|
Староста или смртта?! |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
smrtta moze da dojde neocekuvano vo sekoj moment,spored toa bi trebalo postojano da ziveeme vo strav...Se plasam od starosta,da stanam senilna,dezorientirana,nesposobna,pa i bolna i zavisna od drugi...ama ako sum nekoja super-babicka pa i nema moze tolku da mi smeta
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Starosta e kazna, ako me prasa nekoj...site sto vredele umrele mladi : Brus Li, Toma Zdravkovik, Elvis, Goce Delcev, sto znaci starosta e gubriste na bezvredieto
Изменето од zbunet - 07.Февруари.2008 во 12:11 |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Староста е ѓубриште на безвредието....
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
исто мислам,.... |
||
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е јас не сакам да доживеам длабока старост!
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo kontekst na temava,chitav edna kniga od Petre Andreevski
se vika "Poslednite selani".Premnogu e da ja raskazuvam,no tamu se naodjaat site odgovori vo vrska so temava.Zachudena sum od zelbata na starite ludje koi veke ja "doprele" smrtta i kako veli pisatelot "zaboravile da umrat"i nivnata zivotna energija,i pokraj uslovite koi im gi pruza zivotot.Prochitajte ja knigata,ke znaete poveke za psihata na starite ludje koi gi ochekuva smrtta... |
||
OUST
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6653 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не мора да ја прочитам книгата за да ја сфатам психата на старите! Имам еден примерок дома и многу убаво знам како размислуваат
|
||
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Смртта ме плаши ама некако и ми создава некоја чудна, да не речам морничава љубопитност... А староста, ме плаши кога ќе помислам дека некогаш можеби ќе бидам некому терет, и дека можеби некој ќе треба да се грижи за мене како за мало дете... Не сакам таква старост...
|
||
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
||
OUST
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
со оглед на тоа што живеам со постар човек (дедо ми) и секојдневно се соочувам со неговите глупости, не сакам и јас утре да бидам нечиј терет и да живцирам некого секојдневно! Се додека сум способен самиот да се гледам ок, после тоа не ми треба да живеам |
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mnogu depresivna kniga...ne znam dali site stari luge se takvi ili toa vazhi samo za balkancive... |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sitno decki glava gore ! Jos malo pa nestalo !
Ja toa go gledam kako vrakanje od prosetka, samo so boli mame mu ebem, kao vospalenie na muskuli |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не се плашам од староста воопшто...
секое време си има свои убавини...
а за смртта не ни размислувам...
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Poveke me plasi nemokta vo starosta odkolku samata starost
i taa moze da bide ubava, zavisi od covekot sto ja docekal. |
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |