|
Пријавување на царина |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
KoKi
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
customs.gov.mk Изменето од KoKi - 07.Февруари.2008 во 16:55 |
||
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тооооо Коки! Ме спаси од пребарување.
Нема проблем од каде влегуваш. Царината е 0% така?! Тогаш што ги интересира од каде како и што. Инаку може комотно да си донесете нов апарат, но дигитален. За аналогни сепак има царина.
|
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Fala i na dvajcata |
||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
одам и јас за кратко до Белград, знае некој каде таму можам да зјапам по фотоопрема? не верувам да купам, ама ај, да прашам.
а за царина, проверував и во службени весници, нема царина за дигиталците. |
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
Rade Lukovic
Нов член Регистриран: 01.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ivana,
tocno e deka za fotoaparati digitalni nema carina ama ima danok i ako
nekoj carinik zapne moze da platis danok sto vo sekoj slucaj ne e prijatno
a baska raspravanjeto.Zatoa ce zemes obrazecot i ce si go popolnis i ce
ti udrat pecat i mozes mirno da spies.Inaku moze i da ti go upisat vo pasos kako sto kazaa i ce moras da go nosis sekogas pri izlez.A postoi i
eden mal trik dokolku sakas da kupis nesto mozes na rizik da go upises
pa na vracanje da bides raat.
Pozdrav
|
||
kostovigor
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://www.axelfoto.com/
http://www.bmfoto.co.yu/ Двата најголеми дуќани во Белград (најверојатно). Повеќето од кај нас кога зборуваат за купување опрема од Србија, мислат на овие два дуќана. Едниот засптапник за Nikon, другиот за Canon. Провери на нивните сајтови за мапа, ќе видиш и дека НЕ се на различни краеви од градот. Ова се вика, со еден удар - две муви. Добар пат на двајцата. |
||
|vana
Нов член Регистриран: 24.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
фала! а тој образец кај да го земам? од цариникот да го побарам? значи за секој случај јас ќе си пријавам па да имам мирна глава и некој спомна копија од документите кога е купен. ќе си земам и тоа за секој случај |
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sega ne me drzhite za zbor, no koga se raboti za dokumentacija koja treba da potvrdi pri nekoj sporen sluchaj dali vie ste sopstvenik na neshto, togash dovolen e kupovniot dokument na koj stoi datumot i modelot na kamerata. Zapishuvanjeto na neshto vo pasosh od strana na carinikot pri vlezot vo drzhavata e teshka glupost (izvinete za terminov). Sto se saka da se postigne so toa? Deka ke go iznesam proizvodot koga ke izlagam od zemjata? Pa dali MORAM sekogash da ja nosam kamerata koga izlagam vo stranstvo? Dali mozhe kamerata da bide ukradena i poveke da ne e vo moja spostvenost? Dali mozhe kamerata da se rasipe i da ja frlam? I na krajot, dali mozhe jas fino-lepo da go ishkrtam toa taka ubavo da ne mozhe ni Sv. Petar da razbere sto imalo napishano, pa neka deshifrira toj sto ke se nafati za toa (ova vi go kazhuvam od sopstveno iskustvo). Onoj carinik koj ke se stavi vo situacija da si pishuva neshto vo nechij tugj pasosh samo ja dokazhuva svojata nemokj i plitok um. Изменето од Zoran K - 08.Февруари.2008 во 16:00 |
||
caki99
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ivana vo belgrad sum nosel na servis aparati i kako tebe se prasuvav samiot sebe za prijavuvanje na granica no tie mi rekoa deka nema potreba,licen predmet. isto ti doaga i ako imas i nekoj poskap mobilen telefon i sto treba i nego da go prijavuvas slobodno odi si so aparatot vo belgrad i iznaslikaj sto ti dusa saka
|
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |