IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Народот кој ја ослободува жената
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Народот кој ја ослободува жената

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 53>
Автор
Порака
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Статус: Офлајн
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 01:55
Pet godini vo edna skopska dzamija odrzuvame predavanja, samo za zenite. Objasnuvajki i kakov e islamot a kakov e nivniot zivot. Se so cel da im go olesniem zivotot. Im zboruvame deka mantilot i samijata koja ja nosat ne e zaradi mazot ili semejstvoto tuku zaradi Boga.
Tesko e koga imate tradicija koja e dlaboko vkoreneta vo lugeto, a koja gi unistuva, no tie ne se davaat i ne sakaat toa da go priznaat i prifatat.
Nikoj ne moze da zbori kako e vo semejstvata na muslimanite, bidejki retko koj imal prilika da vidi. No realnosta e gorcliva, no bitno e deka promenite se slucuvaat.
OVDEKA ZBORUVAME ZA ZENTA VO ISLAMOT, VE MOLAT OBIDETE SE DA JA RAZGRANICITE PRAKSATA KOJA JA GLEDATA OKOLU VAS. LUGETO ILI GO ZIVEAT ISLAMOT I BIVAAT POCITUVANI CLENOVI VO ZAEDNICATA, ILI JA SLEDAT SLEPO TRADICIJATA OD KOJA NIKOJ NE DOBIVA. JAS SE TRUDAM DA GO ZIVEAM ISLAMOT I ZA NEGO VI ZBORUVAM.
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 02:04
Aisha,mila...da te prasham dali ti nosish mantil i shamija??

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 02:10
Ne vi sakala da komentiram za toa kako izgledam...
I ne me narekuvaj "mila" OK.

Rekov deka se trudam da go ziveam islamot i da se pokoruvam na naredbite od Boga...

Ja nosam oblkata na poboznosta, na svojata marama sum gorda i so gordosta ja nosam.
Kako kruna na glavata na vernickata
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
avramoskislave Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 08.Февруари.2008
Поени: 50
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај avramoskislave Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 02:12
Aisha - значи се согласуваш дека жената кај муслиманите во Македонија не е почитувана како што треба да е во исламот.
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 02:13
Aha..OK, bez mila...jas ne prashav da kazesh kako izgledash
tuku samo dali nosishнамигнувањенамигнување

Изменето од mamma - 09.Февруари.2008 во 02:47

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 15:52
PA normalno deka koga nema islam, togas sto ni ostanuva tradicijata..
Eden od prijatelite na Pratenikot Muhammed, n.b.m.n, Omer ibn Hatab rekol: BEVME NAJPONIZEN NAROD, PA ALLAH NE VOZDIGNA. SE DODEKA BARAME SLAVA VON ISLAMOT, ALLAH KE NE PONIZI.
Ovaa recenica, jasno ja oslikuva denesnata sostojba.
Ne mozeme globalno da sudime dali vo Makedonija se pocituva ili ne....
Sekoj koj iskreno go sledi islamot ja pocituva svojata zena, bidejki na toa ne naucil Vozviseniot Allah vo k*ranot, kako i Muhammed, n.b.m.n. koga rekol: Najdobar od vas e onoj koj e najdobar so svojata zena.

E pa mamma, ocigledno pogresno te razbrav.
Da nosam marama!
A mislam i deka prethodno ti odgovoril, ili ne....
ne e bitno!
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Anthony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 3379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 17:14
?

Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 19:52
It’s nice to be important....it’s   important to be nice!
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај avramoskislave Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 18:16
Aisha мислам дека темата треба да биде верата која ја ослободи жената а не народот. Ти постави тема народот кој ја ослободи темата а цело време зборуваш за исламот.
Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 18:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 18:46
?

Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 19:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 19:01
Originally posted by Anthony Anthony напиша:

Originally posted by avramoskislave avramoskislave напиша:

Aisha мислам дека темата треба да биде верата која ја ослободи жената а не народот. Ти постави тема народот кој ја ослободи темата а цело време зборуваш за исламот.

Daaaaa, kako neeee - islamot ja osloboduva zenata -chitaj go k*ranot i kje se iznenadish....
Kje svatish koe e mestoto na zenata vo islamot -onaka oslobodena...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 19:01
Originally posted by hr.lucky hr.lucky напиша:

Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај avramoskislave Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 19:05
Не реков дека ја исламот ја ослободил жената туку дека Aisha го утнала насловот на темата. Цело време пишува дека исламот ја ослободил а името е дали народот

Изменето од avramoskislave - 09.Февруари.2008 во 19:06
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anthony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 10:24
?

Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 19:49
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 53>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,515 секунди.