IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Проценка
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Проценка

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 5>
Автор
Порака
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Статус: Офлајн
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Проценка
    Испратена: 08.Февруари.2008 во 18:32
Ме интересира како  ги проценувате  луѓето околу вас?

според  изгледот

според карактерот

според делата  што ги имаат во минатото направено

Според  што ? не%20знам
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 18:53

spored namerata ...

nesto ke kazam za ova ... namerata ...

go prasav eden prijatel...
kakva priroda se parite ?

mi odgovori:
- neutralna ... vazna e namerata ...
so parite mozes da kupis noz ili leb ...
no i da kupis noz ...
pak e bitna namerata ..
so nozot mozes da seces leb ...
ili nekogo da povredis ...

taka i so ludjeto ...
vazno e kakva im e "namerata" ...
dali davaat energija od okolinata ...
ili ja crpat ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 18:56
АКО САКАШ ДА ДАДЕШ ОЦЕНКА НА КОМПЛЕТНИОТ ПРОФИЛ НА ЛИЌНОСТА, ТРЕБА ДА ГИ ИМАШ ПРЕДВИД СИТЕ ОВИЕ КОМПОНЕНТИ НА ВРЕДНУВАЊЕ.
КОМПЛЕТНА ЛИЧНОСТ: ДЕЛО ДОСТОЈНО ЗА ПОЧИТ - 50 БОДА, КАРАКТЕР,(ТУКА ВЛЕГУВА И НЕГОВАТА КУЛТУРА) 30 БОДА, ИЗГЛЕД -20 БОДА.
ТРЕБА ЛИ ОБРАЗЛОЖЕНИЕ ЗА НАЧИНОТ НА БОДУВАЊЕ?
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 18:57
може 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 19:05
Originally posted by Mona Liza Mona Liza напиша:

може

50 - БОДА ЗА ДЕЛОТО, БИДЕЈЌИ ДЕЛОТО Е ОНА ПО КОЕШТО ЧОВЕК НАЈДОЛГО СЕ ПОМНИ ПО НЕГОВАТА СМРТ.
30 - БОДА ЗА КАРАКТЕРОТ, БИДЕЈЌИ КАРАКТЕРОТ ГО ПРАВИ ПРИФАТЛИВ ОДНОСНО НЕПРИФАТЛИВ КАКО ЛИЧНОСТ ВО ПОШИРОКАТА СРЕДИНА НА НЕГОВОТО ДВИЖЕЊЕ
20 - БОДа за изгледот, бидејќи сакале да си признаеме или не, изгледот го остава првичниот впечаток. Може човек да е многу голем стручњак и силен карактер, ама ако изгледот му е неугледен,односно, ако не е убаво облечен, ова особено важи за средина во која не го познаваат, ќе го мавтаат од една до друга врата.
Во кратко - толку.
не ми текнува во моментот некоја анегдота на оваа тема, ама ке се сетам.
Кон врв
realna Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 541
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај realna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 20:25
според карактерот

според делата што ги имаат во минатото направено + според она што го имаат постигнато во животот
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 20:27
никогаш не проценувај по тоа што збори туку по тоа што прави 
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 20:27
Spored ebazovnost
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 21:17
Originally posted by Mona Liza Mona Liza напиша:

Ме интересира како  ги проценувате  луѓето околу вас?

според  изгледот

според карактерот

според делата  што ги имаат во минатото направено

Според  што ? не%20знам

Карактерот е пресуден, она што го гледам/доживувам во моментот кога комуницирам со лицето. Како размислува, какви ставови има, која му е животна филозофија...

Минатото секогаш не го знаеме-ама ако го знам, ќе го имам предвид во извесен процент за општата слика. Тоа е неизбежно. Не дека ќе влијае на мојот став/мислење за особата, но ќе ми ја комплетира сликата.

Изглед-па што знам, и тука има некој процент. На пример, физиономија: ситни, лукави всадени очи, тенки усни.....нешто ми кажуваат, а вас?

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
emkas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2007
Поени: 398
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emkas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 00:03
Spored karakterot najmnogu, ne bi rekla spored izgledot zasto nadvoresniot izgled cestopati laze,  no bi kazala ja procenuvam licnostai spored stavot, nacinot na koj razgovara i se izrazuva
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 01:32
Prvata procenka doaga po sevkupniot izgled,pa doaga sto napravil i pravi vo zivotot.Tuka veke se oformuva nekoe mnenie za covekot i na kraj se procenuva karakterot koj se nadzira i vo predfonite procenki, no e najbiten vo odnos na toa dali so nekogo mozes da komuniciras ili ne.
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Февруари.2008 во 21:11
Spored karakterot gi procenuvam lugeto kakvi se..iako i izrazot na liceto ponekogas moze da otkrie mnogu raboti:)
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 08:26
Znam zeni kako me procenuvaat...ke otidam na mocanje, ona se krie i zirka i ako i napolni oko toa sto videla dur mocam, nasata vrska navleguva kon glavniot del
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Февруари.2008 во 10:08
ПРВО ВИДИ МУ ГО УМОТ, ОСТАНАТОТО САМОЌЕ СИ СЕ ОТКРИ...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.