im se sprotistavat na prestavnicite na silata(vojskata i policijata), pa zatoa ova e edinstveniot nacin na koj Izrael i negovite poddrzuvaci ke ja soznaat gorcinata na ubivanjeto nevini deca.
Sto se odnesuva do nekoi samoubistveni napadi kako vo Irak, vo koj ne e takva situacijata, i vo koi ginat navistina  nevini luge(bidejki vo Izrael nema nevini) takvite napadi gi osuduvam.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 17:17
Nema nevini?! Dete koe shto e na 5-6 godini ne e nevino?! Shto - plakja za negovite roditeli? I go opravduvash toa? A kako go "opravduvash" zaginuvanjeto na palestinski deca pri tie napadi (zatoa shto mnogu pati ima i palestinci koi ginat!)? Ili toa ne e vazhno, vazhna e "povisokata cel"?!
Zoshto togash ochekuvash svetot da ima sochuvstvo koga ginat "nevini" palestinci?! Zoshto jas bi imal sochuvstvo kon tebe i tvoeto dete, koga ti nemash sochuvstvo kon tugjite deca?!
Toa e kukavichluk!!! Ako e toj hrabar kako shto se pretstavuva, togash neka vojuva so onie koi mu nanele shteta, a ne so deca! Toa e bolen um i izvini shto kje ti recham, samo bolen um mozhe da go poddrzhuva!
Tokmu zaradi vakvite izjavi, svetot ne e na vasha strana, a ne zaradi neshto drugo! Kolku i da saka chovek da ima sochuvstvo kon toa shto se sluchuva na palestincite, koga kje vidi deka masovno se poddrzhuvaat ubijci na nevini deca i lugje, togash kako da bide vash poddrzhnik?!
Toa shto najmnogu me pogoduva i shto me gnasi e toa shto ostanatite muslimani na forumov molchat po temava! Mislev deka imame diskusii so razumni lugje koi se vernici pred se!

Изменето од zidarski - 11.Февруари.2008 во 17:18
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 17:30
Originally posted by mudzahid mudzahid напиша:

Originally posted by hr.lucky hr.lucky напиша:

ps.biblijata veli ako te udri nekoj po edniot obraz svrti mu go i drugiot.a ne da mu vratis so ista mera
Znaci ako ti go ubie ednoto dete, dozvolimu toa da mu go napravi i na drugoto dete, ako ti ja siluva ednata sestra povikaj go toa da i go napravi i na drugata.Ne zboruvaj od pamet, tuku zamisli kako se custvuvaat ovie luge na koi im e nanesena taa nepravda, a ne se vo moznost da ja dokazat bidejki se blokirani na sekoj mozen nacin, a ostanatiot svet e gluv za toa.
znaci da najdes mudrost da gi zastitis decata i sestrite a ne da vracas krv na nevini
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 17:35

Nema nevini?! Dete koe shto e na 5-6 godini ne e nevino?! Shto - plakja za negovite roditeli? I go opravduvash toa? A kako go "opravduvash" zaginuvanjeto na palestinski deca pri tie napadi (zatoa shto mnogu pati ima i palestinci koi ginat!)? Ili toa ne e vazhno, vazhna e "povisokata cel"?!
Zoshto togash ochekuvash svetot da ima sochuvstvo koga ginat "nevini" palestinci?! Zoshto jas bi imal sochuvstvo kon tebe i tvoeto dete, koga ti nemash sochuvstvo kon tugjite deca?!
Toa e kukavichluk!!! Ako e toj hrabar kako shto se pretstavuva, togash neka vojuva so onie koi mu nanele shteta, a ne so deca! Toa e bolen um i izvini shto kje ti recham, samo bolen um mozhe da go poddrzhuva!
Tokmu zaradi vakvite izjavi, svetot ne e na vasha strana, a ne zaradi neshto drugo! Kolku i da saka chovek da ima sochuvstvo kon toa shto se sluchuva na palestincite, koga kje vidi deka masovno se poddrzhuvaat ubijci na nevini deca i lugje, togash kako da bide vash poddrzhnik?!
Toa shto najmnogu me pogoduva i shto me gnasi e toa shto ostanatite muslimani na forumov molchat po temava! Mislev deka imame diskusii so razumni lugje koi se vernici pred se!

Pa sigurno deka ke molchat na temava zatoa sto na to gi obvrzuva nivnoto "bratstvo" - da podrzhuvaat brakja i sestri muslimani samo zatoa sto se muslimani. Za nikakva druga prichina.

Mozhete da go razberete toa ?

Pa zgora na se, im se vosh*tuvaat na mudzhahedinite, nivnata verzija na hrisitjanskite krstonosci, koi se borat za Alah i gi davat svoite zhivoti, a i zhivotite na site ostanati zaedno so niv, za Bozhjata milost, red i poredok spored k*ranot.

Strashno!

P.S. I ako treba ke najdat opravduvanje vo k*ranot za vakvi raboti. Toa e onoa sto site nadvor od Islamot go potenciraat - ne mozhe da interpretirash edna Kniga kako sto ti odgovara spored dnevnata politika. Demek ednash da odobruvash neshto, a utre ako ne ti odgovara, da pobarash drug ajet i da go negirash prethodnoto. Na vrvot od se, ako ne se slozhuvash so momentalnoto interpretiranje ke bidesh napadnat kako glupav, nepismen, neznajko, neprosvetlen, bezbozhen i t.n. Ne daj Bozhe ako si musliman, pa ne se slozhuvash so niv. Ke se vjasaat protiv tebe kako da si Gjavolot lichno. Mnogu pobozhno i prosvetleno odnesuvanje. I toa najmnogu doagja od fundamentalistite. Ili si so niv ili si protiv niv. Tuka nema nekakva srekna sredina. Za niv se e nesrekno ako ne e 100% po nivnata zamisla. Ke te toleriraat samo dodeka mislat deka ke ti go svrtat umot, a ako vidat deka nema nishto od toa - zaboravi na bilo kakva tolerancija! Naedash - off you go.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 17:36
ima mnogu lud'e koi ne se gluvi na opstoslucuvanje vo svetot i koi pravo pokazuvaat so prst koj e zverot na bilo koja strana no zverot oroto go vodi so zlo ne se pobeduva zlo ,zlo se pobeduva so mudrost i ljubov.a te uveruvam deka i mud'aedinite se zverovi od ist kov kako i agresorot.dva zvera dva ogna a ogan so ogan ne se gasne nego so voda
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 17:45

toa dete ne e nevino, zatoa sto paletinskoto dete e cel na vojnicite, zatoa sto koga palestincite ispukuvaat raketi kon izraelskata armija, taa vozvraka so napadi vrz nemoknoto naselenie, vrz tie deca nevini- a onie koi go gledaat toa vikaat deka Izrael ima pravo da se brani, znaci ima pravo da ubiva nevini deca, sekogas koga ke zagine nekoj izraelski vojnik, togas se ubivaat sto nevini palestinci-toa bilo znak za da prestanat toa da go pravat. A onie koi go podrzuvaat toa ne se samo bolen um , tuku i slepi se, i gluvi se, a nivnite srca se od kamen.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 17:54
alah ti go dal teloto i ti ne smees da go unistuvas,a kamo li da go raznesuvas samo nesto drugo me interesira imam slusnato nekoi mitovi za ovie zverovite samoubici kako se docekani vo rajot nesto devci gi cekale tocen li e mitot ili ako ne e kazi kako odat pred alah i kako se docekani
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 18:00
Toa dete ne e nevino?!?! Zoshto - zastana so pushka sproti tebe i puka vo tebe? Ili nosi politichki odluki za napad? Ili mozhebi propoveda na lugjeto naokolu deka treba da se odi vo vojna? Deteto?!?!?!
Razlikata e vo toa shto jas sochuvstvuvam koga kje ima napad na palestinski deca i se protivam na toa, i ne go poddrzhuvam. Jas velam deka izraelskata armija ne samo shto nema pravo da napagja nevini deca, tuku nema pravo da napagja civilno naselenie i treba da se povleche od Palestina. A ti koga kje ima napad na drugi deca praznuvash! A shto e koga ginat palestinci od bombash*te samoubijci?! I toa e opravdano?!
I ednata i drugata strana se bolni mozoci ako mislat deka so toa shto kje si gi ispoubijat decata kje postignat neshto, a tokmu toa se sluchuva! Samo shto ovde te prashav tebe lichno kakov ti e odnosot kon toa i vekje mi e jasno. Ako mislish deka bilo shto mozhe da opravda ubistvo na nekoj koj nishto lichno ne ti napravil (vo sluchajov duri ne ni glasal za onie koi ti nanesuvaat shteta, zatoa shto e DETE!!!), togash ti lichno si vinoven za site nesrekji shto se sluchuvaat tamu! Se dodeka mozhe da ima vakvo razmisluvanje na bilo koja strana, lugjeto tamu kje stradaat! Zatoa shto tvojata cel ne e miren i uspeshen zhivot, a osveta! Osvetata nosi samo ushte povekje bolka, temnina i nesrekja! I nikogash ne zavrshuva!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mudzahid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Февруари.2008 во 18:03
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Pa zgora na se, im se vosh*tuvaat na mudzhahedinite, nivnata verzija na hrisitjanskite krstonosci, koi se borat za Alah i gi davat svoite zhivoti, a i zhivotite na site ostanati zaedno so niv, za Bozhjata milost, red i poredok spored k*ranot.

Strashno!

P.S. I ako treba ke najdat opravduvanje vo k*ranot za vakvi raboti. Toa e onoa sto site nadvor od Islamot go potenciraat - ne mozhe da interpretirash edna Kniga kako sto ti odgovara spored dnevnata politika. Demek ednash da odobruvash neshto, a utre ako ne ti odgovara, da pobarash drug ajet i da go negirash prethodnoto. Na vrvot od se, ako ne se slozhuvash so momentalnoto interpretiranje ke bidesh napadnat kako glupav, nepismen, neznajko, neprosvetlen, bezbozhen i t.n. Ne daj Bozhe ako si musliman, pa ne se slozhuvash so niv. Ke se vjasaat protiv tebe kako da si Gjavolot lichno. Mnogu pobozhno i prosvetleno odnesuvanje. I toa najmnogu doagja od fundamentalistite. Ili si so niv ili si protiv niv. Tuka nema nekakva srekna sredina. Za niv se e nesrekno ako ne e 100% po nivnata zamisla. Ke te toleriraat samo dodeka mislat deka ke ti go svrtat umot, a ako vidat deka nema nishto od toa - zaboravi na bilo kakva tolerancija! Naedash - off you go.

Jas mesenger davam samo moe glediste, na rabotite koi se slucuvaat vo Palestina. Moeto mislenje ne znaci deka go opravduvaat site muslimanski clenovi na forumot. Jas nikade ne spomnav dokaz od k*ran za ona sto jas go iznesuvam tuka, nemoj da gi mesas rabotite, nikoj ne ti iznesuva ovde aeti od Cesniot k*ran, koj sega te tera na vakov nacin da iznesuvas  lagi za ostanatite muslimanski clenovi.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,180 секунди.