|
Стихови кои посебно ви се допаѓаат |
Внеси реплика | страница 123 19> |
Автор | |
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Февруари.2008 во 20:56 |
Дали имате некои favorite стихови од песните кои ги слушате?
Некоја мисла да ви оставила посебен впечаток или некоја мудрост која може да ви влијае на животот, стилот или карактерот? Па еве јас ќе почнам со еден дел од песната Cemetery Gates на The Smiths (покрај онаа мисла na Morrissey која оди под сите мои постови): ... So we go inside and we gravely read the stones All those people, all those lives where are they now? With loves, and hates, and passions just like mine They were born and then they lived and then they died It seems so unfair, I want to cry ... |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" jer samo novac
ima moc da te zagreje kada padne noc" |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
People
killin', people dyin'
Children hurt and you hear them cryin' Can you practice what you preach And would you turn the other cheek Father, Father, Father help us Send some guidance from above 'Cause people got me, got me questionin' Where is the love ??? Where is the love Where is the love Where is the love The love, the love Black Eyed Peas ft Justin - Where Is The Love..... Изменето од Biserna_Devojka - 07.Февруари.2008 во 22:40 |
|
Drlja
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Site filmovi isti se, dolgi i razvlecheni…
Site stihovi vo pesnite veke se negde kazani I skoro site kraevi isti se, tivki i rasplakni Velat sekoj kraj e pochetok, no, nesakam frazi dosadni" |
|
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja imam samo nokjva da bidam jas so nea
i neznam dali mozam da zaboravam vo gradi imam sonce za ushte tri svetovi ako zamine ke izgasnam.... J. Miki- Dzafer...Sonce za tri sveta Изменето од mamma - 07.Февруари.2008 во 15:48 |
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еј извинете, заборавив да напоменам дека не е лошо да пишете и од кого е песната, за ако на некој му се допаѓа нешто да може да ја најде! |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Целата песна Полско цвеќе од Тоше Проески - текстот е на Владо Јаневски. И воопшто стиховите на Владо секогаш се извонредни и оригинални -
Разгори ми ја душата, покори ми го телото, и ѕвездите ќе навезат за нас, срце преку небото. Некогаш и негде, ќе те сретнам пак покрај мене ќе блеснеш, ко светулка во мрак. Со поглед ќе ти раскажам, дека без тебе не можам, има нешто посилно од се'. И тогаш, некоја будала, ќе го спомне ко на шала твоето име а јас без глас, ќе те проколнам што не знам, не знам да те преболам. И лесно ти е да ме оставиш, и без мене ти пак ќе постоиш, а мојто срце-шестар црта кругови, околу твојот лик. Владо - мајстор за стихови. |
|
shy_girl
Група Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
3 DOWN DOORS- HERE WITHOUT YOU
A hundred days had made me older since the last time that I've saw your pretty face A thousand lights had made me colder and I don’t think I can look at this the same But all the miles had separate They disappear now when I’m dreaming of your face I’m here without you baby but your still on my lonely mind I think about you baby and I dream about you all the time I’m here without you baby but your still with me in my dreams And tonight it’s only you and me.... 3 DOWN DOORS- HERE WITHOUT YOU |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I'll be your dream
I'll be your wish I'll be your fantasy. I'll be your hope I'll be your love Be everything that you need. I love you more with every breath Truly madly deeply do.. I will be strong I will be faithful 'Cos I'm counting on a new beginning. A reason for living. A deeper meaning. Savage Garden - Truly Madly Deeply |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Drlja
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"When a man loves a woman
Can’t keep his mind on nothin’ else He’d trade the world For a good thing he’s found If she is bad, he can’t see it She can do no wrong Turn his back on his best friend If he puts her down" Percy Sledge - When A Man Loves A Woman |
|
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Closing time,
one last call for alcohol so finish up your whiskey or beer closing time you don't have to go home but you can't stay here Semisonic - Closing time |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ШТО Е ТОА ВО ЛУЃЕТО ТАЖНО
ШТО ЖИВЕАТ ВО ЖИВОТИ ТУЃИ... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...
The winner takes it all The loser standing small ... The winner takes it all - Abba (целиот текст е добар) |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зборам а зборот е длабок
ме кова во ѕидини како во замок и тонам во зборот а зборот е длабок еби го зборот зборам но сепак цврсто стојам и ТОНАААААММММ!!! тонам во зборот но сепак цврсто стојам и ТОНААААМ!!! |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Внеси реплика | страница 123 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |