|
Прашање до атеистите |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 24> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
more vazno e so vekje ne sme nemoralni
ajde da cujam nekoe prasanje do nas |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога велите "Да го видам Бог па ќе поверувам" што очекувате да видите?
а) Стар дедо со бела брада
б) Ѓорѓи Колозов
в) Блескава светлина од небото опкружена со громови
г) друго (наведи што)
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ahhahahha
jas neocekuvam voopsto deka nekoj kje go vidi no ti - taka kamarad EVAN- prosvetli ne i kazi so ocekuvat vernicite da vidat ono ako go vidam Gjorgi Kolozov kje poveruvam deka ima Gospod- go vrnal nazad Изменето од anakin - 09.Февруари.2008 во 20:13 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не го врти наваму прашањето, темава вика дека прашањето треба да биде поставено до атеистичките верници, а не до теистите.
Изменето од EvAngelos - 09.Февруари.2008 во 20:14 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oki
jas sum slusnal gospod go sozdal Adama prema likot svoj znaci lici na ADAM visok gol nebricen - umoren od site vasi molitvi koi mora da gi slusa sekoj den- mislam deka mu e dosadno- toj tolku vozviseno bitie nalik na Adama mora da se zanimava so tridimenzionalni sustestva no i toj e takov - kopija na Adam ev vo pravo sum????? srekja moja so ne si me prasal kako go zamisluvam Adam hahahah- kako majmuuuuuuuuuuuuuuun Изменето од anakin - 09.Февруари.2008 во 20:26 |
|
|
|
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам по кој пат само нетолеранција од тебе...... ако постојат атеистички верници тогаш дефинитивно ти ти си теистички неверник |
|
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo decki.
temava ja razgleduvam za prv pat i se nadevam deka ke me zainteresirate za da mozam da pisuvam pocesto. Jas sum vernik i toa Musliman i si imam svoi viduvanja za religijata. Sekoj od vas ima pravo da si bide ona sto e i da si veruva vo sto saka. Ateistite isto taka go imaat toa pravo i jas potpolno ke gi poddrzuvam ponatamu. Tie se vo potpolno pravo za razlika od nas vernicite. Nie nikogas ne sme go videle boga i ne znaeme kako toj izgleda taka da "mozno e site nie da lutame". Za razlika pak od nas, onie koi se Ateisti so go imaat Darvin i negovata nauka i tocno znaat od sto nastanale. Jas moram da kazam deka po malku im zaviduvam. Tie se vo moznos sekoj den da si vidat kako nivnite direktni predci si ograat niz afrika i ostanatite delovi od svetot kade sto mozat da opstanat. Na Animal planet gi ima sekoj den i poradi samoto toa Ateistite se vo moznost se poveke i poveke da se uveruvaat vo nivnata teorija deka covekot e direkten potomok na Majmunot. Mnogu e tesko vo ovie momenti da im se prtivreci nesto zatoa sto sega za sega ateistite pred vernicite vodat so 1:0, vprocem, tie za razlika od nas poteknuvaat od Majmuni, a majmunite gi ima nasekade. Gospod go ima samo vo nasite misli, no toj tamu treba i da bide, zasekogas. Изменето од misterX - 10.Февруари.2008 во 01:12 |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто атеистите пишуваат на оваа тема кога не одговараат на прашањата поставени до нив?
Зарем беше толку тешко моето прашање? Најголемиот аргумент на атеистите за нивната вера дека Бог не постои е "Не сум го видел, да го видам па ќе поверувам."
Епа јас токму тоа и ги прашувам:
Што очекуваат да видат за да поверуваат?
Што точно треба да им се појави за да речат: Ете, го видов Бог и сега верувам во Него.
Огромен старец седнат на престол со бела брада и терезија во раката?
Блескава светлина на облаците попратена со хор од ангели?
Навистина ме интересира ова, ако има некој расположен атеист нека одговори.
|
|
|
|
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema nikoj raspolozen. Sigurno site otisle vo "ateisticka crkva" da gledaat Animal planet.
Proleteri od site zemji-Obedinetese!!! Majmuni od site drvja-simnetese!!! |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе ти си имал смисла за хумор, сполај ти ме изнасмеа
|
|
|
|
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poveli i drug pat. Ako sakas moze da ti ispratam i disketi od Majmunceto Alis I Tarzan i negovata majka majmunicata Kala. Mislam deka toa vreme na Tarzan bese naj plodno za razvojot na ateizmot vo svetov. Site go sakaa covekot Majmun i site mislea deka nego navistina go rodi majmunkata. Toa bese dolgorocen proekt na Darvinistite i ocigledno imaa golem uspeh. Sto da se pravi. Toj darvin ocigledno mnogu go mrazel dedomu pa smetal deka e majmun ama ovie drugive toa go zele zdravo za gotovo i....
|
|
misterX
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
evangelos ajde da ja iskoristam ovaa tema za da te prasam sto ke kazes za vicot na temata za 666?
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za Evan- neli ti odgovoriv se pravis slep????? ova od nekojsi MISTERX tie za razlika od nas poteknuvaat od Majmuni, a majmunite gi ima nasekade. Gospod go ima samo vo nasite misli, no toj tamu treba i da bide, zasekogas. e pa ti si bil vickast sega i tebe kje ti odgovoram SITE POSTANAA OD MAJMUNI NO ZA RAZLIKA OD NAS VIE OSTANAVTE NA NIVNOTO RAMNISTE- NEKAKO VO GLAVCINJATA VI ZASTANA EVOLUCIJATA A NEMOJ DA NI ZAVIDUVAS I VASIOT ZIVOT NE E TOTALKA PROMASEN, SAMO MALKU, |
|
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako moze da ocekuvam nesto da izgleda koga ne veruvam deka postoi.... Lady vo prikaskata ubavo veli.... takvi prasanja ne bi trebalo da se postavuvaat.
A ako nekogas toj se pojavi , pa go vidam, jas ke znam kako izgleda i ke se uveram deka postoi, no bidejki toa nikogas nema da se sluci, nema ni sto da ocekuvam . MisterX .... si frlate kamcinja pa koga ke vi gi vratat nanazad site digate vreva.... bi sledela tuka uste edna recenica , ama dovolno e i ova |
|
Внеси реплика | страница <1 1920212223 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |