IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Доста расправии меѓу христијаните и мусли
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Доста расправии меѓу христијаните и мусли

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 20:53
Ne be connected samo mu dadov prakticen primer na covekot.

Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 20:56
да бе да, иако знаеш дека не си во право? намигнување
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2008 во 21:42
Shirete ljubov, sochustvo i razbiranje, bez razlika na rasata, nacionalnosta i verata oti samo toa e patot od vash*te srca do Boga, do Kreatorot, do Rajot.

Ne mislete na prinuduvanje, pritisoci, raspravii, negativnosti, nasilie, diktatura, ednoumie... taka mu se priklonuvate na Sotonata, na Glavolot, na Lucifer, koj samo navidum vi dava privid na svetlina, um i pravednost ... a znaete mnogu dobro so shto i kade vladee toj, neli? Znaete kade mu e duvloto... e na krajot, koga ke si ja napolnite dushata so negativna energija, negativni zbidnuvanja i sekjavanja i koga ke ja napushtite ovaa svoja materijalna manifestacija, toj ke ve stokmi ubavo vo negovata dupka. Ke si imate ubavo istomislenichko drushtvo. Nema nikogash da vi bide zdodevno. Ke si se grizhite eden za drug i tamu kako sto ste se grizhele i tuka - so prinuduvanje, nasilie ...

Изменето од Messenger - 07.Февруари.2008 во 21:43
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Aisha Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2007
Локација: Palestine
Поени: 1119
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 00:13
SE DODEKA IMAME DVOJNI ARSINI NA FORUMOV...NEMA DA IMA MIR..
MOZE KOJ SAAKA DA NAVREDUVA BEZ NIKAKVI SANKCII....

neka messenger ni definira sto e navreda, pa da znaeme da ne pisuvam (zosto onke brise) i ete predlog za happy forum...
peace, love....

Изменето од Aisha - 08.Февруари.2008 во 00:13
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 00:32
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

SE DODEKA IMAME DVOJNI ARSINI NA FORUMOV...NEMA DA IMA MIR..
MOZE KOJ SAAKA DA NAVREDUVA BEZ NIKAKVI SANKCII....

neka messenger ni definira sto e navreda, pa da znaeme da ne pisuvam (zosto onke brise) i ete predlog za happy forum...
peace, love....

Za sto zboruvash Aisha?

Dali mi se imash javeno po LP da se brishat komentari na drugi chlenovi zatoa sto tebe ne ti se dopagjaat?

Dali sum gi izbrishal ?

Dali potoa si se javila na podforumov obvinuvajki me deka brisham samo komentari od muslimanski chlenovi, a ne i od drugi?

I ti imash lice da se javuvash tuka so zborovi deka drugite imaat dvojni arshini???

Sto ti prechi sega , stom me povikuvash tuka da definiram sto e navreda? Ova go prashuvam zatoa sto tokmu ti si chlen sto si dozvoluva da obvinuva i navreduva. Kako da ti objasnam tebe sto e navreda, koga ochigledno posle tolku komentari sto imam napishano okolu korektnoto odnesuvanje na chlenovite, koi so poln respekt treba da kontaktiraat so drugite, bez razlika na rasa, nacionalnost i versko ubeduvanje, ti i natamu izgleda ne razbirash sto znachi toa?

Kazhi si sega tuka javno pred site, koj povtorno te navredil i zoshto?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 00:37
ne mislam da odam naokolu i da placam.. Na temata na koja birises moi komnetri brisi i drugi navredlivi...
Taka li...
I da sum na tvoe mesto ne bi spomnuvala deka sum MORALA PREKU LP DA REAGIRAM ZA DA IZBIRSES NAVREDLIV POST, A ZA TOA TI SAMIOT PREDHODNO NE SI SE SETIL. ZNACI JAS MORAM DA REAGIRAM, PA TOGAS NASTAPUVAAT PROMENITE...

Ednas, na moe reagiranje si izbirsal post, EDNAS, i sega na sekoja kritika kon tebe se obiduvas so toa da se vadis...

Nemam poveke sili da se raspravam so tebe, veke na odredenata tema posociv koj post treba da se birse...
da ne ja upropastuvame sega ovaa tema.....

PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 00:55
Originally posted by Aisha Aisha напиша:

Na temata na koja birises moi komnetri brisi i drugi navredlivi...

... sum MORALA PREKU LP DA REAGIRAM ZA DA IZBIRSES NAVREDLIV POST, A ZA TOA TI SAMIOT PREDHODNO NE SI SE SETIL. ZNACI JAS MORAM DA REAGIRAM, PA TOGAS NASTAPUVAAT PROMENITE...

Ednas, na moe reagiranje si izbirsal post, EDNAS, i sega na sekoja kritika kon tebe se obiduvas so toa da se vadis...

Nemam poveke sili da se raspravam so tebe, veke na odredenata tema posociv koj post treba da se birse...
da ne ja upropastuvame sega ovaa tema.....

Ajde smiri se prvo, pa pota repliciraj.

Brisham komentari koi jas smetam deka se navredlivi. Ako ti po tvoj kriterijum smetash deka ima nekoi drugi sto se navredlivi, KE SE JAVISH, bidejki jas ne chitam tugji misli, pa ke vidam dali tvoeto javuvanje ima nekoja osnova ili ne. Ne brisham samo zatoa sto nekoj ke se javi, kako sto brisham i koga nikoj ne se javuva.

Ne e vazhno kolku pati si se javila so baranje za brishenje, RABOTATA E DEKA SI SE JAVILA, JAS SUM IZBRISHAL, A POTOA PRED SITE NA FORUMOV ME NABEDUVASH DEKA BRISHAM SAMO KOMENTARI NA MUSLIMANI CHLENOVI I DEKA NIKOGASH TOA NE GO PRAVAM SO OSTANATITE !

I do sega ne najde za potrebno nitu ednash javno da se izvinish za tvoite nabeduvanja. Bash ubav primer za korektno odnesuvanje na eden vernik od bilo koja vera. Za pofalba. Ako sakash da znaesh i toa spagja vo navredi, kako odgovor na tvoeto predhodno prashanje.

Najubavo e da se otkazhesh od natamoshno komuniciranje so mene, bidejki ne mi e milo da razgovaram so lugje bez integritet. Sekoe natamoshno kontaktiranje so tebe ke bide chisto administratorski, spored mojata privremena moderatorska pozicija.

Кон врв
BidiFit Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Поени: 454
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BidiFit Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 01:19
Поддржано!!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 09:10
Не било лесно да си модератор.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
tofu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Февруари.2008
Поени: 328
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tofu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 09:31
Баш заради ова ја отворив темава. Па вие луѓе не да не можете, туку не сакате да пружите рака на другиот. Ништо, ако на форум не можете да се смирите, како да очекувам дека може да постои соживот во секојдневниот живот.
Да, имам девојка муслиманка и со неа разговараме за многу поважни работи отколку тоа кој Господ е во право. Многу ми е жал што има муслимани што не можат да поднесат некоја нивна девојка да биде во љубов со обичен човек. Па таа не сака некое животни, сака човек! Што е битно дали е муслиман, или кинез, или со една рака, или доктор на науки, или клошар!? Да ви кажам нешто, јас луѓето не ги делам на МУСЛИМАНИ и ХРИСТИЈАНИ, туку ги делам на ДОБРИ и ЛОШИ. Сум запознал многу добри и меѓу христијаните и меѓу муслиманите, сум сретнал и многу лоши на двете страни. Мојата девојка ја сметам за една од најдобрите и најпаметните токму затоа што не и се важни предрасудите. Ослободете се од предрасудите и ќе ви се отворат очите, ќе видите дека има многу повеќе убавина во светот отколку тој тесен видокруг што го имате. Вака драги фотумџии, ако продолжите да се инаетите кој верува во вистинската работа, нема ни Господ ни свети Господ да ви помогне!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 09:48
sakam da objasnam
ova moe reagiranje- so lici na karanica ne e protiv muslimanka - ako se sekjavate slicna karanica imav so connectet

licno nema da dozvolam da se kvalifikuvat ateisti kako loshi po difolt i uste pomalku kako nemoralni sustestva

Towers

Изменето од anakin - 08.Февруари.2008 во 09:56
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 10:17
Originally posted by tofu tofu напиша:

Ок еве ве молам сите христијани, муслимани, атеисти и се останато да престанете вината да ја барате во другиот и да го обвинувате другиот за се и сешто. Вината прво побарајте ја во себе! Ај ве молам кажете сите по некој убав збор за другите. Еве ќе почнам јас
Повеќето роднини и пријатели ми се христијани и затоа ги сакам христијаните на некој начин и се обидувам да ги сфатам. Девојката ми е муслиманка и затоа ги сакам муслиманите на некој начин и се обидувам да ги сфатам. Јас сум атеист и на многу начини ги сфаќам атеистите.
Доста кавги, обидете се да го разберете другиот.

Никој во никого овде не бара вина за било што.

Никој не се расправа...овде се дискутира, па нормално е страстите понекогаш да станат жестоки, како и во секоја дискусија.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
avramoskislave Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 08.Февруари.2008
Поени: 50
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај avramoskislave Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 14:12
Мислам дека не е толку голема расправијата помеѓу христијаните и муслиманите во Македонија отколку помеѓу Македонците и Албанците, кои се од различни религии и со тоа се користат за препукување.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Aisha Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2008 во 18:48
Moderatoru, jas kon tebe ne sum imala nikogas i poinakov odnos, nitu planiram da imam. Ti si moderator i pocni taka da se odnesuvas.....
Jas ne sum edinstveniot musliman na forumov koj ja ima istata primedba kon tebe. Razmisli malku a ne mudruvaj, podobro pocesto brisi otkolku da ne podsetuvas kako ednas si se "smiluval" i si izbrisal eden post, za koj duri i clenovite nemuslimani se soglasija deka e vulgaren i nepristoen za temava.
I prestani veke da spomnuvas deka EDNAS, EDNAS, si izbrisal post po moe baranje, na krajot nakraistata zatoa si MODERATOR.
COvekot na kritikite treba da uci. Podobro ti e da molcisi so tvoite dela da go dokazes ona sto navistina go mislis. Sega za sega se samo zborovi i podsekanja deka nekogas na nekoja tema..................
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.