IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Неуспех
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Неуспех

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 8>
Автор
Порака
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Статус: Офлајн
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Неуспех
    Испратена: 08.Февруари.2008 во 18:53
Како  реагирате на некој ваш неуспех ?

Како се  тешите за понатаму ? тага
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 19:12
Кога човек ќе прифати, ќе си признае дека причината за неуспехот лежи исклучиво во него, тогаш, неговиот следен обид ќе резултира со успех. Ако се залажува дека за неговиот неуспех се виновни други, дека неуспехот, односно успехот на другите е резултат на местење резултати, тогаш личниот успехот ќе биде се подалеку од него.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
realna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 541
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај realna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 20:19
се нервирам ,ако е нешто мн важно може и некоја солза да падне
но потоа се сеќавам која сум ,што правам , и откако ке се потсетам дека за тоа не сум јас виновна тогаш повторно се сеќавам на своите желби и цели , разговарам со другарками си ја олеснувам душата и идемо напред
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 20:21
Za neuspeh znam, ne znam sto e uspeh, a da ne e intuicija ?

Изменето од zbunet - 08.Февруари.2008 во 20:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 20:22
НЕУСПЕХОТ Е ПОТЕНЦИЈАЛЕН УСПЕХ.ТИ ГИ ОТВОРА ОЧИТЕ И ТИ УКАЖУВА НА ГРЕШКИТЕ.

Изменето од majstorce62 - 08.Февруари.2008 во 20:23
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 20:23
Za malce ke i go staev !
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 20:29
Neuspehot ne me oslabuva, mi dava uste pogolema sila da uspeam, no patot po koj ke odam ke bide drug.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 20:45
Neuspehot me pravi masturbant
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 21:09
1. Па на неуспехот прво реагирам така со тага, зависи од големината, ќе падне и некоја солза...

2.Потоа ќе одам во слаткара да го качам малку шеќерот...

3.Потоа со мирна глава ја барам причината што ме довела со неуспехот.
Прво кај себе, после кај другите.

4. Спасувам што може да се спаси.

5. Одам понатаму.
..
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 21:15
Ова со слаткарата ти е добро. Почести си ја душата, нека пукнат душманите од мака. Ако во себе се јадосуваш, ама јавно не покажувај, оти така на душманите ќе и направиш задоволство и уште повеќе ќе ликуваат,
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 22:45
Па нормално е малце да ми е бед, но сепак ниту еден неуспех не сум го сметала за тотален пораз туку одам со тоа-не може се да е толку сјајно јас како што сакам или пак со-следен пат повеке ке се потрудам и ке биде се во ред. Имало времиња кога неуспехот си го земав здраво за готово, за разлика од сега, кога сепак си велам јас не сум феномен...и затоа не ми е ништо чудно.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Drlja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Октомври.2006
Поени: 3373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Drlja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 22:51
NOBODY IS PERFECTнамигнување
Кон врв
keti72 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 3353
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај keti72 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 23:32
Она што не те убива, само те прави посилен!!!И неуспехот е успех - ако научиш нешто од него!!
Keti72
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 23:43

Јас се водам по овие мудрости:

Падот не е неуспех. Нуспех е кога после падот нема да станеш. - Richard Nixon

Et post malam segetem serendum. (И после оскудна жетва треба да се сее.)- Seneka

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,207 секунди.