![]() |
|
Народот кој ја ослободува жената |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1516171819 53> |
Автор | ||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Pet godini vo edna skopska dzamija odrzuvame predavanja, samo za zenite. Objasnuvajki i kakov e islamot a kakov e nivniot zivot. Se so cel da im go olesniem zivotot. Im zboruvame deka mantilot i samijata koja ja nosat ne e zaradi mazot ili semejstvoto tuku zaradi Boga.
Tesko e koga imate tradicija koja e dlaboko vkoreneta vo lugeto, a koja gi unistuva, no tie ne se davaat i ne sakaat toa da go priznaat i prifatat. Nikoj ne moze da zbori kako e vo semejstvata na muslimanite, bidejki retko koj imal prilika da vidi. No realnosta e gorcliva, no bitno e deka promenite se slucuvaat. OVDEKA ZBORUVAME ZA ZENTA VO ISLAMOT, VE MOLAT OBIDETE SE DA JA RAZGRANICITE PRAKSATA KOJA JA GLEDATA OKOLU VAS. LUGETO ILI GO ZIVEAT ISLAMOT I BIVAAT POCITUVANI CLENOVI VO ZAEDNICATA, ILI JA SLEDAT SLEPO TRADICIJATA OD KOJA NIKOJ NE DOBIVA. JAS SE TRUDAM DA GO ZIVEAM ISLAMOT I ZA NEGO VI ZBORUVAM. |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
Aisha,mila...da te prasham dali ti nosish mantil i shamija??
|
||
![]() |
||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
|
Ne vi sakala da komentiram za toa kako izgledam...
I ne me narekuvaj "mila" OK. Rekov deka se trudam da go ziveam islamot i da se pokoruvam na naredbite od Boga... Ja nosam oblkata na poboznosta, na svojata marama sum gorda i so gordosta ja nosam. Kako kruna na glavata na vernickata ![]() |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
avramoskislave ![]() Група ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 50 |
|
Aisha - значи се согласуваш дека жената кај муслиманите во Македонија не е почитувана како што треба да е во исламот.
|
||
![]() |
||
mamma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
|
Aha..OK, bez mila...jas ne prashav da kazesh kako izgledash
tuku samo dali nosish ![]() ![]() Изменето од mamma - 09.Февруари.2008 во 02:47 |
||
![]() |
||
|
PA normalno deka koga nema islam, togas sto ni ostanuva tradicijata..
Eden od prijatelite na Pratenikot Muhammed, n.b.m.n, Omer ibn Hatab rekol: BEVME NAJPONIZEN NAROD, PA ALLAH NE VOZDIGNA. SE DODEKA BARAME SLAVA VON ISLAMOT, ALLAH KE NE PONIZI. Ovaa recenica, jasno ja oslikuva denesnata sostojba. Ne mozeme globalno da sudime dali vo Makedonija se pocituva ili ne.... Sekoj koj iskreno go sledi islamot ja pocituva svojata zena, bidejki na toa ne naucil Vozviseniot Allah vo k*ranot, kako i Muhammed, n.b.m.n. koga rekol: Najdobar od vas e onoj koj e najdobar so svojata zena. E pa mamma, ocigledno pogresno te razbrav. Da nosam marama! A mislam i deka prethodno ti odgovoril, ili ne.... ne e bitno! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
![]() |
||
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
|
?
Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 19:52 |
||
It’s nice to be important....it’s important to be nice!
|
||
![]() |
||
avramoskislave ![]() Група ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 50 |
|
Aisha мислам дека темата треба да биде верата која ја ослободи жената а не народот. Ти постави тема народот кој ја ослободи темата а цело време зборуваш за исламот.
|
||
![]() |
||
hr.lucky ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Anthony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3379 |
|
?
Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 19:51 |
||
|
||
![]() |
||
hr.lucky ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
|
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
Не реков дека ја исламот ја ослободил жената туку дека Aisha го утнала насловот на темата. Цело време пишува дека исламот ја ослободил а името е дали народот
Изменето од avramoskislave - 09.Февруари.2008 во 19:06 |
||
![]() |
||
|
?
Изменето од Anthony - 19.Февруари.2008 во 19:49 |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1516171819 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |